Пернишки автокрадци обирали коли по Черноморието

Обикаляли Царево, Приморско, Созопол, предпочитали висок клас
Обновена: 26 авг 2016 14:25 | 26 авг 2016 14:22, Анисия Иванова
1
Пернишки автокрадци обирали коли по Черноморието
Архив: Булфото

Полицаи задържаха гастролиращи крадци по Южното Черноморие. Двамата мъже се били специализирали в кражба на части и вещи от автомобили, паркирани на територията на Общините Царево, Приморско и Созопол, съобщиха от МВР - Бургас.

На 23 август около 2:30 през нощта в Китен полицаите задържали в момент на кражба на части и вещи от лек автомобил двама мъже от Перник, за които се предполага, че са извършители и на множество автокражби от МПС, паркирани на територията, обслужвана от ОДМВР-София и Перник.

Крадците - на 28 и 26 години, отваряли купетата на различни леки автомобили /повечето от висок клас/, спрени от водачите си или на паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието, и вземали множество части и вещи от тях, предназначени за препродажба на втора ръка на частни лица или фирми, работещи в този бизнес.

При проведените разследвания е доказано, че перничаните са извършители на десет кражби на територията на Община Приморско, две кражби – на община Созопол, една кражба на територията на Община Царево и една кражба на части и вещи от МПС, паркирано на територията, обслужвана от Пето Районно управление-Бургас.

В квартирата в Приморско, ползвана от двамата перничани, са намерени и иззети част от вещите - предмет на престъпленията. Със съдействието на служители от ОДМВР-Перник са извършени претърсвания в домовете им в Перник, където са намерени и иззети множество части и вещи от МПС, също предмет на престъпления. Сред тях имало фарове на скъпи автомобили, въздушни възглавници, волани, навигации, двигатели на различни автомобили със заличени номера и др. В гараж в Перник е установен и иззет лек автомобил – предмет на противозаконно отнемане от територията на София град.

Констатирано е, че по време на кражбите, извършителите се придвижвали с лек автомобил с транзитен номер, от който са иззети инструменти за взломяване и демонтаж на частите от МПС. Предпочитани са били фаровете на скъпи автомобили.

До момента са намерени и иззети общо 26 комплекта фарове и 15 въздушни възглавници. Намерени и иззети са 10 управления за климатроник, пет DVD устройства, комплект лайсни с вградени парктроници за автомобили S класа, два комплекта модули за климатроник, километражи, автомобилен двигател, два волана и чети странични огледала.

Двамата перничани са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, предстои гледане на постоянната им мярка за неотклонение в Районен съд-Царево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството, че сме 90 -те години. Чудя се, ако имаше работа и хората получаваха прилични пари, дали щеше да има такава битова престъпност. Сега кажете, ами то има работа стига да искат. Което знаем, че не е така. Блъскаш се, кото луд и накрая можеш и заплатата до не получиш. И хайде по уж по лесният начин.