Грабежи, кражби и измами намалели – с цели 10%

И села, и градове, никой не е пощаден от набезите на бандитите
21
Грабежи, кражби и измами намалели – с цели 10%
Снимка: Булфото, архив

За първите 4 месеца от годината битовата престъпност в страната е намаляла с около 10% в сравнение със същия период на миналата година, обяви Златка Падинкова от Главна дирекция Национална полиция пред БНР.

Още по темата

Основен дял от престъпленията, регистрирани в полицията, са грабежи, кражби и измами. Най-много регистрирани престъпления са в по-големите градове, обясни тя.

"В селата регистрираните престъпления са по-малко на брой. Обяснението за това е по-скоро, че населението и потенциалните обекти на посегателство в селата са по-малко. Съответно води и до по-ниска престъпност. Но, на фона на глава от населението, вероятно говорим за повече престъпления всъщност в по-малките места", призна Падинкова.

От Главна дирекция "Национална полиция" отчитат и 18-процентно намаление при телефонните измами за първите 4 месеца на годината и призова хората към бдителност, тъй като общото между всички сценарии е, че по един или друг повод на жертвата се искат пари, които да предадат на непознат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз като не работя понякога казвам, че работя да си придавам важности. И да разберат другите, че съм нужен и без мен не може
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората вдигнаха ръце и който може така се спасява. Жалби не се пускат, защото кражбите от вили и селски къщи е под стойността​ на една минимална. Вече няма какво да се краде по селата, скакалците тръгват към градовете.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако грабна химикалката,мога още поне 10% да им сваля!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се проследи стъкмистиката на МВР за последните 20 години ще се види че всяка година регистрираните престъпления падат с 5% а разкритите се качват с 5%, демек до 2017г. престъпността трябваше да е намаляла със 100% тоест да е изчезнала от България!!??А дали е така А какво ви е чувството??.Но това не пречи всяка година на отчетите на МВР да се лъже и след това на банкетите в чест на добрата статистика да се напиват с поредния нищо не разбиращ министър.
13
0
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Сега като вдигнете тока от 1 юли и ще наваксате грабежа над българите...
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Ушев си чопли окапания телефон и се чуди къде да се напие, или дрогира?!Я стига, че тия МВР стъкмистики станаха чист хумор.....
11
0
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 6 години
Защо само ни правят на луди,и те знаят че много хора жертви на престъпления не пускат жалби защото нямат вяра на полицията ....
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно има поне 30-40% спад на оплакванията в МВР за битовите престъпления, а всъщност да си има реално увеличение от 20-30%. Винаги когато се говори за такава престъпност, трябва да се отчита и нерегистрираната от МВР престъпност, поради явното недоверие на хората в МВР. Може би сега от всеки 100 битови престъпления, МВР регистрира 5-10 престъпления.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логично е !От обезлюдени села и градове няма много за крадене !
8
0
 
7
 
! Отговори
Гърбер преди 6 години
Дължим всичко на г-жа Бъчварова. Да се свети името й, песни да се пеят! Господ здраве да й дава.
7
0
 
5
 
! Отговори
ПП ГЕРБ преди 6 години
Вярваме, вярваме и сме много щастливи под мъдрото и доходоносно ръководство на г-н Борисов
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЯ ТИКВЕНАТА ПРОПАГАНДА НАДМИНА И БАЙ ТОШОВАТА ПО МАНИПУЛАЦИИ!ТО БИВА ИЗЛАГАЦИЯ АМА ДАЖЕ ВЕЧЕ НЕ Е И СМЕШНО,,
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грабежи, кражби и измами намалели с 10%Дали пък това не се дължи на факта, че набелязаните жертви започнаха да прилагат американското правило - влезе ли в твой имот някой непоканен и започне да безчинства, стреляй!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тя онази дърта посланичка краде, вие тука с кокошки ни занимавате
3
0
 
17
 
! Отговори
:( преди 6 години
Намалели са грънци. Хората спряха да сезират органите и на статистика го докарват. Всеки се оправя кой, как може. Хората започнаха да прибягват до вендета и не се занимават с жалби вече.
2
0
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Това че не се пишат жалби не значи че нещата са се подобрили. Не знам дали има друга европейска държава където се правят подобно золуми.
1
0
 
20
 
! Отговори
Неее преди 6 години
Това е най върлата герберастка лъжа за деня. До довечера Будата ще намери още по жестока. Страхххх