Белезници за участници в измами: Двама в Кърджали, един в Силистра

Всички те взели пари от пенсионери по класическите схеми
26 яну 2017 14:40, Красимир Ангелов
6
Белезници за участници в измами: Двама в Кърджали, един в Силистра
Снимка: Булфото

Двама посредници в телефонна измама са задържани в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Арестуваните мъж и жина, и двамата на 47 години, били гастрольори от сливенско село. Те са разкрити "по горещи следи", веднага след като прибрали сумата от 7 200 лв. от 67-годишна кърджалийка.

Измамата била извършена по най-популярната напоследък схема. На домашния телефон се обадил мъж, който се представил за инспектор Попов от полицията и поискал предаването на пари, за да бъдат заловени телефонни измамници. Жената повярвала на сценария, изтеглила пари от банка и под диктовката на мнимия инспектор ги хвърлила в кош.

Тогава обаче се намесили полицаите от районното управление в Кърджали, които задържали измамниците.

Цялата сума е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

При друг подобен случай в Силистра бе заловен участник в телефонни измами.

Полицейската операция е проведена вчера, след като са получени сигнали за извършени две телефонни измами отново по най-актуалния напоследък сценарий за участие в акция на полицията по залавяне на измамници.

В първия случай шейсет и пет годишна силистренка изтеглила от банка спестяванията си - 3630 лева и ги поставила под гумата на паркиран лек автомобил в района на Дунавския парк на Силистра. Във втория случай 82-годишна жена от село Айдемир приготвила сумата от 3705 лева, качила се на автобус за Силистра и предала парите на непознат на спирката в района на болницата в областния град.

Заподозреният е заловен от началника на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров и ръководителя на сектор "Криминална полиция" главен инспектор Божидар Генчев. Задържан е двайсет годишен мъж, жител на шуменско село, минути преди да се качи на автобус за Русе. У него е намерена сумата от осъществените през деня телефонни измами.

Мъжът, който няма регистрирани криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му към извършените в края на миналата седмица три телефонни измами в Силистра.

Продължава работата за изясняване на случая и установяване и на други хора, свързани с престъпната дейност. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
на бесилото преди 7 години
Да бъдат веднага обесени тия двама алоджии и веднага алоджииството ще преключи.
4
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Нашата съдебна система е строга и справедлива! Сега, като им друснат по едно 3 месеца условно,с 6 месеца изпитателен срок, ще им е обеца на ухото за цял живот! Така я!
3
1
 
13
 
! Отговори
Действай ефективно преди 7 години
Такива направо да ги "изчезват".Като се разбере, че двама-трима от телефонните измамници ги е хванала липсата след арест, останалите ще се замислят дали да продължат да се изхранват по този начин.
2
2
 
0
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Der classiker!
1
0
 
12
 
! Отговори
Мизерия преди 7 години
Загубите на БТК са за милиони хората масово закриха стационарните си телефони.Картите които използват са македонски и могат да се използват и от терористи.