Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!

Това щяло да е най-добрият отговор на несправедливостите срещу тях
17 мар 2017 19:00,
263
Ердоган със зов: Раждайте по 5 деца, бъдещето на Европа сте!
Снимка: БТА

Докато напрежението между Турция и Европа расте, след като Германия и Холандия отказаха на турски министри да проведат кампании във връзка с предстоящия референдум, в южната ни съседка кампанията върви с пълна пара.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нееднократно е сравнявал днешна Германия с ерата на нацистите заради видяната от него "дискриминация" срещу турците в страната. Коментарите му предизвикват гняв и критики не само в Германия, но и в Европа.

Още по темата

На митинг в град Ескишехир Ердоган отново се обърна към съгражданите си не само в Турция, но и в Европа да гласуват на референдума на 16 април, който ще разшири правомощията му.

"Обръщам се към моите граждани, към моите братя и сестри в Европа. Образовайте децата си в най-добрите училища, уверете се, че семейството ви живее в най-добрите квартали, карайте най-добрите коли, живейте в най-хубавите къщи", каза Ердоган, предаде AFP.

"Раждате пет деца, не три. Вие сте бъдещето на Европа", призова Ердоган.

"Това е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас", добави той.

Ердоган, баща на четири деца, преди време призова жените в Турция да раждат поне три деца, за да увеличат населението на Турция. Коментарите му бяха силно критикувани от активисти за правата на жените.

2,5 млн. турски граждани живеят в Европа и имат право да гласуват на предстоящия референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Има два начина да завладееш дадена държава .....единия е чрез сила ....другия чрез ууй!!!
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положителното е че скоро тия *** ще се сринат и технологично, от което ние трябва да се възползваме и да изградим свръхмодерна армия. Няма от какво да се плашим ако ще трийсе деца да имат - вижте джуджето Израел как успя на няколко пъри да разгроми огромни арабски държави. Особено пък турците са много лесна мишена в източно тракийската равнина ако ще и милоинна армия да изтропат!
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГрюгерНе е важно какво трябва,важно е какво става!
61
3
 
4
 
! Отговори
До до 62 преди 7 години
В Берлин седнах да хапна дюнер в ТУРСКА дьонерджийница...Айряна беше ТУРСКА МАРКА, ПРОИЗВЕДЕНО В ТУРЦИЯ. НЕ ПРОИЗВЕЖДАЛИ...В РЕСТОРАНТИТЕ ИМ ГЕРМАНЦИ ЛИ РАБОТЯТ В КУХНИТЕ КЪДЕТО СЕ ПРАВЯТ ТУРСИ ЯСТИЯ...БЕРБЕРИТЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТ БЕ....М О Р О Н?
60
2
 
12
 
! Отговори
ми прав е преди 7 години
Нали и албанците така превзеха Косово!?Така и англичаните превзеха Канада!Сега "братчедите" превземат и България!
59
0
 
26
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
В Европа турците се котят, а котките раждат котета... На Европа и трябват разумни и образовани граждани, а не крайно религиозни и ниско грамотни
58
0
 
13
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Няма лошо в призива му ама как се гледат деца? То като не можеш да го отгледаш и образоваш какъв е смисъла?Сигурно там системата е по социална. В България "детските" са 37 лв. Как ще гледаш дете с 37 лева на месец?
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логиката на ча.лми.те е след нас и потоп. Тоя у.род как вижда светлото бъдеще на внуците си ако населението *** земята се умножи по пет??? Даже да предположим че целия свят им е паднал в ръцете и османската империя владее света, какво ще правят толкова много с толкова малко ресурси? Аз бих предположил че накрая ще си пуснат един на друг ядрените бомби и да се знае, че с хомо сапиенс е приключено
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ß(-_-)&този призив прапрапраитнвнука на Мемед дъ Секънд го отправи гневен преди няколко години - кюрдите имали по пет-шест и нагоре колкото отърват, станали вече 35 милиона, а пък турците се ослушвали с максимум по три, докато ето той имал четири, а като стане султан ще има още от която кадън ефендилер Емине подбере из Златната клетка.
55
3
 
22
 
! Отговори
До 62 преди 7 години
Вече окончателно се убеждавам, че турчин не може да мисли.Ресторанти, дюнержии, кафенета, бербери,маркети. Трябва ли да ти обяснявам, че във всички тия заведения турците само обслужват. Те не произвеждат това, което продават. Произвеждат го немци, холандци, французи. И източноевропейци също, понеже много от тях са добре квалифицирани. В момента, в който ви спре притока на продукти сте загинали. Не ми отговаряй, а се опитай да помислиш колкото и да ти е трудно.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"на атомните бомби не им пука дали имаш 5 деца или 3"Аре давай де...бабаит...вълната да не отнесе и теб...:-):-):-)
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Превели сте го грешно, казал е туркините да раждат по три деца, а турците по две. Опитите все още продължават."ГРЕШИШ...ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ В ТРЕТОПОЛОВИЯ СЪЮЗ...ПОНЕ НЕ ДРЪНКАЙТЕ ГЛУПОСТИ ЕС НАСЕЛЕНИЕТО ИЗЧЕЗВА... КОЙ ПРАВИ ОПИТИ Е ОЧЕВИДНО И МНОГО ЯСНО...КАТО ПОВТАРЯТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ГЛУПОСТИ, КАКВО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ПРОМЕНИ ИСТИНАТА ЗА ТРЕТОПОЛОВИТЕ ЛИ :-):-):-):-)
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоганее ердогане за кво са ти тия турчета ердоганее - войните вече все по малко се решават от жива сила. И милиарди да станете пак няма да надвиете над Русия и САЩ.
51
6
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
В Германия турците заминали от Турция, но само в Германия из ЕС... Освен, че работят и в държавни служби...Имат попринцип СОБСТВЕН БИЗНЕС...Ресторанти, Дюнерджии, Кафенета, Бербери, Маркети т.н. Колега и ние сме ходели в Германия...На всяка крачка особено в Германия в много местности има Турски Работни Места:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Повтаряй може и да ти повярват хората, които НЕ СА БИЛИ ИЗ ЕС НИКОГА...:-):-):-)
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като се напълни Европа с мюсюлмани и роми после какво. Ако си мислят, че само с дюнержийници се прави икономика.... Нали, за да могат днес да се излежават и да правят непрекъснато деца всички бели хора в Европа работят висококвалифициран труд. От техния труд лудата Меркел отделя, за да ги хрантути.
49
0
 
9
 
! Отговори
имам гаази преди 7 години
До (-_-)децата са с дефекти, защото "младоженците са издавали звуци по време на зачеването" /Наръчник за се.кса в брака", Турция, декември 2016 г., безплатно разпространение с образователна цел/, също така кадъните са "ходили на театър, където има само демони" и са "правили гимнастика", освен това мъжът им "не ги е бил достатъчно от любов", след връщане вкъщи от "обществената работа, която е вредна за плодовитостта и сексуалността на жената"
48
1
 
24
 
! Отговори
бър си преди 7 години
На исляма му харесва всичко да е в черно, забулено и глупаво. Това което имат за разцвет е черно и тъмно. Да ви пикам на въображението за добро бъдеще и живот
47
0
 
15
 
! Отговори
мама Меркел преди 7 години
Най-добрия отговор на несправедливостите е да се върнат при татко Ердоган, той ще се погрижи по-адекватно за тях.
46
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея вГермания и съм свидетел че турците не работят раждат деца и получават огромни суми за издражката им и се водят безработни тоест живеят на гърба на държавата
45
8
 
2
 
! Отговори
ТУРЦИЯ НА ТРИ МОРЕТА преди 7 години
Всъщност, може и на две!