Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!

В дъното на кървата разправия е дълг от 106 хиляди лева
Обновена: 19 май 2017 09:21 | 19 май 2017 08:52,
122
Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!
Полиция отвежда килъра Драгомиров. Снимка: Булфото

57-годишен собственик на строителна фирма застреля 2-ма предприемачи и рани тежко трети, защото му дължали 106 000 лв. Двойното убийство стана в офис в столичния кв. "Витоша" около 10:20 ч сутринта в четвъртък.

Драгомир Драгомиров и фирмата му "НД-Инвест груп" били наети от жертвите си. Той отдавна работел с тях и дори в сряда отново се срещали. Според разследващите мъжът не е планирал убийството.

Още по темата

Четиримата се видели в офис на ул. "Ради Радев" №18, който не е на компаниите им. След кратък скандал Драгомиров извадил законно притежавания си пистолет “Берета”, 9 милиметров, и застрелял 60-годишната Стойка Стоянова, шефка на фирмата, дължаща му пари, и 38-годишния Вячеслав Коев. Мъжът има българско и руско гражданство.

Стрелял и по 35-годишния син на Стоянова. Именно той е единственият оцелял и най-вероятно Драгомиров е насочил пистолета си към него последен, младият мъж обаче се завъртял с гръб след стрелбата, вдигнал ръка, за да се предпази, и куршумът е минал през нея. Това е забавило скоростта на оловото. Проектилът влязъл в тила на мъжа, преминал през мозъка му и се спрял в челото.

Пристигналите на място полицаи веднага качили оцелелия на линейка и го закарали в Окръжна болница. Операцията по изваждането на куршума приключи едва към 16 ч в четвъртък.

"Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите", казва пред "24 часа" д-р Славомир Кондов - началник II неврохиругично отделение в болница "Св. Анна". Мъжът обаче продължава да е в критично състояние. Решаващи ще са следващите 48 часа.

Веднага след като гръмнал бизнеспартньорите си, Драгомиров се качил на колата си и тръгнал в неизвестна посока. Само след минути бил задържан от полицията.

"Ранени ли са", попитал мъжът, разказаха криминалисти пред изданието. Той бил върнат на местопрестъплението, преди да го отведат в СДВР за разпит.

На местопрестъплението имало най-малко 5 гилзи от пистолета на 57-годишния строителен шеф.

Драгомиров вече е обвинен за умишлено убийство на повече от един човек. Той може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се разреши носенето на оръжие и всичко ще се наредиЩе се научат и заплати да дават и да не бавятНяма оправия инакИ докторите ще станат отново доктори а не търговци
13
0
 
62
 
! Отговори
Александров преди 6 години
Малка фирма за изграждане на видеонаблюдение.Правим оферта,започваме работа,изпълняваме всичко в срок и в офертата,пускам фактура. 95% ходя после да се моля за парите си!Имам 4 момчета работници,плащам им редовно,стигайки до колапс да немога да си платя за материалите и апаратурата.Работниците ми имат семейства,единият е с кредит за жилище,как да ги оставя без заплати? Човека е превъртял! Това не е държава!А иначе говорят за малък и среден бизнес,че е гръбнака на държавата!!
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е така трябва да е с всяка фирма , от изтока дошла да краде от хората който им работят.Такива фирми са много ,който завличат.И СА ПРЕДИМНО ОТ БОЛШАЯ И МАГУЧАЯ СССРТехните незаконни пари ДЕФОРМИРАТ ФИНАНСИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
11
0
 
70
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Хубаво ги е гръмнал ! И мен така са ме лъгали като подизпълнител по обекти. Буквално се подиграват. Нека това да е за урок на другите тарикати. Може да са много велики и да карат коли за милиони, но ако не са коректни всичко може да им се отнеме много бързо и лесно. Най-опасен е човек който няма какво да губи.. а ако ти си го докарал до тази ситуация - това е резултата.
10
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На убиеца и имената, и фирмата се казват, а на убитите фирмата се крие - ЗАЩО?
9
1
 
53
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"57-годишен собственик на строителна фирма застреля 2-*** предприемачи и рани тежко трети, защото му дължали 106 000 лв". Не оправдавам убиеца, но липсата на закони в България принуждава хората сами да раздават правосъдие. Колко такива "бизнесмени" дължат пари за заплати на работниците си, на съдружници, на държавната хазна и какво. Едно голямо нищо. Тази безнаказаност принуждава хората да се саморазправят помежду си.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво двойно убийство ? То това си е направо 3-но. Този и да оцелее, няма да е човек...
7
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименА Вие какъв сте, пишейки на български?
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Всъщност, по нещо приличате на убиеца - прекалена емоционалност, невъздържаност, крайност в оценките, стопроцентова увереност в собствената правота и склонност към екстремни действия...Опитайте се да успокоите топката!
5
0
 
100
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
Масово мафиотските фирми не плащат на подизпълнителите. И понеже справедливост няма, хората прибягват до такива неща.Тук е рай за измамници, екплоататори и робовладелци. Да живеят родните партии!
4
4
 
58
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Не защитавам убиеца,но да докараш човек до състояние на саморазправа и убийство... Безпомощни хора с неработещи институций. Като са длъжници,има адвокати,запор на сметки....Убийството не е решение!
3
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този май е бил надрусан за да пита "Ранени ли са" и за да има хладнокръвието да разстреля като кучета 3-*** души.
2
4
 
47
 
! Отговори
lol преди 6 години
думата е УБИЕЦ бе безродницикикър не е дума фигурираща в нашия език. даже и аз с мойто 4то класно образование знам това.. *** сте и такава ще си останете.
1
3
 
56
 
! Отговори
lol преди 6 години
думата е УБИЕЦ бе безродницикикър не е дума фигурираща в нашия език. даже и аз с мойто 4то класно образование знам това.. *** сте и такава ще си останете.