Капан за наивни шофьори: Колата ставала "невидима" за КАТ

Със стикер за 8 лева камерите на "Пътна полиция" не хващали возилото
Обновена: 14 окт 2016 07:14 | 14 окт 2016 07:00, Камелия Цветанова
33
Капан за наивни шофьори: Колата ставала "невидима" за КАТ
Снимка: Булфото, архив

Мошеници мамят шофьори с изгодни предложения, с които колите им уж стават "невидими" за камерите на КАТ, пише "Монитор".

Още по темата

В последните дни цялото онлайн пространство е залято с реклами на специални Nano стикери, които се лепят на регистрационните табели на колите. Те струват по 8 лева за символ на номера.

Според търговците по този начин нито една камера на "Пътна полиция" няма да може да те заснеме, когато караш с превишена скорост, и така ще си спестиш глобата.

В описанията на продукта е обяснено, че стикерът е направен от уникален материал.

"Няма такова нещо. Без значение с какво е облепен номерът изображението си излиза съвсем нормално и регистрацията се чете напълно ясно", категоричен е шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Неук преди 7 години
С удоволствие приемам идеята да карам според ограниченията, но..Преди 20 години ремонтираха пътя около Калофер. Още стоят знаци с ограничения от времето на ремонта. Около Стара Загора също стоят стари знаци. Онзи ден кола на КАТ така се беше опитала да се скрие, че препречваше напълно движението от Змеево към Стара Загора. Същата работа и около Нова Загора. По подбалканския път около Копривщица и Горна Малина има доста знаци касички. Е, не благодаря.
26
3
 
37
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Аз имам една страхотна идея, която ще ви спести глобите! Просто ... не карайте с превишена скорост. Просто и много евтино. Да спестиш една минута не си струва да се пребиеш или убиеш някого.
25
0
 
16
 
! Отговори
РАДАР преди 7 години
Продавам фолио технология STELT.Цялата кола е невидима за радарите.Чувствате се като изтребители безплатно, само трябва да се усмихвате..........
24
11
 
5
 
! Отговори
Неук преди 7 години
Вместо да плащат глупости, да си платят на електрончик да им сглоби радар заглушител и толкова. Цената ще е около 200 лева. Неоткриваем за наличната техника на полицията и вършещ перфектна работа. Може и по-допустим законово вариант да сиплатят за европейски настроен качествен радар детектор. Моят засича стояща камера по посока на движението ( снимаща в гръб ) от около 300 - 400 метра. Ако е срещу мен от около километър. Пак върши работа, но е по-скъпо и може да ти счупят стъкло, за да го крадат
23
1
 
10
 
! Отговори
така е , защо ? преди 7 години
Защото в Бе-ГЕТОТО на Европа , НЯМА ДЪРЖАВНОСТ .Преди 1 ден , статия :"След 8 г., МВР разкрило престъпление ..."????А ЗАЩО НЕ Е РАЗКРИТО ВЕДНАГА ?Вече 26г. , МВР се оказва , ЧАСТНА СТАТИСТИЧЕСКА ФИРМА , КОЯТО СЛУГУВА / пълен смисъл на думата /, на политически ПРИЩЕВКИ .
22
2
 
4
 
! Отговори
само питам Тенчо преди 7 години
Не, че нещо, ама ако си лепна седмица върху единицата на номера, дали ще ми пратят честитка от камерата? Със същия шрифт и размер....Ъъъъ?
21
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
Всичкото чалгар с облепени номера по голф 3-ките да внимава като цеди 1.6 моторчетата :D
20
1
 
11
 
! Отговори
... преди 7 години
Абе като цяло и е вярно и не е вярно! За камерите с инфраред диоди това може и да е вярно, но само през нощта и само ако нямат по специални филтри! Но тези камери обикновено се използват не за скорост а за преброяване! И там номера не е чак толкова важен! За по-новите камери на кат, примерно такива след 2007-8г това НЕ ВАЖИ! За някой от по-старите такива е възможно да има такъв вид "заслепяване", но не при всички! Така, че като цяло, в тия дни, това си е едно даване на пари за нищо!
19
0
 
29
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
То че тея наностикери не вършат работа е ясно, ама пък и Тенчо се изкашля, нямало значение с кво е облепен номера, щяло да се чете. Ми ако го облепя с тапети, пак ли ще го четеш бе Тъпчо... опа, Тенчо? Категоричен бил.
18
0
 
22
 
! Отговори
КУРектен Шофьор преди 7 години
Тоя шеф на кат да беше се похвалил колко от тея джигити са хванали, не да им казва че са се набутали с пари......
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то и без стикер не могат да те глобят, защото т.нар. "честитки" падат в съда - такъв ни е законът просто.
16
0
 
19
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Камерите на КАТ не са със светкавица като фотоапарат или мобилен телефон. Така че всичко се вижда на тях, нищо не може да скрие номера на колата... освен пaрцал или вестник залепен на номера. Всичко друго което ви предлагат е пълна прoстотия. Само да ви вземат паричките. Даже тези които продават, правят снимки и показват. Да, правят снимки, но не ги правят с камера на КАТ а с обикновена дигиталка или телефон. Камерата на КАТ работи по друг начин, няма нищо общо с камерата на телефона ви примерно
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли в храстите ще се крият тия ги не бърка дали са в храстите или на дървото кацнал бръмбар на трънка
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с мазането с *** е хитро. Даже и по миризмата не могат да те открият :)
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 14Намажи си и лицето, за да не те снима камерата!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дето е отпред!
11
4
 
18
 
! Отговори
Говна и лайна преди 7 години
Ами ако си ги намажем с *** и *** от село ?Ко ще снимат камерите ?
10
1
 
32
 
! Отговори
Абдул ибн Хазари преди 7 години
Една хубава Българска мисъл-"На таралежа какъвто му е вървежа,такъв и пърдежа".Благодаря!
9
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To и Ставийски имаше фолио на номерата, но помля децата. Има причина да има ограничения на скоростта и тя не е да се събират едни глоби.
8
0
 
54
 
! Отговори
Ме преди 7 години
Докато има телета, ще има и касапи !