Баба даде 2000 лв. на ало измамници в Добрич

Мним внук я убедил да даде парите на непознат
27 сеп 2016 13:14, Анисия Иванова
3
Баба даде 2000 лв. на ало измамници в Добрич

86-годишна пенсионерка от Добрич е поредната жертва на телефонните измамници. В неделя жената дала 2000 лв. на непознат мъж пред блока си, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 25 септември на домашния й телефон неизвестно лице се представило за внука й и поръчал на "баба си" да подготви и предаде 2000 лева на непознат мъж.

В 18.10 часа Стайкова дава сумата в плик, в банкноти по 50 лева пред входа на блока, в който живее, на пл. "Свобода" в Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

От МВР отново напомнят:

Не давайте пари, поискани по телефон от непознат телефонен номер!  При телефонно обаждане от непознат номер с искане за пари сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки!

По никакъв повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога;

Не се доверявайте на непознати хора, не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона;

Опитайте да запазите самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за Ваш роднина, изпаднал в беда;

Ако имате съмнение, че на телефона е Ваш близък, първо опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането;

В случай на обаждане, в което някой се представя за Ваш близък, е добре да му зададете въпрос, отговора на който не би трябвало да е известен на непознати - например рождена дата, населено място и т.н.;   

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията;

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
До Българин Благодари, че не сме в Русия, че при нас минималната заплата е $90 пък пенсиите прави си сметка.Близо до селото на баба ми газопровод минава няма кой да включи.Молби молби цяло село стои без газ години.Добре е България.
2
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Поредната манипулативна и измислена статия, целяща да докаже, че нашите пенсионери всъщност не са толкова бедни, въпреки че престъпниците и българоубийците от ГРОБ им дават по 80 евро пенсии. Отново никакви имена на участници в случката или поне инициали.
1
1
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ако на тия им се казва всеки ден давайте пари на всеки който ви се обади и ще спат да дават...