Зад решетките: Собствениците на кучетата убийци

Според закона те са отговори за действията на любимците си
20 яну 2017 20:40,
27
Зад решетките: Собствениците на кучетата убийци
Снимка: архив Reuters

Районната прокуратура в Свищов разследва случая, при който кучета нахапаха до смърт жена в село Козловец, съобщават от държавното обвинение.

Полицията е задържала за 24 часа двама души от селото. Те са собственици на питбула и на едно от другите кучета, съобщи "Дарик".

От полицията във Велико Търново съобщиха, че задържаните са съпрузи, които са отглеждали питбули в свой имот. Животните не били хранени няколко дни и вероятно това е причина за озверяването. Кучетата, убили бабата в Козловец, са заловени и откарани в приют в Свищов.

Инцидентът е станал вчера малко след 17 часа пред дома на жената, която издъхнала на място от тежките рани по тялото си.

Трите кучета, които са я нападнали са домашни, собственост на съседите. Те са задържани за 24 часа.

85- годишната Гина Боянова от години живеела сама. Вчера следобед излязла до центъра, за да вземе пенията си. Съсед предложил да я закара до дома й, но тя решила да повърви пеш. Точно пред врата на къщата си обаче била жестоко нападната от трите съседски кучета.

"Едно момче е било, то е подало сигнала. Станало е много бързо, разгонил ги е, но то е било свършило всичко вече", разказа пред Bulgaria ON AIR кметът на село Козловец Илия Цанев.

Кучетата успели да избягат. Днес по обяд специализирани екипи заловиха и трите домашни животни, едно от които питубил и ги откараха в приюта в Свищов.

"Знае се кои са собствениците, мъж и жена са семейство възрастни хора. В момента са в Свищов, следствени са. Мъжът каза, че от време на време кучата са се отвързвали сами, как се отвързвали не зная!", поясни още кметът.

Хората в Козловец обаче разказват, че в селото им има глутници от бездомни кучета. Страхуват се и обвиняват институциите в безхаберие.
 

Разследването продължава. Според текстове от Наказателния кодекс, по които то е образувано, всеки, който не полага достатъчно грижи за животно, което се намира под негов надзор и в резултат от това е последвала смърт, носи наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В затвора влизат само тия дето нямат пари.
13
2
 
9
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Нещо не разбирам! Ще чакаме някакви и нечии песове да разкъсат ЧОВЕК и ЧАК ТОГАВА СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ ЩЕ ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА !! Такава ли ще бъде практиката ?? Ба си кривото, и правото, и държавата.......
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зад решетките: Собствениците на кучетата убийци - време беше
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До номер 10Охрана не от бабата, има и други двуноги, от които да се охраняват и срещу, които иначе са беззащитни.
10
1
 
6
 
! Отговори
виолетка преди 7 години
Следобед към 4-5 часа съседи чували са тези кучета да се джафкат ?
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 7 Е ЗА КАКВА ОХРАНА. Като неможе да гледат кучета. Да изкарат курс. БАБАТА ЛИ ГИ Е ЗАПЛАШИЛА, ДРУГИТЕ СТАРЦИ.
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчните да подгонят малко и кучкарите. В интернет е пълно с обяви за продажба на кучета. Породистите вървят от 200 лв нагоре. От едно котило изкарват над 1000 лв.
7
45
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животните не са виновни виновни са стопаните им че не са се грижили за тях. Как може да оставиш домашно куче не нахранено? Ако нямат възможност да се грижат за тях да ги дадът в приют а не да ги оставят да подивеят от глад! А и бабата като са и предложили да я закарт да вкъщи защо е тръгнала пеша? На 85 години а си е мислила че е на 15 и си прави разходки в преспите! Така й е била писано да умре разкъсана от подивели от глад кучета.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лоша работа. Едните са гледали кучета за охрана, щото по селата живота не е лесен, а жената, просто е тръгнала на пазар. И едните имат право и възрастната жена е имала право. Изродихме се и хора и животни.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ДА ПЛАТЯТ КРЪВНИНАТА НА РОДНИНИТЕ НА БАБАТА.
4
2
 
5
 
! Отговори
До 2 Б преди 7 години
Кажи сега дедовото, като видиш куче на картинка какво става с теб?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега в семейна килия
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо не ги отстрелват ами вкарват в приют??А бездомните хора умират от студ по улицата- за тях няма приют!
1
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лоши животни , има комплексирани стопани.