Роми нападат горски. Пречели им да си "наберат" дърва

Целевите им помощи за отопление отивали за друго
2 мар 2017 09:22, Петя Славова
88
Роми нападат горски. Пречели им да си "наберат" дърва
Снимка: bTV

За последните 10 дни има четирима пострадали горски служители в Панагюрско. Вчера двама горски стражари бяха пребити в панагюрското село Поибрене след направена забележка за изхвърлен боклук.

Според началника на местното горско, жителите на ромската махала получават целеви помощи за отопление, но не разходват средствата за това. Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление.

При един от инцидентите нарушител е заловен в Панагюрище, като той посяга на горския служител с метална тръба. В опит да се предпази, горският служител е ударен през ръката и има два счупени пръста.

При друг случай горски стражар отново е бит, но все още тече разследване дали става въпрос за инцидент по служба или за битов инцидент.

Според местните стражари незаконната сеч е всекидневие в този край. Те казват пред bTV, че пишат постоянно актове, но не знаят дали реално има събираемост на глобите.

Горските поискаха помощ от държавата, за да се справят със ситуацията. Утре се готви и протест на стражарите в ромската махала в Поибрене, като те призоваха всичките си колеги от цяла България да се включат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
Лесно е преди 7 години
1. Задължават ги да върнат парите, получени като помощи за отопление. Дава се кратък срок, ако не върнат парите в неговите рамки, под конвой - в трудов лагер, да отработват и сумата, която трябва да върнат, и издръжката си в този лагер.2. На места, горските, направили забележка или съставили акт на роми-закононарушители, после биват причаквани и нападани от цели тумби роми. При подобни случаи, всички пълнолетни в такава махала да получават присъди и лишаване от помощи за 1 година.
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТочно по соца, след Солидарност в Полша, БКП започна системно да развъждат ...:помощи, безплатни жилища, безплатен ток, вода, здравеопазване, майчински и т.н. Познавам българи с апартаменти в София, с ипотека за 20 години, които нито можехе да живеят в домовете си, нито да ги продадат поради настанените през 80-те години в блоковете им. От БКП още от тогава отглеждат бъдещия беден и неграмотен електорат....а сега всички производни на БСП и ДС го ползват.
41
1
 
22
 
! Отговори
Горски преди 7 години
Докога ще им се дават помощи за отопление в пари а не в дърва и въглища ? Ясно е, че ще си "берат" каквото им попадне а финансовата помощ от данъкоплатеца ще харчат за ненужни неща ... България е единствената държава, която се разпада от безотговорността и безпомощността на "държавниците" си !
40
1
 
21
 
! Отговори
Край преди 7 години
ХХХХАААА ХА. "пишели актове" - На ромите като им напишеш акт - умират от смех. Държавата се прави че не знае че от 30г. тия хора глоба не са платили 1ЛЕВ.
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берат дърва, тухли и всичко, което можеда се "набере", получават помощи от държавата за каквото имат право, без ден трудов стаж зад гърба си, а ние беропотно ги хрантути м...
38
1
 
12
 
! Отговори
до: Крум преди 7 години
За Хан крум обаче пише нещо което ще те накара да се замислиш , кой си и какъв си , ето и по-точно 1:1 от Укипедия:''Тези закони трябва да уеднаквят правата на славяните и българите в държавата и да премахнат обичайно-правните норми по места.''
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ДА ЗАКАЧАТЕ НА ШБОЙКО ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ТОЙ ИМ Е РАЗРЕШИЛ ДА ИЗРЕЖАТ ЦЯЛАТА ГОРА В БЪЛГАРИЯ. КАК НЕ ВИ Е СРАМ.
36
1
 
30
 
! Отговори
Крум. преди 7 години
Ако някой краде да му се отсече ръката - да се лиши т възможност да краде. А ако някой проси, да му се даде толкова, колкото е необходимо за да не проси - в смисъл да му се намери работа, но и да работи. Колко години ви трябва за да разберете законите ми. Да има морков, но и тояга.
35
2
 
10
 
! Отговори
х преди 7 години
Ще увеличат сумата за ***, като се надяват да не правят повече така?! Т.е. ще ги наградят, че бият горските
34
4
 
28
 
! Отговори
Тончо преди 7 години
В нашата "демократична и правова страна" ако като гражданин си изразя мнението ще ми изтрият коментара. Това е така, защото уж има право на мнение и свобода на изразяването, но не съвсем. Ако казваш истини, които са неудобни, един вид насаждаш етническа омраза и точно ТУК изчезва свободата на словото и свободата на политическа позиция.ЯКО А?После комунистите били лоши.Нима сега не е същото?Цензура и пак...Може и да няма лагери, но нашите събратя по селата живеят в по-голям кошмар...ЕС,ЕС,ЕС..
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе и по тошово време имаше, ама тогава като ги хванеха бе друго, БХК не се чуваше, дори не се чуваше и че са ги хванали. По синините се познаваше кой се е учил на възпитание в районното.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, според мен положението е отчайващо и не виждам изход! Може би да стане анрахия за седмица, две и да се саморазправим. Ще има и много невинни жертви, но да видим кой е по-силен и който загуби става роб! Няма цивилизовано и модерно решение за този проблем явно!
31
22
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Малкия тошкоТочно бай то Тошо 60-те години вкара 100 хиляди римляни от Чехия ли беше....
30
1
 
30
 
! Отговори
Че Гевара преди 7 години
До 28 . Крадат си дърва и през лятото ,защото готвят на тях ,тока е с пари !
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди нямаше * престъпност, както сега. И да е имало, то е било в рамките на разумното и контролируемото. По този въпрос не може да се спори. Имам много преки впечатления. Сега няма държава, няма институции (истински и с мисъл за държавата, защото има доста псевдо защитници) и е пълно безхаберие.Нормално е да бият и създават собствени закони.
28
6
 
41
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Защо през комунизЪма немаше таквиз филми? Щото вътрешни войски щяха да си омажат палките с кръвчицата на тия . Ей затуй. И на всеки по 10 години минимум.
27
19
 
12
 
! Отговори
преминаващ преди 7 години
До ясноНе си заравяйте главите в пясъка! Ако не Ви е случвало - това добре. Но ромейска престъпност имаше и тогава само, че по вестниците и телевизийте на се говореше за това. 1987 или 1988 беше, ромеи от гр.Левски убиха от бой едно момче от Плевеската Математическа гимназия, което беше на бригада там. Да сте чули нещо по случая - не сте. Няма и как да чуете защо такава беше политиката. Така че и да слагате минуси само се самозалъгвате или умишлено лъжете другите.
26
1
 
25
 
! Отговори
ГОРСКИ преди 7 години
АМИ СОЦИАЛНИТЕ ДА ИМ ИСКАТ ДОКУМЕНТ ЧЕ Е ЗАКУПИЛ ДЪРВАТА А НЕ ДА ГИ ПОДПОМАГАТ ПАРИЧНО
25
3
 
29
 
! Отговори
Малкия тошко преди 7 години
Ах бай тоше, де да беше живял още 100 години та да беше оправил всичката тази ! До какви години стигнахме, да викат крадци дрьще крадците!
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая чудесия до безкрай не може. Ще се спука стомната и ще стане страшно. Пожалени няма да има.