Плъзнаха опасни вируси от името на НАП

Данъчните апелират да не се отварят прикачените файлове
17
Плъзнаха опасни вируси от името на НАП
Снимка: Reuters, архив

Отново се разпространява вирус от името на данъчните чрез електронната поща, предупредиха от НАП. Във фалшивото писмо пише, че приходната агенция променя регламента и периодите за подаване на декларации, като се цитират и санкциите при деклариране на неверни данни или неспазени срокове.
 
Неверният имейл продължава с подкана към потребителите да отворят прикачен файл, където има повече информация.
 
От Националната агенция по приходите категорично заявяват, че не са изпращали електронно писмо с подобно съдържание и допълват, че подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg.
 
Данъчните апелират да не се отварят прикачените файлове, а ако вече са отворени, да се стартира веднага антивирусната програма.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: НАПмейлвируси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Който подава ДД преди 6 години
Днес получих въпросния СПАМ. Късно видях от какъв адрес идва. Някой има ли инфо какви са последствията за компютъра ако е свален и разархивиран прикачения файл ?
14
0
 
0
 
! Отговори
ЛУСИ преди 6 години
Виждам, че датите са стари, но аз току-що получих такова писмо с прикачен файл. Преди адреса пише Национална агенция по приходите и след това този адрес-<masubuchi***tci-taiseikagaku.co.jp. Тъй като пролетта наистина имах коригиране в данъчната декларация, не се усъмних, пък и не съм специалист, не знам защо ползвате този подигравателен тон. След като отворих всичко, все пак се усъмних и сега чета написаното тук, т.е. не са престанали.
13
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 7 години
"... да се стартира веднага антивирусната програма". От последното изречение направо ме заболя корема от смях. Боже боже! Наистина ли сте завършили журналистика или каквото и да е друго висше? И ако "НЕ" нямате ли си поне представа от обща култура що е то антивирусна програма и с какво се яде? Ми всеки третокласник знае вече това.
12
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 7 години
Това имам предвидНационална агенция за приходите <masubuchi***tci-taiseikagaku.co.jp>
11
0
 
2
 
! Отговори
ники преди 7 години
То не *** само от НАП. Има за принудително събиране, за неплатена сметка. Гледаите мейл адреса, от който е пратено. Два са ми от Япония-.jp
10
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Николай Лазаров <noreply***nap.bg>За повече подробности, моля, отворете прикачения файл.С уважение,Николай ЛазаровДа де, ама аз знам за поне един случай от провинцията, в който лековерна счетоводителка е таковала мамата на ситемата в цяло предприятие...НАП ни лук ели, ни писали, ни пърдели...
9
0
 
1
 
! Отговори
Klyt преди 7 години
Ms vi upravliava s sluhove.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, гледайте от кой мейл е пратено писмото. И аз получих от гореспоменатия мейл, но се вижда, че подателя не е НАП и го изтрих веднага. Освен това на страницата на НАП изнасят срокове и промени, така че просто четете там.
7
0
 
0
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Аз получих 2-3 писма от bnt tv, invitaci&#243;n From BNT , пратих ги директно в кофата. Стана ми смешно защото точно вчера имаше статия в един испански вестник за БНР и споровете й с мюсикаутор - много "български" ден ми беше.
6
0
 
1
 
! Отговори
Дан преди 7 години
Даже им отговорих с една цветуща псувня
5
0
 
3
 
! Отговори
2017 преди 7 години
Получих такова писъмце, но директно го изтрих.От адреса стана веднага ясно , че е измама.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледайте кой е изпращача на първо място , не какво пише. Жалко, че много възрастни и доверчиви хора ще се опарят.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз получих днес такъв. И се усъмних защото адресът беше странен. Пък и НАП не пишат такива свободни текстчета. Крайно време е ГДБОП да хванат мръсника, който праща фалшиви имейли.
2
2
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз вече два пъти го получавах. :)
1
2
 
16
 
! Отговори
Неотворил преди 7 години
Ей го красавеца, преди малко го получих:Национална агенция за приходите (reissin***sr.incl.ne.jp)Внимание!Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.Национална агенция за приходите. Има един прикачен zip файл, 16.55 кб, който, естествено не отворих.