Търновка метна от балкона 5 бона и злато на апашите

Измамили я, че съдейства на полицията за задържане на банда
17 май 2017 13:37, Анисия Иванова
20
Търновка метна от балкона 5 бона и злато на апашите
Снимка: Dnes.bg

70-годишна жена от Велико Търново е дала над 5000 лв и злато на телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекиця на МВР.

Измамата била по схемата "съдействие на полицията за задържане на престъпна група". Измамниците се свързали с потърпевшата вчера на домашния й телефон и я убедили, че съдейства на полицейски служители, след което й дали указания да изхвърли през терасата на жилището си всичките си спестени средства.

Жената послушала и метнала през балкона 5 100 лв. и 7 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията във Велико Търново отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати, в никакъв случай да не дават пари на съмнителни граждани или да ги изхвърлят през терасите си.

При най-малките съмнения за организиране и извършване на телефонна измама да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Както казва Жорж Ганчев : Ние сме един малък,но много *** народ...
12
0
 
1
 
! Отговори
Do 17 преди 6 години
А тен Асан като те измами миналия месец, защо опищя орталъка, че са те измамили?! Много бързо забрави, че всички хора могат в един момент да са балами и да се подлъжат.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно ? Гадно ми е за жената ама да се оправят ! Тези неща се тръбят ВСЕКИ ДЕН , ВСЕКИ ДЕН и все още има балами да дават ..ами като има ще има и такива дето вземат! Аре стига сте ни занимавали с глупави бабички ! Пък да ми се обиди който си иска ...писна ми ве , всеки ден едно и също в продължение на ГОДИНИ ..*** да си мааму стара ще си разбрал 100 пъти да не кажа 1000 пъти !
10
0
 
3
 
! Отговори
aнониимишку преди 6 години
Няма престъпление или измама в България, в която да не е замесен настоящ, бивш или бъдещ полицай. Говоря за тези с над 5000лв щета за жертвата. И не съм срещал човек, който да може да ме убеди в обратното.
9
1
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Изобщо не си наясно с измамите. Чак когато ти се случи и на теб, може би ще ти просветне. Всеки може да бъде измамен, особено тези дето си мислят,ч е тях никой не може да ги измами и се присмиват на другите, докато и на тях не им се случи.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако само знаеше колко млади хора се лъжат по подобни схеми, щеше да потънеш в земята от срам"Защо да се срамувам пък аз...както казах и по долу държавата, ако сложи предупредителни съобщения между рекламите, пред банкоматите, спирките и градските транспорти...па може и младите да се възползват от тях:-)
7
2
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Ако само знаеше колко млади хора се лъжат по подобни схеми, щеше да потънеш в земята от срам.
6
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 6 години
"Аз моля мас медиите да не ни занимават повече с подобни случаи. Досадно е ."Еми да, досадно е да чуеш колко прости хора има в България. Ако на тия бабки децата или внуците им искаха пари...щяха да кажат "немам бабо я не знаеш ли колко пенсийка зимам":-) :-) :-)
5
1
 
1
 
! Отговори
-- преди 6 години
... При най-малките съмнения за организиране и извършване на телефонна измама да занесат бижутата и парите в най-близкото полицейско управление.
4
2
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Аз моля мас медиите да не ни занимават повече с подобни случаи. Досадно е .
3
0
 
8
 
! Отговори
б преди 6 години
награда да им дават че ни показват колко *** народ сме.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе пак ли...абе в Турция между рекламите пускат и каму спотове (предупредителни държавни съобщения), където викат, че никой полицай, прокорор, съдия или държавен служител няма право да иска пари от теб...същите предупреждения ги лепът и до банкоматите и по спирки съм виждал...Има ефект от много време не сме чули такава новина тук! Държавата да направи нещо и там вече драхти.
1
0
 
8
 
! Отговори
nemam nervi преди 6 години
Според мен ,телевизионните медии вместо да рекламират търкането на билетчета,да разясняват на хората подобни ситуации