Пак бой с мигранти в центъра в Харманли, един с прорезна рана

Задържани са петима души, напрежението е овладяно
Обновена: 19 фев 2017 12:11 | 19 фев 2017 12:10, Красимир Ангелов
93
Пак бой с мигранти в центъра в Харманли, един с прорезна рана
Снимка: Булфото

Петима настанени в регистрационно-приемателния център за бежанци (РПЦ) в Харманли са задържани след битов конфликт на територията на лагера. Той е възникнал към 11,20 часа в събота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Още по темата
Установено е, че общо около 20 души са участвали в спречкването. То е започнало в столовата и е прераснало в ръкопашен бой. В него са участвали мигранти от Сирия и от Ирак.

Силите на реда са успели бързо да овладеят напрежението.

Един от въвлечените обаче е с лека прорезна рана на гърба. Оказана му е била медицинска помощ на място, без да се налага да бъде приеман в болница, уточни директорът на ОД на МВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Както Dnes.bg съобщи, само преди 2 дни главният секретар на МВР Георги Костов посети лагера и заяви, че 80% от близо 500–те бежанци, които участваха в бунта в лагера в Харманли през ноември миналата година, са изведени от България.

За целта са ползвани механизмите на Фронтекс, и на международната организация по миграция, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в петък. Той бе категоричен, че предприетите след броженията мерки за сигурност, вече дават резултат и обстановката в лагера е спокойна.

Според него в момента лагерът е с много по-високо ниво на сигурност от преди. Там няма и лица с рисков профил.

За сравнение през септември, миналата година в Харманли са били идентифицирани близо 1 000 лица с рисково поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни трябват излишни разходи за тези "мигранти". Да си търсят други пътеки за там където отиват.
54
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Изявлението на главния секретар за сигурноста в лагера .и напомня изявлението на Искров за сигурността на КТБ, два дни преди банката да затвори.
53
1
 
22
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Какво правят тези араби тук ?!?! Ако са туристи ,защо не са в хотелите ?!?! С какъв статут са ? Вече никъде няма война ! Тези от какво бягат ?! Защо ги пускат да прекосяват границата ни ! Едно време гадните турци ме караха да показвам пари в брои на границата им за да отида на екскурзия там. Тия екскурзианти сега защо ги пускат без ваучери за престои и без визи даже ?!?!
52
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 7 години
Гостите на Тиквата излязоха много буйни. Добре поне, че го разкарахме и не можа да напълни България с тях.
51
4
 
7
 
! Отговори
евро атлантик преди 7 години
Незабавно направете им една голяма джамия в бежанския център ,така ще покажете че сте състрадателни с онеправданите бежанци.Трябва бежанец да взема и по 600 евро джобни всеки месец.
50
1
 
17
 
! Отговори
Циник до 59 преди 7 години
Над 100 бяха жертвите на ислямския анентат в Испания с влака - май и българин имаше между тях! Сигурен съм, че католическа Испания си умира да хрантути потенциални арабески, и африкански терористи - при условие, че 25% е безработицата на млади испанци между 20 и 25 години! Ъхъ! Искат испанците бежанци - ела попитай колегите ми испанци! И Италиянците , които са пред фалит си умират да хранят 720 000 ***-африканци! Със сигурност!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
четох, че половин милион испанци днес на протест, защото не им пращали бежанци! Тези сигурно са ги изкарали по партийна линия.
48
1
 
20
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Камиларите от Бл.Изток тактимно наречени "бежанци" не са дошли да се интегрират в/сред Европейското/Западно общество!Ако търсиха интегритет щяха да се насочат към богатите държави от региона на Бл.Изток, но чудно защо дори те не ги приемат, а напротив - целенасочено ги насочват към Европа, САЩ, Канада и Австралия?Мисля, че отговора натози въпрос е ОчеВаден за всички с изключение на нео-либералите!
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко каза, че там са останали само жални майки с деца.Той наказа бандитите да спят на границата във фургони.Нали така беше?Или сте забравили?Поредният провал на ГЕРБ!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Били се кой пръв да докопа лампата на Аладин:)
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам идеяВсички мигранти в целия континент да ги заселят на един остров -без да им доставят храна,без обслужващ персонал, без да ги пази полиция ...И а на бас, че те сами ще си видят сметката, заради културните си особености.
44
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
"ПАК"!!!???? Тези диваци с никога няма да се интегрират! Забелязвам обаче промяна в езика на този "политкоректен сайт"! След като месеци се говореше за бежанци - сега те са мигранти! Обогатителите на немския генофонд - са сбъркали адреса - българите не обичат търтеи - особено дупещи се по аллах! Много ми е интересно - ако от тези 3 000 000в Турция пак се юрнат стотици хиляди да превземат Европа - как ще свърши всичко?
43
2
 
22
 
! Отговори
мигрант преди 7 години
този център в харманли трябва да се премести в банкя, близо до магнолиите.
42
1
 
19
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Махайте ги всичките от тях няма полза народа можеби политиците имат да си пълнят джобовете но народа търпи техните мизерии
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбили са се инженери с лекари, кой е по-необходим за България. Конкуренция на образованите и специалистите, на интелектуалците с литературните критици.
40
2
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Вън мигрантите!!! Европейските политици зорлем ще направят християните които не искат мигранти в европейските страни в убийци.... И тогава няма да са виновни християните, а европейските политици....
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се съберат много мъже на едно място винаги ще има побоища, но тези не се бият като белите , а се ръгат, колят с ножове -културни особености .И такива после ще тръгнат по улиците на Европа с ножове и тежко ни и горко ни ако не се обединим за да ги изгоним да си се ръгат там в Близкия Изток
38
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирате ли защо хората от Елин Пелин не ги искат? Кой иска маймюнопитеци в селото и града си? Нема кой да плаче. А джурнлястите ни обработват колко милички и добрички били, колко сме лоши, че не ги приемаме. Да ги приемат куролюба и онзи кирлив адвокат който все гледа сърдито и ги защитава. Пита се, когато посегнат на българи къде ще намерим тези "добри" българи!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново Сега следва влакова катастрофа или скъсан язовир Дано няма жертви
36
1
 
34
 
! Отговори
до православни бълга преди 7 години
защото не е за ХРАНА!НЕ БЪРКАЙ ГЛАДА С КУЛТУРНИТЕ ОСОБЕНОСТИ!Пенсионерите що не се колят кат са гладни и на студено, а