85-годишен даде 10 бона, че и лични карти на ало апаши

Представили му се за служители на полицията
17 юли 2017 13:23,
18
85-годишен даде 10 бона, че и лични карти на ало апаши
Снимка: архив, Bulphoto

85-годишен мъж даде 10 000 лв., както и семейни документи, на телефонни измамници.

Сигналът за престъплението е получен на 13 юли в 20:30 часа в столичното Второ РПУ от пострадалия. Около 14:00 часа на домашния телефон му се обадил непознат, който се представил за полицейски служител на име Стефан Георгиев от Криминална полиция.

Под предлог, че се извършва полицейска операция за залавяне на измамници, той казал на възрастния мъж, че е необходима сума пари, с която да бъдат арестувани.

"За да съдейства на полицията", около 17:00 часа възрастният мъж оставил платнена пазарска чанта с десет хиляди лева и две лични карти - неговата и на съпругата му, на улица "Дойран" - между паркиран лек автомобил и тревна площ.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен разпит на свидетел. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство.

От областната дирекция на МВР отново напомниха, че гражданите не бива да дават пари на непознати по никакъв повод и в случай на получено телефонно обаждане с искане за пари, веднага да се свържат със свои близки хора или да се обадят на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Улица Дойран и Второ районно нямат нищо общо. Дойран е към Шесто.
13
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Хм...14 *** ти го предупреждаваш , ама то на сина си не вярва , а на полицайте веднага вярва.Пък после МВР не се ползва с доверие от гражданите. Доверие и то яко.
12
1
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Ееее, стига вече! То дето да намаляват тези измами, те се увеличават. Защо държавата си трае по този въпрос? Явно, че досегашните опити да се предпазят възрастните хора нямат никакъв ефект. Близките на тези възрастни защо не ги предупредят? Но най-голямата вина носи държавата. То въобще има ли държава?
11
3
 
10
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
До 11Приятел, тъй като те гледам, и ти си за освидетелстване!За да изпълниш полицейско разпореждане,то трябва да е дадено ЛИЧНО, и служителят да се е легитимирал!Пък и нищо не пише за хвърляне на пари през прозореца)))Голям законов "познавач", няма що!Ей затова ви доят разни измамници- от телефонни до политически.
10
3
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Македонски, а теб минала седмица, като те измамиха, защо не се оплака в полицията, та да публикуват, че измамените са на всякаква възраст, каквато е реалността? Сенилност, как пък не...
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакедонскиI NA TEBE DA TI POISKA POLIZAI SHTE DADESH.V ZAKONA E ZAPISANO,CE TRYABVA DA SE PODCINYAVASH I IZPALNYAVASH RAZP[OREGDANIATA NA POLIZAYAT.
8
3
 
9
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
Някои индивиди, трябва след определена възраст, да бъдат поставяни под запрещение, заради сенилност!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ми се струва,че трябва това районно да бъде изпратено на границата тази зима?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова телевизия ги разкри,"самосезира" и върна парите от Ало измама. Съкращенията ,пониженията в полицията и увеличения на заплати според ефективност!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Не му траябват раздава... какво да ви кажа, беше ме жал вече не.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до сега полицай не съм виждал да се лигитимира... каквото си искат това си правят, никой не може да ги спре, затова и ало апашите се възполват от това.
3
3
 
11
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
вчера един дядо на 79 години съсед ми обясняваше как чужденците пускали змии тука за да отровят горите.... смятайте...
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми е ясно следното, ако при мен дойдат за проверка двама полицаи и ми поискат личната карта и си препишат вс необходими данни от нея, аз какво да направя ? ясно е, че нищо не мога да направя.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво