Заловиха над 11 кг псевдоефедрин на Капитан Андреево

Дрогата била открита в кола с турска регистрация
1
Заловиха над 11 кг псевдоефедрин на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Общо 11.180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници". Дрогата е намерена в лек автомобил с турска регистрация.

В четвъртък около 19:00 часа на ГКПП "Капитан Андреево" от Турция в България пристигнал лек автомобил, марка "Пежо", управляван от 42-годишния турски гражданин Серхан Б. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършената проверка митничарите открили в естествените кухини в багажното отделение 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на амфетамини.

Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг. на обща стойност 7 826 лева.

Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е задържан. Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница – Бургас под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

Днес Окръжен съд – Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия шофьор на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Ал Тиквоне преди 6 години
Таз' година псевдо-ефедринДогодина - истински ефедрин