Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите

Сред замесените и полицай, арестуван е
Обновена: 14 апр 2017 18:49 | 14 апр 2017 15:23, Петя Славова
48
Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двама са задържани заради предполагаема схема за измама на възрастни хора от старчески дом в Елин Пелин. Според прокуратурата хората са били упоявани и връзвани.

Единият от задържаните е директорът и собственик на хосписа д-р Йорданка Неферова, а другият е съдружникът й Димитър Иванов. Още двама души се издирват по подозренията, които накараха разследващите да нахлуят в дома за възрастни хора.

Подозренията са, че възрастни хора са упоявани и принуждавани да подписват пълномощни, с които техни имоти са били прехвърляни на неизвестни към момента лица, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Елин Пелин.

26 души живеят в старческия дом, а за тях се грижат няколко санитарки, които не са сред арестуваните. Роднини на възрастни хора пристигат в дома след обаждания от криминалистите, които са им съобщили, че може да няма кой да се грижи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
3
 
! Отговори
Никои преди 7 години
Вместо да коментирате, отидете да работите а не да чакате само цирк. На които не му харесва, да не води там блиските си, никои не е на сила.
33
12
 
1
 
! Отговори
Ястреб Oсманлията преди 7 години
Хайдутлъкът е вкоренено в гените на българина! Затова пантеонът им на национални герои е фрашкан до покрива с портрети на хайдути (на български е разбойник) като Петко Войвода, Хаджи Димитър и пр., детеубийци и обирджии като Васил Левски, пияндета като Христо Ботев, сексуални дивианти като Иван Вазов и пр. и пр. и пр.!! Лош мат'рял, много лош!! Дори гюбре за дива люцерна не става от това разхищение на органичен материал, наречен булгаар!!
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е наследство от 5 вековното тур. робство
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбойнически парлам.и рабойн.дръжава
30
3
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Е нема такава Държава!
29
3
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Неферова да изгние до живот в затвора, да отидат да направят репортаж в хосписа и в Банкя, условията са по зле и от този в Бояна, който го даваха в Господари на ефира!
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До животни присъди за тия.Друго решение няма
26
2
 
23
 
! Отговори
Мамджа преди 7 години
Родната полиция ни пази в хосписи.... успива ни.колко е цветно ......
25
7
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Dobro be... deka ste aramii vie Bolgarite toa go znae sekoj vo EU ama me cudi tie starci nemaat familija, deca, vnuci, pa cekaat starski dom da im maltretira starite......
24
3
 
12
 
! Отговори
Големия пръст преди 7 години
Експерт Живко Палазов-графолог, подсъдим за поискан и взет подкуп в СГС, но работи в СГС. Експерт Стефан Бенчев - свидетел на подсъдимия Палазов, но му е вещо лице по друго гр.дело на ищеца Палазов - дал заключение в негова полза за пред.договор за имоти(уж заплатена стойност 300 бона).Експерт Димитър Велчев - политик от радикална партия на Енчев.бивш агент на ДС, разузнавач...всички вещи лица-графолози по списъка на Софийски градски съд
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същите бачкат и организирват мрежи за телефонни измами.Срещу проценти работят "шведските" хора като им се осигорява заглушаваща техника и прихващаша .Как един неграмотен швед иначе ше отвлича сигнал и на мобилен и домашен тел на жертватаси ? Трябва много добра техника и знания.Такива имат службите . Незабеляват И ИГНОРИРАТ престъпленията срещу вот !
22
3
 
29
 
! Отговори
ше ме изтрият преди 7 години
Аз в този сайт отдавна съм писал че бивши служители на ДС в отделите по подлушването си работят по частно срещу когото им и поръчат. Така беше и със записите с Борисов ,Кокинов и Найденов и предишните с Борисов, Ваньо Танов, Симеон Дянков и Антоний Странджев.Същите бачкат и организирват мрежи за телефонни измами.Срещу проценти работят "шведските" хора като им се осигорява заглушаваща техника и прихващаша .Как един неграмотен швед иначе ше отвлича сигнал и на мобилен и домашен тел на жертватаси ? Трябва много добра техника и знания.Такива имат службите . Незабеляват И ИГНОРИРАТ престъпл
21
1
 
10
 
! Отговори
Големия пръст преди 7 години
До *** Разбира се станах, обвиняем с всички екстри-вземане на отпечатъци, полицейска регистрация, призовки, очни ставки, тормоз-признай си да минеш по леко. Трябваше повече от 6 месец да ми изтрият регистрацията по моя молба...то не бе справки, писма, прехвърляне на топката... Накрая не мога да съдя Софийска районна прокуратура, а прокуратура на Република България трябвало!
20
2
 
4
 
! Отговори
www преди 7 години
До Големия пръстА колко време и нерви Ви отне това? Станахте ли и "криминално проявен" за нищо? Имаше ли други материални разходи отстрани за постигане на целта?
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още през 2011-12 година в предаването на БТВ Хрътките (разследваща журналистика) изнесоха потресаваща информация как хора с психични проблеми или дори НАБЕЖДАВАНИ ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИ от техни роднини или зложелатели, са били вкарвани в психодиспансери, а имотите им биват продадени, след като са си сложили насила подписа. Тези хора пък са били упоявани от психиатрите! Къде е разликата?! Една жена каза че съпругът й е взел личната карта и тегли пенсията й по болест, докато тя живее в психиатрията... :"Вече не се чувствам личност "бяха думите й. По-уродливо общество от българите НЯМА!!
18
1
 
37
 
! Отговори
www преди 7 години
По принцип телефонни измами, имотни измами и разпространение на наркотични вещества се извършват ВИНАГИ с помощ от полицейски служител(и). Може да се каже, че това е запазена територия за това министерство. Ако това не е така, то този вид престъпна дейност се пресича много бързо и ефективно, защото винаги оставя значими следи. Така че да не ми се оправдават от МВР с лекари, хосписи и санитарки, а да се опитат да се попрочистят. Ако е възможно, разбира се?
17
2
 
16
 
! Отговори
Големия пръст преди 7 години
Наскоро бях задържан за 24ч.в 9то, като оперативния работник и разледващия полицай изпълнявяха поръчка на шефа им, повдигнаха ми обвинение за ден, трябваше да им платя 1000 лв гаранция, обжалвах пред СРС, същият съд отмени всички гаранции, защото не разбира обвинението... След 6 месеца снеха обвинението, като сами се завъртяха на 180 градуса, извинение няма...осъдих Прокуратурата на Република България, СГС ми присъди едни 600 лв +разноски
16
3
 
24
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Голяма новина, няма що. Там са замесени хора, които могат да я свършат тази работа законно. Накрая , ще излезе, че човека сам си е дал имота. Това е имотна мафия, големи игри се играят. Никой не е застрахован против имотната мафия. Те ограбиха бедния народ. Оставиха много хора на улицата. Адвокати, нотариуси, ало измамници и какви ли не още. Това е БГ.
15
19
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
В цял свят е така.Какво се чудите.