Съмнения за "черно тото" винаги има, осъдени – не!

Eдуард Папазян и Андрей Андреев пред Bulgaria ON AIR
19 май 2017 10:45, Анисия Иванова
0

В България не е имало и няма да има осъден за "черно тото", макар че резултати от разследване винаги има. Това е позицията на спортния журналист Eдуард Папазян, представена в "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Вчера прокуратурата започна разследване на мача Монтана - Славия по сигнал на УЕФА. Съмненията са за "черно тото" заради прекалено голям брой залози за този мач в цял свят.

Още по темата

"Системата на футбола има собствени правила, които спазва доста по-сурово. В съдебната система се изискват доста по-сериозни доказателства. Сега ще викнат хора, ще ги питат "Ти продаде ли мача" и те ще кажат "не", обясни той.

"Лошото е, че букмейкърските компании навлязоха много в спорта и самите клубове нямат сметка да се раздухва тази история. Спортните журналисти нямат съмнение, че има уредени мачове. Ние сме абсолютно сигурни, просто нямаме доказателства", каза още Папазян.

Спортният журналист Андрей Андреев се съгласи, че съмнения може да има винаги, но няма никакви доказателства. Той е категоричен, че разследването на мача между Монтана и Славия ще отнеме много време и средства, защото се прави късно.

"Това трябва да се направи предварително. Въпросът е, че никого няма да вкарат в затвора, както направиха в Италия", посочи Андреев и добави, че хората трудно ще се върнат на стадионите заради състояние на самите съоръжения, продукцията на терена и съмненията за уговорени мачове.

Андрей Андреев и Eдуард Папазян не виждат държавна воля за справяне с тези проблеми.

"Държавата няма желание и ресурс да се оправи с футбола", убеден е Папазян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари