Само за ден: 10 опита за ало измами в Търговище

Вързал се само един мъж, дал 1500 лева на измамници
2 дек 2016 13:47,
2
Само за ден: 10 опита за ало измами в Търговище
Снимка: Flickr

За ден в Търговище са регистрирани десет опита и една телефонна измама. При нея 84-годишен мъж от града е дал 1470 лева на неизвестни. Използвана е схемата "оказване на съдействие на полицията за задържане на извършители на телефонни измами", съобщават от ОД на МВР в Търговище.

За изминалото денонощие в дежурната част на Дирекцията са постъпили 10 сигнала от граждани от общината, инфомирали за обаждане на стационарните си телефони от извършители на телефонни измами.

Въпреки че повечето хора са разпознали престъпните схеми, без да се поддадат, все още има и такива, които се предоверяват и стават жертва на измамниците.

От ОД на МВР апелират към близките на по-възрастните граждани да поговорят с тях за телефонните измами, да им напомнят за престъпните схеми и за това как трябва да реагират, ако получат телефонно обаждане с искане на пари.

Под никакъв предлог да не дават пари на непознати и ако получат подобно телефонно обаждане, своевременно да подадат сигнал за това на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Америка тези практикиги наричат също и socialengineering - социално инженерство, което е частот хакерството.