ГДБОП спипа опасна банда за продажба на оръжие

Задържани са петима души, действали на територията на Стара Загора
Обновена: 3 дек 2016 15:37 | 3 дек 2016 15:10,
8
ГДБОП спипа опасна банда за продажба на оръжие
Снимка: архив "Булфото"

Екипи на ГДБОП задържаха опасна организирана престъпна група за държане и продажба на огнестрелни оръжия. Бандата е действала на територията на Стара Загора.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"В рамките на операцията, която се проведе на 2 декември през деня, са открити общо 14 пистолета, 6 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген - това е взривно вещество, 556 бр. патрона, около 30 гилзи, 7 бр. пълнители", обясни тя.

Били открити и 77 броя капсул-детонатори, 3 взриватели за гранатомет, 4 взриватели за гранати и множество други огнестрелни оръжия и боеприпаси.

При акцията са задържани общо 5 лица.

"Действията са били извършени на територията на област Стара Загора, под ръководството на Софийска градска прокуратура. Ще бъдат внесени искания за одобрения за извършените процесуално-следствени действия, сред които са и 7 претърсвания и изземвания", допълни Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Маринаколко много се лъжеш,марина-не спят полицаите,защото ще проспят далаверата-напротив,с широко отворени очи наблюдават какво се случва и печелят от това
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не е ясно!Или полицаите не ловят престъпниците и получават заплата,за да осигуряват работа на ГДБОП,или ГДБОП получават заплати,за да хващат престъпниците и после да ги пускат,за да имат работа полицаите...При дермокрацията,каквото е в БГ, е така- не е важно какво правиш,важното е да правиш престъпления ,за което получаваш държавна заплата!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По разписание такива акции се провеждат два пъти в месеца-преди аванс и заплата,а след получаването им "декорите" се връщат в изходно положение- да са готови за следващия спектакъл...Постановката е много стара-още от 1989г, артистите - също, сменят се само наименованието и директорите на трупата...Но...идва времето за "културна революция" и в съответствие с либретото и заветите на Мао Цзе Дун хунвейбините ще пратят - целия състав да рине диги около реките,а жабите- в гьола!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да не е театрална постановка на ГЕРБ? С режисьор Бойко?Да не каже сега аджеба, вижте, сдадохме властта, вижте какво става - престъпността расте?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Казанлък поливат градините с масло да не ръждясват пушките- не с бензин
2
0
 
20
 
! Отговори
Марина преди 7 години
В Ст.Загора, както и в цялата страна полицията спи дълбок сън.Какво друго очаквате да се случи притова безхаберие?
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V rayona polivat gradinite s benzin,za da ne rujdyasat pushkite