Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!

В дъното на кървата разправия е дълг от 106 хиляди лева
Обновена: 19 май 2017 09:21 | 19 май 2017 08:52,
122
Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!
Полиция отвежда килъра Драгомиров. Снимка: Булфото

57-годишен собственик на строителна фирма застреля 2-ма предприемачи и рани тежко трети, защото му дължали 106 000 лв. Двойното убийство стана в офис в столичния кв. "Витоша" около 10:20 ч сутринта в четвъртък.

Драгомир Драгомиров и фирмата му "НД-Инвест груп" били наети от жертвите си. Той отдавна работел с тях и дори в сряда отново се срещали. Според разследващите мъжът не е планирал убийството.

Още по темата

Четиримата се видели в офис на ул. "Ради Радев" №18, който не е на компаниите им. След кратък скандал Драгомиров извадил законно притежавания си пистолет “Берета”, 9 милиметров, и застрелял 60-годишната Стойка Стоянова, шефка на фирмата, дължаща му пари, и 38-годишния Вячеслав Коев. Мъжът има българско и руско гражданство.

Стрелял и по 35-годишния син на Стоянова. Именно той е единственият оцелял и най-вероятно Драгомиров е насочил пистолета си към него последен, младият мъж обаче се завъртял с гръб след стрелбата, вдигнал ръка, за да се предпази, и куршумът е минал през нея. Това е забавило скоростта на оловото. Проектилът влязъл в тила на мъжа, преминал през мозъка му и се спрял в челото.

Пристигналите на място полицаи веднага качили оцелелия на линейка и го закарали в Окръжна болница. Операцията по изваждането на куршума приключи едва към 16 ч в четвъртък.

"Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите", казва пред "24 часа" д-р Славомир Кондов - началник II неврохиругично отделение в болница "Св. Анна". Мъжът обаче продължава да е в критично състояние. Решаващи ще са следващите 48 часа.

Веднага след като гръмнал бизнеспартньорите си, Драгомиров се качил на колата си и тръгнал в неизвестна посока. Само след минути бил задържан от полицията.

"Ранени ли са", попитал мъжът, разказаха криминалисти пред изданието. Той бил върнат на местопрестъплението, преди да го отведат в СДВР за разпит.

На местопрестъплението имало най-малко 5 гилзи от пистолета на 57-годишния строителен шеф.

Драгомиров вече е обвинен за умишлено убийство на повече от един човек. Той може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
29
 
! Отговори
миста преди 6 години
много директно е действал, трябвало е да ги отвлече и да ги бетонира в основите на някоя кооперация, да ходят да ги търсят каде са .... така или иначе пари няма да види поне да си поиграе малко
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а името на третия избягал е Дмитро Кypoпаткин ,
72
2
 
28
 
! Отговори
до 78 преди 6 години
........АКО ТРЪГНЕ ДА ГО СЪДИ ЩЕ ВЗЕМЕ 0, СЛЕД 10 ГОДИНИ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Това е основният проблем, ако имаш забравена сметка примерно за GSM за 20ст., след 2 години вече ще имат изпълнителен лист за 1000.20лв / за делото и събирачите/, ЩОТО ищецът е "Голяма работа". А гражданите....... да "имат да вземат"Естествено не оправдавам стила уестърн.
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАТОВА СТРОИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЕДНА СУМА!ИМАШЕ ЕДИН БАЦИЛА И ТОЙ НЕ ИСКАЛ ДА ПЛАТИ ЗА ИЗВЪРШЕНАТА РАБОТА И НАБИЛ СТРОИТЕЛЯ И СЕГА Е ОСЪДЕН И Е ИЗБЯГАЛ В АФРИКАНСКА СТРАНА ДА СЕ КРИЕ ДА НЕ ГО НАТИКАТ В ЗАТВОРА ТУК!
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***(мотният автор не може да пише на Български, но пък е използвал "килър".Жалък недоносляк!
69
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът се е отчаял - взел правосъдието в свои ръце. Измамниците да си опичат акъла, докато не е станало късно.
68
0
 
11
 
! Отговори
Ivan Petrov преди 6 години
Имай впредвид че това са журналисти , не правят разлика между мозък и ***
67
4
 
10
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Всичко е по американскинали скачаха 1 милионе наскачаха се
66
2
 
38
 
! Отговори
реален преди 6 години
На този човек трябва да му дадат Орден Стара планина. Той го заслужава повече от всички, които са го получавали досега.Това е Левски на новото време!Човекът се бори за свобода от мутрите и справедливост.
65
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не го оправдавам, но го разбирам. Бизнесът в България е на такова ниво, че ако не случиш на правилните хора, могат да ти съсипят финансово живота. Най-вероятно и убитите са имали финансови проблеми.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ПРИЕМЕМ ИСТОРИЯТА ЗА ВЯРНА!!!ЩОМ ТАКА Е ПОСТЪПИЛ ЗНАЧИ НЕ Е ИМАЛО ДОКУМЕНТАЦИЯ ИЛИ Е РАБОТЕЛ С НЯКОЕ ООД ДЕТО АКО ТРЪГНЕ ДА ГО СЪДИ ЩЕ ВЗЕМЕ 0, СЛЕД 10 ГОДИНИ, ЧЕ ЩЕ СЕ И НАБУТА С РАЗХОДИТЕ ПО СЪДА И АДВОКАТА ЩОТО И ДА ГИ ОСЪДИ ОТ ФИРМАТА ООД ЩЕ ВЗЕМЕ 0!!! ИЗПОКАРАЛИ СА СЕ ТОВА Е ЯСНО!!! НАРИЧА СЕ СЪСТОЯНИЕ НА АФЕКТ И ГНЯВ ВЕРОЯТНО Е ЯРОСТ ТОГАВА СИ КАТО ВЪВ ВИДЕО ИГРА МИШЕНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТСТРЕЛЯНИ!
63
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът на финансите Владислав Горанов преди да стане министър от правителството на ГЕРБ имал около 30 000 лв спестени, по негови думи. След като стана министър почна да строи скромна къщичка за около 1,5 милиона лева в Ярема, вилна зона до София. Пита се - откъде за 2 години събра над един милион лева при заплата 4-5 000 ? Горанов, откъде ? Питам, за да събирам и аз от там малко, че да мога да си изплатя кредита за панелката, който изплащам вече 10-та година. А имам още 15 години...
62
7
 
20
 
! Отговори
mnenie преди 6 години
DO 70Знаеш ли колко българи получаваха пенсии, имаха достъп до безплатно здравеопазване и образование, имаха работа и защитени права като работници при Цар Борис и при комунистите? Само ако направиш сравнение, ще видиш, че тази държава е построена от комунистите. Всичко се постигна след 1945 година. По царска България беше същия див капитализъм, както сега. Силният има право и скубе нормалния човек... Браво на този човек, че е взел правосъдието в свои ръце. Аман от бизнесмени, които не си плащ
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КУРШУМ В МОЗЪКА И ША МИ ПИШЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКО БИЛО НАРЕД!!!!!!!!!
60
1
 
31
 
! Отговори
Лопатата преди 6 години
"Първите думи на строителния килър"...Дано това да са последните думи на журналистическия лузър, измислил заглавието.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЪРТ НА ДЛЪЖНИЦИТЕ БОГАТИТЕ БИЗНЕСМЕНИ СМЪРТ!АГЕНТ ЙОСИФ МОЙСЕЕВ САЩ ФБР!!!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА ГЕРБ и БСП от къде дойдоха? Кой ги избира? Има ли кой друг да си избере матреяла?
57
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При цар Борис народа живееше добра, а комунистите съсипаха България за 73 години управление и ни докараха до това положение?
56
2
 
4
 
! Отговори
ник до 4 преди 6 години
Какво значи "институциЙ"?
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефът на парламентарната група на ГЕРБ - Красимир Велчев като директор на Технотерм караше работниците да му работят на двете къщи в Банкя. Отиваш да работиш във фирма за проектиране и сервизиране на газови инсталации, а бачкаш общат за 500лв. От него материалите, от тях- работата. Фирмата КраВел (Красимир Велчев), която е уж на сина му, но той я захранва с пари строи кооперация в центъра на Банкя. А построите вие със депутатска заплата от 3-4 000 кооперация в центъра на Банкя или в някое село