Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва

Карала твърде бързо, спряла 100 м след като помела катаджията
147
Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва
Снимка: Dnes.bg

40-годишна жена от Пловдив е управлявала автомобила, блъснал и убил на място полицай вчера на пловдивския бул. "Санкт Петербург".

Още по темата

Жената е разпитана и задържана за 24 часа, уточниха от областната дирекция на полицията пред "Фокус".

Пробата за алкохол, която й е взета, е отрицателна.

Шофьорката е карала толкова бързо, че джипът й е спрял близо 100 метра от мястото на инцидента.

Катаджията, който загина вчера, е слизал от патрулния автомобил, за да спре бързо движещия се джип на шофьорката, но беше пометен от превозното средство.

За високата скорост, с която се е движил джипа свидетелстват и местата на тялото на пътния полицай и вещите, които са паднали при удара. На мястото на сблъсъка са шапката и палката на служителя, 20 метра по-надолу е паднало тялото.

За последната една година това е втория пътен полицай, убит по време на проверка.

Загиналият служител е на 36 години, семеен с две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
бг Сталин преди 6 години
До АнонименМного си прав човече.Ако си беше спазвала ограничението и дистанцията пачата, полицаят можеше да се размине с тази зла участ,е можеше да има я счупен някои крак ръка,ама не и смърт.Но за съжаление в България се навъдиха кви ли не джигитидето си мислят че правилата за тях не важат,ама го разбират рано или късно по най лошия начин.
117
0
 
0
 
! Отговори
бг Сталин преди 6 години
За това са ограниченията на скоростта ,и спазването на дистанция.А сега 10г.в панделата да си хапва краставиците настъргани, та да и дойде акъла в тъпата чутурата.
116
1
 
1
 
! Отговори
Тъпаци преди 6 години
Много проста работа бате, как може полицая да слиза да размята някви палки пеша втф.....направете го като в Америка бе калъфиКато караш с превишена куката тръгва с патрулката по тебе пуска сирените и те спира.
115
0
 
2
 
! Отговори
cx преди 6 години
До 116., по-скоро не, средната скорост там е 80км/ч при ограничение 50 км/ч и това по информация от преди 5 години. Още тогава този булевард си плачеше за стационарна камера, незнам защо общ. Пловдив все още не е поставила такава там.
114
0
 
2
 
! Отговори
Лаик преди 6 години
До ФактА за любимото на всички бързаци изпреварване от дясно нещо да ви прави впечатление?
113
0
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 6 години
Да, така е на магистралите, но не ми е известно къде по света разрешената скорост в града е повече от 50км/ч ? В Лондон например вече няколко общини ограничиха скоростта на 20 мили (32км/ч) за да НЯМАЛЯТ катастрофите.
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** останаха в тази държава, които ръсят мозък навсякъде в интернет.... След като си караш там нещо си ДЛЪЖЕН да можеш да го спреш и да не блъскаш НИЩО !!! - Правило номер 1 при шофирането ... всичко останало е НЕКАДЪРНОСТ.
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се пънете тука да я защитавате тая джипаджийка?Карала ли е с превишена скорост? Карала е.Блъснала ли е човек? Блъснала е.Убила ли го е? Убила го е.Дали полицая бил в крайна лява, крайна дясна или тем подобни - това са детайли. Там ограничението е 40км/ч именно за да се реагира на подобни ситуации- изненадващо появяващи се пешеходци. Дъртата лелка, с решението си да не спази ограничението сама си е виновна.И да го беше спазила - пак щеше да е виновна. Кара се със съобразена скорост!
110
0
 
14
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Като има наказания, има и дисциплина. А това че е убила човек, ще си понесе допълнително. Когато се налагат глоби за нарушения по правилника за движение, следващите с купените книжки които нарушават ще се замислят. Това че е с джип не я прави Господ
109
12
 
7
 
! Отговори
До 118 упс... преди 6 години
Направо предлагай максимална скорост от 5 км/час и бесилка, за който я превиши. И това го е имало по света или поне нещо подобно.Истината е, че колкото повече се намалява разрешената скорост за даден участък, толкова повече се увеличават катастрофите. Това е добре известен факт по света, ама в България почти няма хора, които да го знаят.
108
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По соцвреме, разрешената скорост в населено място беше 60 км/час и имаше по-малко катастрофи. Автомобилите пак си бяха много, при това модерните автомобили очевидно са много по-добри за спиране, а вместо да увеличат разрешената скорост в населено място, умниците я намалиха и увеличението на катастрофите веднага се почувства. За път като този, където е станала катастрофата и разрешена скорост от 80 км/час е малко. За по-малко ПТП-та, трябва да се увеличи разрешената скорост в населените места.
107
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
https://m.facebook/Kate.KostadinovaДиректно в Сливен да я пращат за 5 год., всичко по-малко ще даде лош пример.
106
7
 
21
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Слагаш задължителна 40 км/ч градска скорост и туй то!Инсталираш пътни камери на централните отсечки и всяко нарушение се фиксира!След което всеки който е нарушил правилата на пътното движение, получава "честитка" (снимка на автомобила с деня, часа и мястото на нарушението) и три дневен срок за плащане на глобата!При три последователни нарушения плюс глобите се отнемат и точки!Има го по света и наистина работи!
105
3
 
7
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Катя Лерца със джип Киа Спортидж има фирма за търговия, а преди е работела за козметична компания. От 10 години е правоспособен шофьор.
104
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой от Пловдив може ли да поясни - това място "хранилка за глоби" на КАТ ли е?
103
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо задържат жената за 24 часа? Няма някаква смислена причина за това?
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма държава по света, където правилата да се спазват без техния КАТ да е наложил сапазването на правилата. Затова в България правилата не се спазват и стават много катастрофи. Във всяка държава по света, като намалиш максимално разрешената скорост под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. Като намалиш още разрешената скорост, катастрофите още се увеличават - точно както правят в България и този път май е точно такъв.
101
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената е "бизнесдама" В превод на български,това означава,че е говорила по телефона и е бързала за важна среща-среща с приятелка,кафенце,фитнес или фризьор.
100
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Вчера казаха нещо друго - катаджията е спирал колата пред джипа, а джипът е минал вдясно и е станало каквото е станало. Не познавам мястото, но гледайки с google, там явно са три ленти в една посока и е разрешено движението по всяка една от тях. Не видях знаци за скоростта, значи ограничението трябва да е като за населено място - 50 км/час. Всички експерти по света занят, че когато максимално разрешената скорост е под безопасната скорост, катастрофите се увеличават. Само в България е обратното.
99
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До 1Сетих се, че някакъв *** е искал да напише "ИЗСКАЧАТ"!