Пак: Пари и злато през балкона – 13 бона за ало апашите

Трима силистренци били измамени по аналогичната схема
20 яну 2017 21:21, Анисия Иванова
17
Пак: Пари и злато през балкона – 13 бона за ало апашите
Снимка: Dnes.bg

Трима силистренци са дали на телефонни измамници 13 000 лева и голямо количество златни монети и накити, съобщиха от МВР.

Потърпевшите са две жени на 76 и на 78 години и мъж на 71 години. И в трите случая е приложена аналогична схема.

Първото обаждане е от името на син или дъщеря, нуждаещи се от пари за скъпо лечение, но направено така, че измамата да бъде разпозната. След това жертвите получават второ обаждане - този път от мъж, представящ се за полицай, който им съобщава, че е наясно с действията на телефонните измамници и ги моли да съдействат за тяхното залавяне.

Дава им указания да хвърлят през балкона или да поставят на определено място наличните си пари, за да може измамниците да бъдат заловени от полицията в момента, когато ги вземат.

Гарантира, че сумата ще бъде върната след края на операцията. За да бъдат под постоянен контрол, измамниците изискват от жертвите да съобщят номера на мобилните си телефони и поддържат с тях непрекъснат контакт, за да направляват действията им.

Едната жена, след като изтеглила от банка 3230 лева, ги поставила на указаното място - под контейнер за смет в централната част на града. Другата жена хвърлила през терасата 5600 лева, златни накити и монети с тегло около 105 грама и торбичка с неустановено количество други бижута.

Мъжът, който също повярвал, че участва в полицейска операция, изтеглил от банка 4000 лева и ги поставил под контейнер, а после се прибрал вкъщи и хвърлил през балкона 7 златни монети.

Часове по-късно, след като напразно чакали да се свържат повторно с тях и да им върнат парите, възрастните хора разбрали, че са измамени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.