След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките

Наказанието, което Владимир Стоянов може да получи, е затвор от една до пет години
3 юли 2017 12:46,
152
След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките
Снимка: архив Reuters

Бащата, пребил лекарка в столичната болница "Шейново" е арестуван за 72 часа. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На Владимир Стоянов, който в събота нападна лекар от столичната АГ болница., е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му.

Още по темата

Наказанието, което може да получи Стоянов, е затвор от една до пет години.

Агресията на мъжа се породила от това, че поискал от лекарката да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. След като му било обяснено, че има законова процедура при раждане, която трябва да се спази, мъжът ударил д-р Албена Гагова в областта на главата.

Пред Bulgaria ON AIR по-рано изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев обясни, че мъжът се занимава с генетика. Вероятно това е била още една от причните мъжът да иска плацентата на бебето.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Веднага след инцидента нападателят не е вдигал своя телефон и се е опитал да избяга.,

Нападнатата д-р Албена Гагова е в тежко психическо и физическо състояние, тя е със счупен нос и разцепена горна устна. След нападението тя е била в безсъзнание в продължение на 20 минути.

Разследването по делото продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
съмнения преди 6 години
Не знам защо прикриват, че лекарите търгуват с плацентите. Има ужасно много съмнения, чвно бащата е знаел за това. Лично аз съм отвратена от лекарското съсловие - толкова ненаситно и алчно, че чак т е страх да отидеш при тях. То като гледа на теб като на касичка - как ще може от него да изискваш да не ТИ ВРЕДИ , когато те лекува.
115
0
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Лекарската мафия е гракнала от няколко дни и надава страшен вой. Лекарите в Бг съвсем ми паднаха в очите. Има само една фирма в България (на КОЙ ли е?), която прибира плацентите. Плацентите може да се използват за получаване на стволови клетки (до 10 дози от плацента). Една доза стволови клетки струва от 25 000 до 30 000 евро. Плацентата е носител на ДНК и от нея може да се клонира човек. Може да се използват и за експерименти. Всичко това е ужасно. Плацентите трябва да се дават на родилката.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е обвинен в "нанасяне на лека телесна повреда", но иначе жената е в "тежко психическо и физическо състояние". ***
113
2
 
13
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Истината е, че с плацентите се въртят страхотни далавери. Защото при раково заболяване, вместо да търсиш донор на костен мозък, ако си запазил по правилата плацентата може да използваш нея. Не оправдавам насилникът но, истината е, че повечето "лекари" под 60 г. са търговски дружества, корупирани неграмотници, които една диагноза не могат да поставят. В този смисъл истинска медицина имаше до 1989 г. Починат ли моите лекари над 70 г. се лекувам в чужбина.Новите са пълна скръб, липса на знания.
112
5
 
2
 
! Отговори
Кулинар преди 6 години
Мммм плацента с малко оцетец и ситно нарязан пресен лучец става екстра!
111
4
 
3
 
! Отговори
Хистолог преди 6 години
Абе вие нормални ли сте???Я утре като ти резнат туморчето си го поискай и него- в рекламна чантичка ги даваме.........И с визитките на екипа !!!!!!!!!!!
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генетика В.Стоянов за една-две години в затвора. Чувах, че там имат нужда от генетици. Може и на него да му прелеят малко генетичен материал през изходната тръба
109
4
 
19
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Преди доста години, тогава още "здравната каса" я нямаше и докторите все още бяха доктори а не търговци, в точно същата болница, при точно същата докторка се роди детето ми. Тя води раждането безупречно и беше внимателна и грижовна.Никакви пари не са ни искали и никакви проблеми не сме имали с докторите. Да се оправя бързо докторката, сигурен съм, че лично тя по никакъв начин не е предизвикала побоя.
108
0
 
6
 
! Отговори
Maki преди 6 години
Абе от кога думата бооооокккклууууук е цензура??????
107
3
 
13
 
! Отговори
Maki преди 6 години
До : Ами даКосата твоя ли е?На фризьорката платил ли си и?Защо да не си я вземеш?То хората правят пари от неща за които повечето хора и не предполагат.Най скъпите перуки са от здрава естествена коса( не от къси косъмчета ). Вие като ходите да си сменяте катализатора на колата знаете ли че "разваления" има платина и струва пари особенно ако е оригиналния, акумолатора също струва някакви пари, абе има милион неща които повечето хора изхвърлят като "***",а други правят пари от вашия "***"
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой дори ги закупуват в градините си, но това е по света. Не е прав, че я е ударил, но плацентата не е драма да се дава, просто тук няма традиции.
105
8
 
13
 
! Отговори
Ами да преди 6 години
аз вече като ходя на фризьор искам да ми сметат космите и да ми ги дадат в пликче, ако в бъдеще оплешивея, да си имам. Ако откаже фризьорката, я бия.
104
9
 
15
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Тая работа не е като оная работа. Нещо неолибералните медии се опитват да ни изпързалят. Първо тоя не е циrанин написаха му цялото име. Освен това ще го опaндизят набързо и за дълго, щото не е циrанин.Май са му поискали значителен рyшвет за да се бъгне така, особено след като са го изсмукали преди това за "избор на екип", за "стая с телевизор", за "присъствие на бащата" и други подобни българизми, които той може да е забравил, ако е поживял няколко години далече от тях.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно ми е, че когато ромите прибиват лекари, репортерите са на място и бързат да им вземат интервю. Но никоя телевизия не показа бияча-генетик. Защо представят случая едностранно. Щом му дават медийна гласност, трябва да се чуят двете страни.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Tobi Трябва да се разбере че ние българите няма да правим нищо против волята си човекът е генетик не е *** а ти не ми защитавай лекарите че те толкова грубо се държат с пациентите че нямам думи и и дерат от пари осигурен не осигурен все тая плащаш като поп ако нямаш пари Бог да те прости...!
101
14
 
11
 
! Отговори
Tobi преди 6 години
Toзи бабаит трябва да бъде изтезаван до смърт!*** ....Ако това го беше направил в Англия,щеше да плаща на тая обезщетения до гроб.
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фейсбук-енциклопедия Утивай ти в Африка нали твоето дете е ваксинирано значи моето което не е няма как да зарази твоето нали така !?
99
1
 
11
 
! Отговори
Maki преди 6 години
Само да ви кажа с риск да ме мразите преди 6г когато жена ми роди в САЩ бяхме платили за "кит" за съхранение и ни пратиха по пощата една кутия с иструкции.Та на никого нищо не сме казвали,започна раждането тогава казах на акушерката и веднага като се роди отвориха кутията взеха един контейнер напълниха с кръв,втори с пъпна връв и третия с плацента без ама защо,ама после.Даже ме пита дали искам плацентата.След това звъннах на тел. на кутията и за около 45 мин се появи човек с криогенна кутия
98
0
 
16
 
! Отговори
: преди 6 години
Абе учудих се в началото, че някой ще влиза в затвора за нападение над лекар, ама като прочетох че се занимава с генетика ми стана ясно ... просто не е "ром" ... :D
97
5
 
6
 
! Отговори
до 108 преди 6 години
Правосъдието ни, не е милосърдно , а е избирателно. 1. Избрахме мафиот да ни управлява, който не зачита нито законите, нито разделението на властите, служи си с ВСЯКАКВИ средства за да ни ограбва. 2. Мафията за която гласуваме си избра система на управление, според която след БОГ е главния прокурор-той коли и беси и не носи никаква отговорност, дори не е длъжен да се обяснява за каквото и да е било. 3. Правителството на Тиквата е сбор от некомпетентни и корумпирани подлизурковци.