Отново в Германия: Сексуални посегателства на фестивал

Участвали са и мигранти, което напомни за новогодишната нощ в Кьолн
Обновена: 17 юли 2017 23:10 | 17 юли 2017 23:00,
91
Отново в Германия: Сексуални посегателства на фестивал
Снимка: Reuters, архив

Германската полиция разследва серия от сблъсъци с участието на около 1000 души и най-малко четири сексуални нападения на уличен фестивал в южния град Шорндорф през уикенда, предаде ДПА, цитира БТА.

Още по темата
Местни медии съобщават противоречиви данни за инцидента. Полицията потвърди, че късно вечерта в петък и в събота около 1000 души са се събрали в главния парк на града и някои от тях са хвърляли бутилки по посетителите на фестивала и по полицията.

Сред нападателите е имало мигранти, което напомни за инцидентите, случили се през новогодишната нощ в края на 2015 г. в Кьолн. Тогава групи мъже, съставени предимно от мигранти, извършиха масови сексуални посегателства и множество кражби, припомня ДПА. Тогава бяха подадени около 1200 жалби, от които около 500 за сексуални посегателства, припомня Франс прес.

Данните колко мигранти са били замесени в инцидента в Шорндорф са противоречиви. Кметът Матиас Кльопфер заяви, че първоначално повечето хулигани са били от местни училища и едва по-късно към тях се присъединили мигранти, отбелязва ДПА.

След като в събота полицията задържала заподозрян за причиняване на тежка телесна повреда, други се опитали да го защитят, нападайки полицаите, съобщи говорител. По-късно същия ден групи от 30 до 50 мъже, някои от които въоръжени с ножове, според очевидци, обикаляха из градския център. Полицейски говорител описа поведението им като ужасяващо и заяви, че употребата на алкохол вероятно е спомогнала за престъпленията. 

"Алкохолът е предпоставка за насилие, защото хората не могат повече да се контролират", заяви Роланд Айзеле, началник на градската полиция.

В публикувано вчера изявление полицията съобщи за четири случая, при които жени са били подложени на сексуален тормоз. Разследват се един иракчанин и трима афганистански бежанци. Три от сексуалните посегателства са били извършени късно вечерта в петък, а при четвъртия случай в събота трима мъже задържали насила 17-годишно момиче и я опипвали. Четиримата са били арестувани, но съдът не ги остави в ареста, съобщава АФП.

През последните две години град Шорндорф прие общо 700 бежанци, припомня ДПА.

Началникът на градската полиция съобщи, че останалата част от фестивала, който приключва утре, ще премине при засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия що не направиха нещо свястно бре хора?! Само муслимски идиoтизъм струи от тях.
38
4
 
0
 
! Отговори
Stranno преди 6 години
Е как само преди избори стават тея работи ... някой направи ли си труда да провери новината истинска ли е?
37
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посегателства ясно че на е редно, но ако знаете как се обличат, потресаващо. Бях в една от големите вериги за дрехи, в съседната пробна момиче около 14 г. пробва дрехи. Панталони, които са в пити в д....и къси като боксерки, отгоре прозрачен мини потник и мама казва, че е супер. И така са масово, като добавим и че някои са доста пищни, защо го правят. И аз бях на фестивалите с дънки и яке, че беше доста хладно, женска компания хапнахме, пийнахме, беше супер.
36
0
 
20
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Германия е отдавна извън Контрол , но не се тръби по всички Медии както в България
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно от други български Медии са копирани 1:1 Новините
34
0
 
4
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Всеки път когато реша да проверя от къде са копирани Новините , те просто ги няма там от където е написано че е цитирано или копирано поне не от БТА или ДПА
33
0
 
23
 
! Отговори
ами преди 6 години
Е какво очаквахте? За две години в Германия влязоха около 1 500 000 бежанци.Около 70% са млади мъже идващи от райони,където жените са зачохлени и стоят затворени по къщята или по пещерите.Та представете си тези младежи сред направо голи според техните разбирания жени.Смятайте как им текат лигите.И полицията в Германия не е свикнала да работи с недисциплинирани диваци.Ще става все по-зле.То вече се установи,че повечето случаи не само че не се разследват,ами и се укриват от полицията.
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Алкохолът е предпоставка за насилие, защото хората не могат повече да се контролират"Именно. Човек вече не може да се прикрива какво мисли, колко е "добронамерен" и "миролюбив".
31
0
 
24
 
! Отговори
Банан преди 6 години
Една от причините да се махна от тоя ***. Може германците да са икономически силни, ама за една държава се съди и по наказателната й система. Която, като кажеш думата 'Flüchtling', прави огромен червен килим за нарушителите. Скоро и икономически силни няма да са. Btw от приятел знам, че полицаите даже казват на нападнати от бежанци хора, че нямат право да ги задържат/разследват! Хайде ходете още към Германия да ги храните с данъците си.
30
1
 
5
 
! Отговори
SOS преди 6 години
Четете в Гугъл " плaнa Кaлегри"
29
20
 
1
 
! Отговори
Бабата на Германия преди 6 години
Вижте - генофондът на Европа ставаще все по-повреден,с все повече уродства, алергии, ракове. Трябва да го освежим с мигрантите, доброволно или насила, просто нямаме избор, за да оцелее Европа. За ваше добро е.
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От километър си личи с какво нежелание властите съобщават случилото се - ама не били само мигранти , ама не било бъркане с мръсните пръсти на момичетата между краката , а било леко сексуално посегателство , ама алкохола бил виновен и какво ли още изречено с половин уста! Да не се наруши етническия мир ( със същото ни плашат и нас)Ами нека се наруши , пък да се свърши веднъж завинаги!
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееех , къде са SS ! Кой знае - може би някога в далечното бъдеще историята ще твърди , че времето на Хитлер е било най- добро за Германия(без войната, разбира се)
26
4
 
10
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
ЕС спешно трябва да превземе територии в Либия и Сирия където има нефт и да разтовари там нелегалните и да им осигури сигурност и да им праща стоките срещу нефт.Ердоган предложи този вариянт още преди 5 години ....
25
1
 
26
 
! Отговори
новата окупация преди 6 години
До ПантелейНа ви евтина работна ръка! - германския народ да плаща за новата окупация!Не е онази ГФР преди 30 години. Днес по улиците ще видиш само чернокожи и теснооки.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който е ходил в Германия знае какъв е морала на Германските. Или поне ги е виждал на Слънчев бряг.
23
2
 
58
 
! Отговори
Пантелей преди 6 години
Когато през 1990 г за пръв път посетих Западна Германия бях шокиран от това, каква развита държава е, в която наука, технологии, култура и нечуван финансов просперитет се бяха оплели в една хармония и музика! Ако тогава някой ми кажеше, че Новия Световен Ред е отредил за този тогавашен рай 30г по-късно да се превърне в септичната яма на нашето време, в която фалшивите идеологии заменят технологиите, а просперитета е заменен с ислям, никога не бих повярвал. Жалко и жално е, но и безнадеждно!!!!!
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па мероприятие на уруспията меркел за осеменяване на нацията!
21
3
 
18
 
! Отговори
МАД преди 6 години
Другаре, 45 + 30 годин не сме слизале от власт.Пребоядисахме се но па сме си комуняге.
20
1
 
34
 
! Отговори
Един преди 6 години
Да са им честити! Интегрирайте си ги и им се радвайте. И като дойдат изборите пак си изберете Меркел.