С брадви, ножове и пистолет: Ром си краде булка

Кънчо и хората му издебнали жената, но попаднали на клопка
3 дек 2016 13:00,
47
С брадви, ножове и пистолет: Ром си краде булка
Снимка: архив "Булфото"

Брадви, ножове и дори пистолет влязоха в употреба при схватка между две групи в старозагорско село. Причина за свадата бил опитът на млад ром да отвлече жена. По думите му той я искал за булка, но според други мнения щял да я включи в мрежа за проститутки.

При сбиването 25-годишният Кънчо бил прострелян в корема и опериран по спешност в клиниката по коремна хирургия на Университетската болница в Стара Загора.

Куршумът от пистолет "Джерико" перфорирал тънко черво на пострадалия, пише "24 часа".

Преди това Кънчо и двама негови авери на възраст 24 и 27 години изчакали да се стъмни и към 18,30 часа пристигнали с лека кола в село Коларово, за да отвлекат младата жена.

Тепърва разследващите ще изясняват със сигурност целта на отвличането - според едни така Кънчо искал да си вземе булка, но според друга версия мургавите от Калояновец възнамерявали да включат момичето в трафика на проститутките.

Нарочената жена обаче разбрала за намеренията на душманите си и потърсила закрила от свои колеги - мъже на 50, 37 и 28 години. Тя била работничка на арендатора от Стара Загора Димитър Димитров, на 57 години, който освен зърно гледа и овце в района на Коларово.

Разправията между двете групи ескалирала малко преди 19 часа, като "аргументи" в нея били извадени брадви и ножове. Тогава дошъл арендаторът, който, според разкази в селото, бил нападнат от тартора на натрапниците Кънчо с брадва.

За да се защити, Димитров първо стрелял във въздуха със законния си пистолет "Джерико", а след това последвал и изстрел в корема на младия мъж.

В сбиването бил контузен в главата, но леко, още един от нападателите от Калояновец, мъж на 27 години.

Сигнал за инцидента е подаден в районното управление на МВР В Раднево в 19,05 часа.

Пристигналите намясто полицаи успели да отърват от ромски линч стрелеца, който е задържан за 24 маса.

Той предал на униформените доброволно законния си пистолет, с който стрелял.

От участниците в инцидента са иззети още брадва и нож. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за опит за убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Тъй и не можах да разбера, кой кого се е опитвал да убие и срещу кого е това досъдебно производство ? Белким овластените са оправят.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвличането на булки го има в почти всички "развиващи се страни" в Азия, като се почне от арабския свят, през Афганистан та чак до Индия. Дори и в бивши съветски републики като Киргизстан също се практикува. Това си е в културата на тези хора, а ние българите правим голяма грешка като се опитваме да "интегрираме" този южно-азиятски народ наречен "роми." Те до последно ще се дърпат и ще отказват да се интегрират в нашата култура и ценности.
27
0
 
12
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Е *** РАБОТА! и както винаги - Под закрилата на власта. Пазят си електората защото видяха какво става на изборите. В България единствено българите сме дискриминирани. Срам ме е вече че съм българин.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее колко българи се дигнале да обсъждат делата на братята си роми.
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо постоянно триете коментарите.Какво да напишем роми или хора от Индия
24
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичаен ден за шведите! Добре, че не е пострадал някой невинен. А иначе какво се впечатлявате толкова? То при тях това се нарича "културна особеност"! И даже не знам как БХК още не се е само сезирал да вдигне вой, че как полицията си е позволила да им развали забавлението.
23
10
 
3
 
! Отговори
златко желев преди 7 години
Само жаагалите (турците) ме npackaт без пари
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белгарският независим Съд и Прокуратура за виновни за неприлагането на законите у нас.И да арестуваш виновния ако съда каже да го пуснеш ... ?Прав беше Бойко като казваше - Ние ги хващаме, а съда ги пуска!
21
1
 
29
 
! Отговори
Българи преди 7 години
Време е!!!!
20
1
 
39
 
! Отговори
От 23 преди 7 години
Затова повтарям въпроса, поставен в коментар 22:Не е ли време да вземем правосъдието в свои ръце?Ако това се случи само тук-там, ще има арести на българи, които са се държали достойно в непредизвикани от тях конфликтни ситуации.Но ако това се случи на 100 места, ще последват министерски оставки и суматоха в парламента.Ако обаче това стане системна практика, да видиш колко бързо Народното събрание ще направи адекватни промени в законите и някои ще си седнат на продължението на гърба!
19
0
 
47
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Ти вчера не прочете ли, че са дали само с условни присъди онези петима роми, които през лятото във Видин бяха обградили българка, за да я опипват по интимните места и да я обиждат. Съсед беше излязъл да я защити, но те го бяха пребили и докато дойде полицията бяха изпотрошили с камъни прозорците на къщата му, а после пред полицаите го бяха заплашили, че като ги пуснат от ареста, ще го убият, а къщата му ще запалят.Докато бяха в ареста, тълпа роми беше обградила РПУ, крещейки "Смърт за българите"
18
1
 
60
 
! Отговори
У нас днес преди 7 години
Ако се защитиш, когато те нападат с брадва, ще те арестуват с обвинението опит за убийство.Ако не те арестуват, заплашва те ромски линч.За да не те натоварят с такова обвинение, трябва покорно да стоиш и да чакаш лилавият да те съсече и да останеш инвалид или пък да умреш на място.Още по-безопасен вариант е да стоиш и безучастно да гледаш как п*ри*ми*тиви отвличат чужда дъщеря, пък ти може и да знаеш, че те се занимават с трафик на жени.Е, не е ли време да вземем правосъдието в свои ръце?
17
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицайте отървали Кънчо който само си берял булки за да ги прави бели робини.Сигурно са му авери и делкат кинтите.За пореден път се убеждавам,че читава кука няма.Ето сега вместо да оставят родата на оная да го унищожат с лопати и колове тоя талибан те са долетяли за да го спасят.Евала герои.Да не забравите да се пишете "мъже и хора на годината"
16
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
"Майтап" стана ми ясно защо си ми три коментарите, имаш възможността и явно съм те засегнал като пиша за малцинства.Не ме разбирай погрешно, има свестни измежду тях, както има не-читави измежду нас.Но когато живееш в чужда държава правилната дума е че си от малцинствена група!Никой не те кара да живееш тук о да се обръщат така към теб.Колкото до българските момичета, има много читави измежду тях. И никои не сравнява жените в двете групи, а става въпрос за отвличане против волята.
15
0
 
0
 
! Отговори
Пак от Майтапа преди 7 години
Имам правописна грешка "бълГарин"
14
10
 
0
 
! Отговори
Майтапа преди 7 години
Ей, искам да чуя новина как бъларин се е бил не за "гаЖе" а за "булка". И боя не е станал У чалготеката и как не са си мерили колите и парите. Щото сега гаЖетата се скупят по кенефите за разни чичковци с мангизи или за фитнесяги с татуси. Извън темата съм, знам. Ама сбийте бе българчета за някое свястно момиче, пък аз Ше изкарам патлака. Който не избяга пИчели. Аз ше бера кахъра после за стрелбата.
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинения за:1) отвличане;2) участие в организирана престъпна група.Прокуратурата спи ли?А и Кънчо ще си плати ли здравните грижи?
12
0
 
39
 
! Отговори
Българи преди 7 години
Обяснете защо цензурирате коментарите избирателно. ЗАЩО оставяте коментари като този на номер 3, обиждащи нацията ни, а триете моят с който му отвръщам на глупостите???И вие ли защитавате малцинствата и на вас ли ви плащат да сте "незаяисими"???
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога престъпниците,ще имат повече права от нормалните хора?Докога ве гУспода законотворци ..
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другия път в тиквата!