Габровка остави $4000 до контейнер за смет за ало апаши

Севлиевка пък предала на непознат 1440 лева, помагала на МВР
Обновена: 19 окт 2016 22:07 | 19 окт 2016 21:55,
5
Габровка остави $4000 до контейнер за смет за ало апаши
Снимка: Архив, Reuters

Две жени от Габровско - 80-годишна севлиевка и 67-годишна габровка са били измамени чрез телефонни обаждания в домовете им. Отнети са им големи суми пари, съобщиха от полицията.

Измамите са станали вчера, а сценарият е един и същ - уж оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници.

Севлиевката дала на непознат 1440 лева, а габровката оставила плик с 4 хиляди долара до контейнер за смет, посочен от измамниците. По случаите са образувани досъдебни производства.

От полицията отново припомниха, че възрастните хора не бива да се поддават на манипулации, при които от името на органите на реда се искат пари по телефона, защото криминалистите не действат по този начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, аз не мога да разбера едно - или народа е много глупав, или въобще не е толкова беден! Всеки ден новини за такива изцепки и то все пенсионери и хора от провинцията, които се водят с по-ниски доходи от другите. А то какво илиза? Всяка втора баба хвърля ей така хиляди. Аз защо не хвърлям?!?!
3
0
 
3
 
! Отговори
Живял там преди 7 години
А майтап, майтап ама съм виждал котки с отрязани опашки!
2
0
 
4
 
! Отговори
Живял там преди 7 години
Хазяйката ми ходеше пеша километри понеже някъде олиото било 2ст. по-евтино.Имах колега, който се хвалеше, че намерил карирани листа с 20ст. по-евтино за 100броя а после се депресира като разбра, че листата били с 2 реда по-малко от нормалните.Един друг пък си купуваше галон бира защото му излизало 5ст. по-евтино от 4 бири в бутилка.Габровците са уникална порода.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те в този район, явно си падат по екзотичните изпълнения от векове. Режат на котките опашките, за да не излиза топлото и за да пестят, но парите си ги хвърлят в кофите за смет.