МВР информира: Сега и Германия дири Бекташ

Ще търси къде е убиецът на българските мотористи
21 окт 2016 21:05, Красимир Ангелов
32
МВР информира: Сега и Германия дири Бекташ
Снимка: Bulgaria On Air

Фарук Бекташ, който уби при катастрофа през юли двама мотористи до Драгоман, е обявен от германските власти за общодържавно издирване, съобщава МВР.

Още по темата
60-годишният Бекташ блъсна 51-годишната Таня и 54-годишният Бойко Бойкови, пътуващи с мотор за Австрия на гости на сина си. Турският гражданин бе задържан, но няколко дни по-късно бе пуснат под домашен арест след решение на съда и избяга от България.

Първоначално Фарук Бекташ бе обявен за общодържавно издирване, а впоследствие бе издадена и Европейска заповед за арест.

След обявяването на Фарук Бекташ за международно издирване във връзка с Европейската заповед за арест е получена информация, че тъй като той е регистриран на един и същ адрес от 1982 г., както и поради факта, че престъплението, във връзка с което се издирва, е извършено по непредпазливост, както и поради уседналостта на издирвания и неговата възраст, германските власти не смятат за необходимо да бъде задържан, съобщават от МВР.

Германските власти допълват, че е издадена заповед лицето да се яви в съответния съд, изпълнението на която ще покаже дали Бекташ е съгласен да бъде предаден.

Българските компетентни органи полагат всички усилия, за да бъде осъществено предаването на Фарук Бекташ на българското правосъдие,пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Пешо. преди 7 години
Ако за причинената смърт на двама български граждани , европейска Германия ще пита убиеца дали да го екстрадират ,за да бъде съден , то аз ПИТАМ : Какво търсим в Европейския съюз ? Това ли са европейските ценности ? Животът на двама Български граждани е ??И живота на ВСИЧКИ българи Е ?? По голяма гавра с нас едва ли е имало
23
0
 
6
 
! Отговори
Ако им стиска преди 7 години
Айде ся сичкото моторджийи пред немската амбасада
22
0
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
Какво ще дирите, той си беше тука. Направо слагайте прякора Третия Галев.
21
0
 
2
 
! Отговори
Veroizo преди 7 години
Lajat. Nema pusnata snimka i tekst za izdirvane, nema daje obiavena nagrada za glavata mu.
20
0
 
7
 
! Отговори
абсурд преди 7 години
до абсурда, Германия не смята за ценен животът на българите, американци се подиграват с тях, на местно ниво да не говорим
19
0
 
8
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Новините ни -все по-абсурдни. Заглавията- все по-"гениални". Езикът - все по-жаргонен. Позициите- все по- субективни. Просто не ми се чете. А спрягате някаква си хибридна война?! Боже Господи!!!!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До справедливПосле миризливката Румяна излъга по тв, че не искали убежище----------------------------------И това го казва човек който ходи на протестите против мигрантите :) Аман от платени публикации. Ако Козефил Ердоган ни пусне 70 000 мигарнти както наводни Гърция тогава друга песен ще пеете.
17
0
 
9
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 7 години
МВР информира: Сега и Германия дири Бекташ-------------------------------От няколко години МАСОВО СЕ ОТКАЗВА ЕКСТРАДИЦИЯ на български престъпници поради лошите условия в бг затворите. Като нямат пари да ремонтират всички затвори, да направят един който да отговаря на европейските стандарти и там да ги пращат. НО НЕМОЖЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА С ПРАКТИКАТА УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ ДА СИ ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА СЛЕД КАТО СА СЕ ГАВРИЛИ С БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
която ще покаже дали Бекташ е съгласен да бъде предаден.....................те още малко и ще му се извинят на този.
15
1
 
21
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
По проста от Бъчварова няма.
14
1
 
21
 
! Отговори
глупав Народ преди 7 години
Абе вие един път пишете че Германия не го дава сега пък го дири , май лъжете та се късате от лъжи
13
1
 
28
 
! Отговори
ДГД преди 7 години
Абе, ми ако турчото беше УБИЛ ДВАМА НЕМСКИ ГРАЖДАНИ, дали пак щеше да е същата процедура ?
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами толкова ли в България няма 4-5 германски гражданина, които да бъдат задържани поради: възрастта си и краткия престой на отседналост в страната, и поради неумишлено навлизане на наша територия? А още по-добре случайно да починат при проверка на личните им документи...
11
1
 
26
 
! Отговори
Малоумно заглавие преди 7 години
Като прочетеш статията става ясно че никой не го дири. а ще му пратят известие дали иска да се предаде доброволно, защото го търсят в българия.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще намерят те дрънци... Ще хванат на босия цървулите дет се вика. Правосъдие няма, или по скоро има но работи я полза на тоя дето плаща, а не в полза на справедливоста! Не си мислете, че само унас го има това. На запад делата също се мотат с години, е верно малко по-добре е. Унас си р направо ужас. МВР сега да задържи и съдийката и адвоката на тоя калмук!!!
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да търсят отговорност и на този, който го е пуснал.
8
1
 
22
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
.... Рая заспала - събуди сее!!!!
7
1
 
32
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Не ми стана ясно само едно - ние ли сме утайката на Европа, че единият две да ни казват, че няма да го предадат и нашата позиция да е "ами те така казаха " и на другия ден Мвр гордо да съобщи :сега и немските власти го търсят. Ние някъкви африканци в Европа ли сме, или ще излезе вярно сравнението на онзи противен скулптор който ни сравни а тоалетна на Европа? Ейййййййй Рая закрила събуждам се!!!!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръглия зеленчук от Банкя е виновен , той командва правосъдието
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покажете снимка на съдийката,която тъй самоотвержено стоя след работно време, за да даде на този убиец възможност за домашен арест,за да напусне държавата в рамките на 24 часа.Покажете я коя е да я съдим ние.