Педофили дебнат в нета, "ловят" все по-малки деца

Над 60 случая с извратени е засякла ГДБОП от януари
19
Педофили дебнат в нета, "ловят" все по-малки деца
Снимка: Reuters, архив

Над 60 педофили е засякла от януари до момента Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) в интернет, съобщи Явор Колев, директор на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП, цитиран от БНР.

По думите му, възрастовата граница, в която децата стават обект на посегателства в интернет пада все повече.

Още по темата

Заради това, според него, превенцията е много важна, както и ролята на родителите и учителите.

"В петък имахме успешна операция срещу педофил в Кюстендил, който беше влязъл във връзка с няколко деца, момчета, на възраст между 12 и 14 години, представяйки се за момиче на тяхната възраст и съответно ги беше принуждавал да извършват сексуални действия, изготвял беше клипове с такова съдържание и беше разпространявал такива клипове в мрежата, използвайки ги и за изнудване на децата да приобщават други техни приятели, а също така да продължават да изготвят клипове със съдържание, което да задоволява извратените потребности на педофили", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Виждащ преди 7 години
Дечурлигата си го търсят с тия разголени снимки във Фейсбук.Може да ме нападнете, но е така.Момичета на по 13-14 години пълнят профилите си сус снимки, на които изглеждат като пpoститутkи.Отделно публикват снимките с текстчета от рода на Иска ми се, Кой иска дупето ми! Мокра съм и т.н. друг е въпроса, че родителите им трябва да им обършат по два шамара за това ама не го правят.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bжогПрах в очите на хората. Плашат народа с нета, а ченгетата държат каналите за износ на хора и деца в чужбина. Склоняване към проституция, търговия с органи и тн. --------------------------Така си защитават правото да подслушват и следят цяла България. Под предлог, че спасяват деца.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Педофил в интернет е като убиец в интернет ??!! Защо не преследвате физическите педофили които насилват деца, снимат ги и разпространяват в интернет ? Какво стана с педофилите дето организираха оргии с деца и ги упояваха ? Бяха цяла група, а нищо не се пише за тях. На бас, че са ги пуснали с условни.
3
3
 
10
 
! Отговори
bжог преди 7 години
Прах в очите на хората. Плашат народа с нета, а ченгетата държат каналите за износ на хора и деца в чужбина. Склоняване към проституция, търговия с органи и тн.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Malkite da zemat da si obuqt gashtite na selfitata
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен2Варг си е тука. Изключително активен в Блог.бг