Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?

Младеж твърди, че униформени са го били в управлението
4 дек 2016 13:30, Петя Славова
178
Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?
Снимка: Кадър, Нова тв

Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това бил принуден да кляка и става до припадък.

Инцидентът се е случил на 1 декември около 20.00 часа. Тогава Виктор разбира, че брат му е катастрофирал на едно кръстовище в града. Той се запътва към мястото на местопроизшествието, където униформен го спира и бута.

По думите му, младежът инстинктивно също го бутнал. Полицаят му казал: "Нали ти казах да махнеш тази кола от тук". От там нататък двама полицаи минават зад него, заключват му ръцете отзад и го водят към патрулната кола.

Единият от униформените се заканил, че ще го пребие. Нанася му няколко удара, докато момчето е в колата. След това Виктор бил отведен до районното управление заради нападение на полицай, съобщава Нова тв.

Там го посреща трети униформен с удар в гърдите. Последвали удари и от тримата органи на реда. След това те го отвели до мястото на катастрофата да си махне колата, а от там - се върнали отново в управлението, където по твърденията на Виктор - издевателствата продължили.

Питали са го дали ползва наркотици и упойващи вещества. Казал, че не пуши и не пие.Последвал бой в коридорче на управлението.

Самият Виктор не е криминално проявен. Съдебното му минало е чисто и за първи път се среща с полицията. От районното управление в Плевен са отрекли да има насилие над момчето и полицейски произвол. Обяснили, че Виктор е бил доведен, защото се е държал арогантно по време на огледа на местопроизшествието.

Все пак ще има вътрешна проверка по случая, а младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Плевенполициянасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Ха-ха-ха, статията е написана уникално! Петя Славова да сменя професията, личен съвет :)
134
6
 
3
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
шушляка е виновен, нищо, че хленчи по всякакви медии... правил се е на бабаит, ама не е познал! Бой по манерката!!!
133
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tva 4e sa go poopuhali i tova 4e pretrepvat tuk-tam nekoe leke, tova hi ne dava pravo na toia i onia da pisat losi raboti za vsi4i policai.m4i to ako vseki po4ne da pise, to za edin loven sezon site nasi pisateli 4e budat potroseni i posle koi ste pise be
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ako e mrdal, pak sa steli da go bahtiat , no e niamalo da go udariat kadeto sa se celili
131
4
 
2
 
! Отговори
Неа до 151 преди 7 години
Да , разбрах че ти е трудно да си представиш че някой работи в тази държава . Най - вероятно ти самия си безработен ... Съчувствам ти . С това мислене скоро няма да ти се получат нещата .....По е лесно да плюеш без да познаваш . Карай си така . Нямам против
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоо, полицията е репресивен орган. Само по филмите има полза от тях, уви тези ползи отвъд пропагандата не се простират.
129
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Неа"Имам честа и удоволствието да ти съобщя , че мъжа ми е спасил неизброимо много човешки съдби и животи"Явно мъжа ти не може да брои до много. Мноо филми гледаш, куките ни не спасяват никой, не им е това работата, работата им е да тъпчат народа и да пазят организираната легализирана престъпност от конкуренция.Ама продължавай да лъжеш, щом ти носи чест и удоволствие ;) Баш жена като за кука си явно :D
128
17
 
8
 
! Отговори
Пхахаха преди 7 години
Как пък мене веднъж не тръгнаха да ме бият? На този младеж му личи, че е *** от километри. Дано си е наел добър адвокат поне.
127
3
 
15
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Самият факт че помагаш трябва да респектира . Друг е въпроса , че някой само от шамари разбират .... Не мисля , обаче че е работа на полиция да превъзпитава .
126
2
 
6
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Нищо подобно не съм казала . Напротив .
125
15
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
Полицаите са служители, но това не означава, че всеки може да ги мачка, както и си иска... А и не трябва
124
1
 
7
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Полицаите са служители , а не управляващи . Ама че погрешни мнения прочетох тази вечер ....
123
4
 
7
 
! Отговори
готин преди 7 години
ееееееееееееееееееее аз съм им сърбал супата,на ченгетата и ми е мн известно какво ще кажат *ите че те са прави и държавата им вярва,за това сме на това дередже,защото ни УПРАВЛЯВАТ малаумници и то голями,като че ли ги избират с конкурсен изпит,,,,,,,,,, кои е по *** от шефаси и е назначен
122
1
 
14
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До Стига гупостиКакто и всеки народ си заслужава полицията, лекарите и т.н и т.н. Все пак всички тези хора /полицаи, лекари, политици/ идват от народа...Мисля, че няма нужда повече да се обяснявам
121
0
 
8
 
! Отговори
Стига гупости преди 7 години
До полицай.Управлението,в бг,е улицитворение на народа,ако може да се нарече народ,и управление.Всеки народ си заслужава управниците.
120
3
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До menИзтриха ми предния коментар, ама... Не се и надявай България да падне, по-скоро ти ще паднеш, ама не от ниско
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно и той не е много читав.
118
0
 
7
 
! Отговори
October преди 7 години
@134 ГУРБЕТЧИЯЗначи смяташ, че ти ще се саморазправяш, а полицията ще търси съд и доказателства? Според твоята логика ти ще събереш 1-2 *** верни на теб до гроб и ще нападнете полицай и после цяло полицейско управление и цялата структура ще се обърне за помощ към съда? Определено си първенец в даскалото си. Наблягай повече на "Отместо престъплението", там учат много за доказателствата.Любимият ти сериал да не е "Бригада"
117
0
 
15
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До Стига гупостиОбщо взето, най-големият проблем ни е, че народът ни няма нищо общо с този на Запад - като мислене и манталитет. На Запад хората са културни и съвестни, в България всеки гледа да удари кьоравото - ей това ни е проблемът
116
0
 
2
 
! Отговори
October преди 7 години
@133 ГУРБЕТЧИЯЗапочваш да променяш гледната ми точка. Наистина медиите са обективни и пишат всичко от игла до кунец.@ПолицайКогато някой ден се завърти колелото и дойде редът на тези разбирачи да взимат решения и да управляват ще стане страшно. Ако сега си мислят, че е лошо, тогава няма да им се вярва. Ще говорят за "онова" време, но и тогава няма да им дойде акъла. А когато станат полицаи, всичко, което се изписва и говори ще стане реалност. Ох...