Стрелбата в Париж – знак, че Франция не се е успокоила

Експерт: Тероризмът ще остане основна заплаха за Европа
21 апр 2017 11:52, Екип на Bloomberg
12
Стрелбата в Париж – знак, че Франция не се е успокоила
Снимка: Reuters

Стрелбата в Париж е тежък терористичен акт, който показва, че обстановката във Франция не се е разведрила и няма условия, които да позволят отклоняването на вниманието на специалните служби от проблемите с тероризма. Това коментира проф. Николай Радулов от НБУ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му вълната на насилие във Франция няма да намалява, а напротив - вероятно ще се засили. Противно на очакванията на министър-председателя, който преди дни заяви, че ситуацията във Франция се е променила и специалните служби се справят добре със заплахите, напрежението в страната в контекста на нов терористичен акт продължава. 

Необходимо е бъде създадена реална платформа за взаимодействие на службите за борба с тероризма, коментира от своя страна полковник Тодор Ников.

Тероризмът ще остане основна заплаха за Европа, ако не бъдат предприети мерки в тази посока, смята той. 

"Борбата с терора е неимоверно свързана с интеграционната политика на навлезлите етнически елементи в страните на ЕС", посочи още полк. Ников, допълвайки, че тя е колкото задължение на специалните служби, толкова и на държавите да сменят курса на приобщаване на тези структури. 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria тук и тук 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Таси преди 6 години
Не само във Франция,в цяла Европа за съжаление ще е така.Древногръцка притча-В един град се появили хитреци и започнали да лъжат хората и да им взимат пари,вещи,имоти.Градския съвет се видял в чудо и изпратил делегация до оракула за съвет.Какво да правим,оракуле,да убием ли хитреците.Не,казал оракула,УБИЙТЕ ГЛУПАЦИТЕ,ХИТРЕЦИТЕ САМИ ЩЕ УМРАТ.
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрелбата в Париж знак, че Франция не се е успокоилаФранция да търси червената руска следа в атентатите от последните 3 години, германците вече я намериха и обещаха на Путин още 100 години санкции.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как някак си нежно звучи, не се е успокоила. А проблема се разраства защото службите им не правят необходимото, всеки за когото има данни, че е замесен с тероризъм да се затвори в лагери или експулсира. Службите ги пускат и те си отстрелват, газят, мушкат и каквото се сетите. Каква е тази демокрация, кой я налага в този вид и до кога? Не се ли вземат радикални мерки ще си загиват франсетата периодично. Путин ги избива веднага, какви процеси, какви адвокати и те го знаят. Това е начина.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм...че еуропката НИКОГА вече няма да се успокои! Не разбирате ли, че сега е краят на някаква система, която преди 30 години си въобрази, че всички ще играят по нейната ***! Е да, да, ама не! Народите си искат своята идентичност, култура, мироглед, език и традиции. И ПРАВО НИКОЙ ДА НЕ ИМ СЕ МЕСИ В ЖИВОТА! Е, сега им обясните на тия главорезчета, че вие сте по-умни, по-цивилизовани и се надявайте да не ви кръц...нат кифурицата!Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Е, разрушихте им домовете и
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помнете: думата "интеграция" предполага, че отговорност и задължение на приемащите държави е да дундуркат мигрантите и да им бършат ***. Или с други думи - те горките талибани не са виновни, че са главорези, по някаква причина виновните сме ние. Откъде-накъде? Мойте деди някой дундуркал ли ги е? НЕ! От просяшка тояга са почнали всичките, с труд са постигнали всичко и с човещина са печилили хората около себе си, без да реват, че някой друг им е виновен.
4
1
 
15
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Посоката за Франция е само една .Frexit !Европейският съюз пречи и изтрива националните интереси и суверинитет на всички.Същевременно еврофондовете развиват корупция в невиждани размери.
3
0
 
14
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Управляващите там май още немогат да разберат че с дългогодишната са пилитика са превърнали собствената си старана в инкубатор на терористи! Сега се опитват да прехвърлят цялата отговорност в-у службите за сигурност ! Без съответна управленска политика те са безсилни!
2
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Службите нищо няма да направят ако политиката на управляващите не се промени драстично. Иначе има дълго да четем биогрофии на терористи...
1
0
 
28
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Интеграция....като я чуя тази думичка във връзка с алаходупците...ми иде да избуша ***! "Насила хубост не става"Ще интегрират тарамбуките, кат ми цъфнат налъмите!