28-годишна столичанка – бандитка, трафикантка на плът

Сред жертвите й: Бременна и непълнолетни
27 фев 2017 15:37, Анисия Иванова
10
28-годишна столичанка – бандитка, трафикантка на плът
Архив: Булфото

Полицията неутрализира организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Групата се занимавала със сводничество, склоняване към проституция и е била ръководена от 28-годишна столичанка, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско.  В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, Пловдив и Благоевград.

Според събраните до този момент данни чрез изградена мрежа от "сътрудници" групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

При извършените процесуално-следствени действия, на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.

В рамките на 24 часа, освен младата жена, били задържани още 10 души - 7 души от София, перничанин, пловдивчанин и врачанин. Най-младият член на групата е 18-годишен, най-възрастният - 23-годишен. В хода на разследването били установени и доведени още четирима столичани.

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура на петима от тях са повдигнати обвинения за престъпления по членове от НК и им е наложена мярка за неотклонение "задържане за срок до 72 часа".

С постановления на Спецсъда от 25 февруари на лидерката на групата и нейната сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а на друга е определена парична гаранция.

Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализираната прокуратура ще внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
"бандитка" преди 7 години
Абе колежке, откъде я изнамери тази дума? Моля редактирай си статията, такава дума като "БАНДИТКА" в българския език - не съществува. Такова нещо като "трафикантка" - също.Пробвай със сводница и синонимен речник.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ж.к."Факултето" ли е?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как са я открили родните полицаи? Сигурно е било едно дебнене, едни СРС-та, месеци наред наблюдение в т.ч. по празниците.Не допускам да е натопена от конкуренция за дъмпинг на цените или откраднити клиенти.Абсурдно да не са си плащили такса сигурност.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната дрома беге.