В ски курортите ни тихо ще се сипе... розов смъртоносен кокаин

Алената дрога ще примамва предимно чужденци
28 окт 2016 09:07, Петя Славова
30
В ски курортите ни тихо ще се сипе... розов смъртоносен кокаин
Снимка: "Монитор"

Наркотик, които се продава като кокаин, но е розов на цвят залива вече ски курортите ни. Опиатът се продава предимно на чужденци и според експерти е смъртоносен. Субстанцията, чиито ефект е близък до този на белия прах, вече се търгува в Боровец, в Банско и дори в Пампорово, твърдят запознати.

Цената му е 140 лева за грам, колкото е и тази на белия кокаин, пише "Монитор". Разликата е обаче, че цветната дрога се предлага само на чужди туристи и в нея има голям процент дизайнерски наркотици и химикали, които са крайно вредни за човешкото здраве и дори могат да убият употребяващия я.

Още по темата

Твърди се, че от подобна дрога е умряла и 33-годишната британска туристка Нина Холмс. Тя загинала, след като си поръчала кокаин преди две години в Боровец. Субстанцията, която й донесли, била цветна. За няколко дози тя платила 200 паунда. Малко след като я консумирала, тя се оплакала от болки в гърдите, припаднала, а по-късно починала.

След трагичния случай дрогата повече не се появила на пазара в Боровец. Смята се обаче, че от тази година тя отново ще се предлага по заведенията и хотелите както в този курорт, така и в останалите ни зимни дестинации, които са привлекателни за чуждите туристи.

Причината била, че доставната му цена е сравнително по-ниска от тази на кокаина. На крайния потребител обаче се продавал за същата сума, колкото и кокаинът. Бил и привлекателен заради цвета си. Съставките му обаче нямали нищо общо с познатия бял прах. Дрогата била изключително и само синтетична.

Според разследващи, работещи в сферата на наркотрафика, розовият кокаин е изобретен в Холандия, но колумбийските производители са взели рецептата и сега успешно го правят и пласират в цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ски курортикокаин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен27алкохола и цигарите. щото бай иван от завода отива на струга с 2 промила е *** пича. и цигарите, щото чич Петю тираджията треска по 50 къса на ден но лекарите са виновни че не могат да му оправят кашлицата.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че коя дрога не убива и е безвреднаВсеки който ползва знае че това е руска рулеткаКойто го е страх от мечки не ходи в гората
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след като няма нищо общо с кокаина защо производителите му трябва да са колумбийци.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
"Смята се обаче, че от тази година тя отново ще се предлага по заведенията и хотелите както в този курорт, така и в останалите ни зимни дестинации, които са привлекателни за чуждите туристи."ТОВА РЕКЛАМА на БАЛКАНТУРИСТ ЛИ Е ? Ако управляващите от ГЕРБ не реагират, явно че каналджиите са покровителствани от правителството. Досещате ли се защо Вождът изпълнява безусловно всички заповеди на Брюксел ?
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хазарт и наркотици са като дупе и ***.Взаимно се хранят
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма грижа за чужденците.А българите,те стоят и гледат.Младите хора стават все по зависими.Колко заразен е лошия примерЛесно се учи да пушиш и приемаш наркотици ,и да се самоубиваш ежедневно.
18
1
 
6
 
! Отговори
lelee преди 7 години
Браво бе "пито-платено", извади логика с която къртиш мивки! Браво! Айде утре твоите наследници като опрат до дрогата, да споделиш отново мнение и да видим дали ще е същото, като вече даденото?!?! Халал да ти е "питото"!
17
3
 
8
 
! Отговори
пито - платено преди 7 години
Ами като има търсене , ще има и предлагане ! Колкото са виновни катилите , предлагащи прахчетата , толкова са виновни и скучаещите raмени , дето нищо друго не им се пръква от празните kpaтуни , освен поредната uдuотuя .
16
1
 
11
 
! Отговори
dfh преди 7 години
То по-добре да продават "мишеморка" тея катили несретни! Да им го набута Всевишния в мазните ГЗове и да им бъдат навити червата на бодлива тел. КАтили-и за вас иде край!!! Чумата първо ще отнесе вашите близки, всичката мизерия дето вършите с тая отрова-продавана дори на деца- всичко ще ви се върне стократно!! Запасявайте се с вазелин, гласят закон срещу наркотрафика!!! Всеки осъден за наркотрафик и разпространение ще бъде пращан на екскурзия до Анадолия при Анадолските ман..афи и ИД!
15
4
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
До АНОНИМЕНКакъв Сидеров те гони бе, пич? Назад си с информацията, Путин му спря стипендията, вече не пее в хора! Ха ха...Сидеров...?!
14
1
 
0
 
! Отговори
аман преди 7 години
Ама вие сте един медиен кръжец и си се самоцитирате редовно, защото така ще ни поднасяте само проверени правилни "информации"...
13
0
 
2
 
! Отговори
фермер бг преди 7 години
Тя като Ратимор са я докарали!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Розов е, за да да се вижда на фона на изкуствения менте сняг.
11
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Абе тези *** от Монитор като имат тази информация бегом на следващия митинг на ГЕРБ и Бойко да дава обяснение. Как пък този път не сте сложили и името на Сидеров в тази новина? Когато човека ви говори вие го смятате , че говори глупости. Нищо нека славата на наще курорти освен с пиянски изцепки през лятото да продължава и през зимата с наркотици. Така се прави Туризъм по ГЕРБЕРСКИ.Хора опомнете се и масово гласуване за КАРАКАЧАНОВ- НОТЕВ и притока на кокаин и ислямисти ще престане завинаги
10
14
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Нормално е при демокрацията да се продават наркотици, това е бизнес за милиарди. Във свички демократични страни се продават наркотици. Никой не кара учениците да купувата на сила - при демокрацията всички са свободни сами да решават дали да купуват и взумат наркотици.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите по-долу, става ясно, че алкохолиците, завиждат на наркоманите, че имат толкова пари да си купуват дрога - да плачеш ли, да се смееш ли?!? После по телевизията и едните и другите се жалват държавата да им помогне да се излекуват от зависимостите си, еми извинявайте, ама се оправяйте по отделно. Със сигурност фиркачите са доста по-противни, като поведение и манталитет от наркоманите, въпреки, че като цяло и двете неща са отврат. То за всичко си има мярка.
8
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ми да мрът наркоманите бе. На кого му пука. За 200 паунда (около 450 лв). Ще има пиене, к*рви и всякакви други простотии.
7
0
 
29
 
! Отговори
Ти да видиш преди 7 години
Браво Петя, страшна статия!Според запознати, говори се, твърди се, едно птиченце ми каза....!Браво, гоуяма журналистика, няма що!
6
0
 
11
 
! Отговори
Нона преди 7 години
До ПинокиоБай СИК ли имаш предвид?
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До з н а й к оКато си наркоман, колкото и да си умен ще даваш естесвено. Те англичаните затова идват у нас, а и не само те, защото всичко е евтино при нас. ***, дрогата, пиячката... Имах познат пенсионер англичанин. В месеца идваше за по 1 седмица и не изтрезняваше. После го хвана една българка и го взе да живее при нея и да му харчи пенсията. Купиха къща в някакво село и от тогава ня съм чувал за тях, но за други подобни зная и не е изолиран случай.