Родни роми вадят гръцки книжки за по 1000 лева

Двама от ромската махала в Казанлък били посредниците
17 окт 2016 17:30,
20
Родни роми вадят гръцки книжки за по 1000 лева
Снимка: Булфото, архив

Между 800 и 1000 лв плащали жители на градчето Николаево и околните селища, за да се сдобият с фалшива шофьорска книжка от Гърция, съобщиха експерти от сектор "Икономическа полиция" в Казанлък.

От 2 септември до 10 октомври т.г. те са реализирали спецакция по набирането на информация и задържането на лица, свързани с организирано престъпна група, която набирала мераклии за ментетата и тяхното снабдяване с книжки, пише "Монитор".

На 9 октомври при проверка на автомагистрала Тракия е задържан 56-годишният М.Б. от Тополовград, в чийто автомобил "Хюндай" е намерен запечатан плик с фалшива гръцка книжка на името на ром от новозагорския квартал "Шести".

При разплитането на схемата експертите стигнали до ромската махала в Николаево, където са задържани 61-годишвият Иван /Иляз/ М. И 31-годишният му ортак Ачо /Ахмед/ К.

Според работещите по образуваното досъдебно производство по-възрастният мъж бил нещо като старши отговорник на посредниците, които набирали мераклиите и прибирали капарото.

При обиска в дома му са намерени множество документи, съотносими към казуса. От Ахмед пък било иззето фалшиво свидетелство за правоуправление с неговите лични данни.

Двамата мъже са задържани първоначално за по 24 часа и след повдигането на обвинения са пуснати на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата и установяване на други лица, които са се възползвали от престъпната схема продължава.

Въпрос на време е стигането до печатницата, която е бълвала ментетата, коментира началникът на РП – Казанлък Стойчо Крачолов.

Схемата, при която в КАТ се представята фалшиви гръцки книжки с искане за подмяната им с български лъсна още в началото на годината, когато от Сливен съобщиха, че е задържан 44-годишен жител на Твърдица.

Мъжът пробвал да заобиколи закона, който у нас изисква шофьорът да има поне основно образование, докато в южната съседка това не е необходимо.

През пролетта за същата "врътка" в Сливен бяха задържани четирима мъже, като единият бе осъден условно на 3 месеца затвор, след като се разприказва на подсъдимата скамейка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ahaaa преди 7 години
Dami i gospoda.... iskam samo edna zabileshka da vi napravia...... tezi imena deto ste gi pisali tuk.... ne sa romski imena a TURSKI..... Ok.... nema romi s imena.... osman....Hasan..... Ali..... saydik.... arif..... i tai natatak.....
8
1
 
1
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
А БЕ НАЛИ СА НЕГРАМОТНИ .ДОКАТО ГИ ХРАНТУТИМ ЩЕ Е ТАКА.КОЛКО ПУСТЕЕЩА ЗЕМЯ ИМА.БАЧКАНЕ ДО ПРИПАДЪК И ЩЕ СТАНЕМ ПЪРВИ В ЕВРОПА ПО ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ.ЩЕ СЕ ОЧИСТЯТ И КРАИПЪТНИТЕ КАНАВКИ И КОРИТАТА НА РЕКИТЕ И МНОГОМНОГО ДРУГИ РАБОТИ. И НЕМА НЕМОАМ БЕ БАТЕ.КРИВАКА.ТЕ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРАТ.АМАН ОТ ТАЗ ПАСМИНА.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова има катастрофи!
6
0
 
5
 
! Отговори
Тиквун преди 7 години
Не е ли по-готино с фиромска или сръбска? Може ли да се кара тук с фиромска?
5
1
 
23
 
! Отговори
НЕ МИ Е ЯСНО преди 7 години
Абе уж роми а с турски имена. ......
4
0
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
И дойчовците са го закъсали с тези и разни други няма го оня с мустачките да ги оправи.
3
0
 
16
 
! Отговори
Arbeit Macht Frei преди 7 години
***. Само работа за тях, да се чувстват сеободни.
2
0
 
26
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ще ме спукат от смЕх те български не могат да чета и пишат ,а показват гръцки книжки като ги хванат с фалшивите тескерета да ги предават на гърците те ще им видят сметката там БХК не преде.
1
3
 
33
 
! Отговори
Терминал 5 преди 7 години
А нямали пари а :)