3 години условно за ужаса на бул. "България"

Има натиск върху делото, смята обвиняемият Бисер Андреев
10 яну 2017 17:01, Петя Славова
60
3 години условно за ужаса на бул. "България"
Снимка: архив, Булфото
Бисер Андреев, който през лятото на 2011 г. убива по непредпазливост в катастрофа двама пешеходци бе осъден на три години условно с 5 години изпитателен срок.
 
Той бе лишен и от правото да управлява автомобил 6 години, както и да плати 15 000 лева разноски по делото, съобщава "24 часа". Присъдата бе прочетена от съдия Вера Чочкова преди минути в Съдебната палата. Това е второ гледане на делото от СГС, което преди година бе върнато от Апелативния.

Трагичният инцидент стана на 3 август 2011 г. в 1 през нощта, когато младежът предизвикал катастрофа, движейки се с несъобразена скорост. Бисер загубил контрол над БМВ-то си и се ударил в ауди. След удара с колата си той прегазва 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей".

Още по темата

"Върху това дело има огромен натиск", каза Бисер Андреев в правото си на последна дума. "Не съм прокурорски син, маминото глезено синче, а млад човек, който учи, работи и се труди. Съвестен съм", каза още Андреев, който работи към съдебна охрана.

По думите на защитата му той е можел да избере и по-лек път за разглеждане на делото, но защото иска да излезе истината наяве е избрал по-тежкия.

Според представена шесторна автотехническа експертиза, при разрешение 50 км/ч Бисер е карал с 30-40 км/ч над допустимото. Той не е съобразил, че по това време настилката е била много хлъзгава, навлязъл е в средната лента и се е ударил в другата, намираща се в близост кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как така услова присъда за толкова тежка катастрофа с двама загина. Това е изкривено правосъдие, а че е прокурорски син обяснява нещата.
6
3
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Аз да се обаждам ли, или вие си знаете?!
5
2
 
51
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
3 години условно за 2 загубени живота - егати държавата....
4
1
 
34
 
! Отговори
свестен преди 7 години
Бил свестен видиш ли.Затова ли кара с несъобразена скорост както много обича да пише КАТ!Ако беле спазвак правилата,последствията нямаше да са толкова тежки.За двойното убииство наказанието ти е смешно.
3
1
 
40
 
! Отговори
Реалноста преди 7 години
Това е Независимият Съд в у нас.Ако народа е *** и смотан такава ще е и цялата му държава с всичките си институции...
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривайте я тази св.инска ***, незнайно защо все още водеща се и за държава! И последният свестен човек, напускащ коч.ината да не забрави да метне една граната вътре!
1
1
 
35
 
! Отговори
тц тц тц преди 7 години
До него ефективно трябва да лежи и баща му.