Фалшиви чорапи, чанти, колани... Всичко на "Капитан Андрево"

40 000 текстилни изделия и 150 кожени якета спипаха митничарите
21 юни 2017 13:15,
8

Снимка: Агенция "Митници"

42 803 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха в началото на тази седмица митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция"Митници".

Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка по метода "анализ на риска", при която митническите служители установяват, че количеството на групажната стока от 672 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 38 910 чифта дамски, мъжки и детски чорапи, по-голяма част от които с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, New Balance, Armani.

Открити са и общо 3893 текстилни изделия- тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, с логото на световноизвестни марки - Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Klein, Armani, Pepe Jeans, Tommy Hilfinger, както и 144 чанти, портмонета и колани носещи фигуративни и словесни изображения на Gucci, Guess Chanel, Michael Kors.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Образован преди 6 години
До Анонимен 1Колко ли трябва да си изпаднал за да купуваш турски мeнтета?Защо да са ментета?Къде мислиш се произвеждат ,,оригиналите"?В същите фабрики!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Колко ли трябва да си изпаднал за да купуваш турски мeнтета?"Иначе си папкаш продуктите на ulker и eti нали? :-)
2
0
 
0
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Представям си в офица на Гучи и Армани какво е... всеки ден по 200 писма от митници за задържани техни имитации...
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ако живеем в свят където където вече всичко е престъпление. Еврогейска демокрация ха-ха-ха. Скоро ще ходите и гладни, голи *** си мисли, че е най-гоуем е затуй гърците ще ви блокират границите теееквии.