Спипаха нашенци в Гърция – участвали в трафик на химикали

С веществата са разреждали горива за бензиностанции в Атина
25 мар 2017 17:45,
13
Спипаха нашенци в Гърция – участвали в трафик на химикали
Снимка: архив, Булфото

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България, използвани за разреждане на горива. Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали, информира БНР. 

Българите са арестувани в депото, където са ги съхранявали. Разрежданите горива се предлагали в четири бензиностанции в Атина. 

Химическите вещества са внасяни с цистерни от България по два пъти седмично. След това са прехвърляни на танкери и продавани на собственици на бензиностанции.

Задържани са и двама гърци, които извършвали трансфера в Атина. 

Два месеца полицията е следяла трафика, за да установи участниците в мрежата и пълната схема на действие. Акцията е извършена съвместно с икономическа полиция и отдел "Организирана престъпност".

На границата на Промахон задържаха и шофьора на една от цистерните, след като е прехвърлил химическите вещества в Атина. Конфискувани са шест танкера с голямо количество смес от разтворители. 

Все още няма инфирмация за това коя е българската фирма, износител на веществата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става дума за внос с танкери. Кой ли е съдружникът от наша страна?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Магаря са и по-зле горивата
11
1
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До10 И частниците там нямат дизелови пикапчета, , а колите си не оборудват на пропан-бутан, и не продават мощните си джипове, заради данъците, така ли? А що се отнася до мен-надценяваш ме.Ние,тук сме толкова изостанали, че ядем доматите с колците заедно,караме каруци , по магистралите, които Баце ни построи, а на работа сутрин ходя с велосипед MIFA, останал от ергенските години на дядо ми.
10
2
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Не съди по себе си,че слагаш олио в таратайкта с гуми някоя си опотреба не значи,че всички сме така.Само за инфо да не пишеш глупости,гърците нямат дизели частни коли,а от няколко години при тях се появиха газстанции въпреки жегата лятото,сещах се защо.
9
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До 1926 още не ги е ударила съвсем кризата.Когато започнат да карат дизелите си на препържено олио от фритюрници, или на преработено масло, разредено с малко дизел, както при нас ,преди години, когато почнат масово да слагат пропан-бутан, и то-от евтините уредби на двигател многоточков инжекцион, както при нас,преди години, когато подкарат 10 годишни гуми 2-раупотреба, тогава ще кажеш, че ги е натиснала кризата.
8
1
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ха, ха, ха!!!Та това у нас го знае всяко хлапе, че го правят!!!Който е зареждал бензин или дизел в Австрия или Германия, и у нас, може да направи разликата.Бензина се разрежда с кондензат от природния газ, който е страничен продукт, със свойствата буквално на разредител за блажна боя.Хората около Чирен и в Плевенско знаят за какво говоря.Дизела се разрежда с "Био" компонент-олио от рапица, чиито насаждения са дотирани от държавата, но самото олио е богато на натриева основа, която съсипва дизел
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези гадове заслужават да ги обесят!! Кой знае колко дизелови двигатели са разбили! Да ги спукат от бой и еб---н. Нямате и идея какво причиняват тези химикал в нафтата на HDI двигателите!!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бив ли така за едни химикалки!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сиромах човек , жив дявол !!!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андрешко пак е решил да хитрува на дребно както обикновено! И сега ще ръфа царевицата със ***!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно пък с нашите коли са правели опитите. Явно у нас пък внасят бензин, за да разреждат разредителя:-) Той и без това мирише на кореселин.
2
2
 
15
 
! Отговори
gerbist-benzinadzhia преди 7 години
Не става ясни защо са ги арестували хората, нищо незаконно не са правили. Няма нищо лошо, че хората са изнесли нашия челен опит и са помогнали да се поевтинят горивата.
1
3
 
12
 
! Отговори
1926 преди 7 години
Криза и Йорго "кръщава" горивата.