ГДБОП привиква заради "народна любов с пушки и сопи"

Пост на столичанин зовял към бунт срещу премиера
Обновена: 16 авг 2017 20:37 | 16 авг 2017 18:16, Камелия Цветанова
92
ГДБОП привиква заради "народна любов с пушки и сопи"
Снимка: Reuters, архив

ГДБОП проверява публикации в социалната мрежа Facebook, съдържащи според разследващите заплахи към висши държавници.

Няма задържани, но досега в рамките на разследването са издадени предупредителни протоколи на хора, публикували в профилите си коментари за един от първите мъже в държавата, съобщи БНР.

Столичанинът Васил Коцев твърди, че е бил привикан от антимафиотите.

Повод за това станал негов пост "Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи".
 
От поредното му Facebook съобщение става ясно, че е бил заведен в ГДБОП, където са му обяснили, че е отправил заплаха към премиера.

"Викам, какво? Наистина се шашнах! Те ми казват - вие призовавате за бунт! АЗ!?! Че аз дори не помня какво съм писал преди толкова месеци. И така те ме питат защо пишете това срещу премиера? Отговорих - а на вас не ви ли се струва, че в тази държава нещата са объркани. Facebook е свободно пространство и по най-висшият закон, наречен Конституция на Република България, всеки има право да изразява и пише каквото мисли! Това се нарича май свобода на словото!", пише Коцев.

Дузина са сериозните заплахи за живота на Бойко Борисов като премиер, като главен секретар и като кмет на София.

Сигналите поне за три от тях са дошли от сръбските разузнавателни и контраразузнавателни служби. Останалите са от България

Когато се появи информация, каквато и да била, за подготвяни атентати срещу премиер, президент, министри, политици или други охранявани от НСО ВИП персони, държавните гардове свикват специална комисия.

В нея влиза главният секретар на МВР, началникът на службата и директорът на ДАНС. Тя се произнася дали сигналът е сериозен и дали трябва да се променят мерките за сигурност на засегнатия политик. Решенията се описват в документ с гриф "Строго секретно".

Една от най-сериозните заплахи за живота на премиера е от ноември 2010 г., когато излязоха информации, че има заговор срещу Бойко Борисов и дори е била определена цена за живота му от 400 000 евро.

Тогава се появиха анонимни данни, че знакови фигури от подземния свят са провели среща в Гърция, за да обсъдят как да отстранят премиера. Какво е решила комисията по сигурността на премиера, е секретно.

При друг случай - през март 2013 г., между къщите на Бойко Борисов и Ахмед Доган в столичния кв. "Бояна" бе намерен автомат "Калашников" с пълнител и заглушител. Оръжието е било в изоставен строеж на съседна улица. И за този случай няма информация за мерките, предприети от службите, за да гарантират здравето и живота на премиера, пише "168 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Е, сега разбрах, че БОП освен да тероризират по пътищата на родината автомобилистите - имали и още функции - терор с/у всеки дръзнал да дрънка глупости и си чеше езика с/у органите и органа.............ХВАЛЛА, ХВАЛЛА на героите от БОП!!!!!!!!!!!!!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сретане, с теб е цял един народ! Действай!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми що бе, нали му най-висок рейтинга и хората го обичат, кво се плаши?
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи или добро или нищо.Разбрах.А аз нямам фейс и тука пиша ако искам.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отидат и арестуват и Сретан Йосич ,че той е най-опасен за здравето на Тиквата!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз вцовам това чудо на чудесата наречено премиер секи ден!! Да дойде у нас и ме арестува лично но и лично да ме разстреля за назидание на 6 милиона непослушни. Така като дойде новата власт, ще бъда обявен за герой, а в биографията на децата ще пише, че баща им е убит от сатрапа който разпиля България. Поне те да имат бъдеще, щото Сикаджиев отне нашето.
61
2
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 6 години
Правилно се казали, режима. На БарБуткин от село Банкя много му се иска да властва напълно, не да управлява. За управлението трябва честност, интелект, познания, образование, патриотизъм, верни и честни съратници, смелост, откритост, плановост, стратегия. Кое от качествата притежава БарБуткин? И слугите му от БОП и ДАНС ще ни карат насила да го обичаме? Как да стане мишки? Мафията си шета както си иска, завладя държавата защото БарБуткин си е Сикаджия. Я вижте морето, Маргините взели всичко. Е?
60
3
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Къде трябва да ги напсувам писмено, че и мене да ме привикат. Не че ще смеят де... Нещастници.
59
2
 
18
 
! Отговори
DDD преди 6 години
Драги ми смехурковци от измислените "организации" ГДБОП и ДАНС! Колкото и да се напиняте, не ще успеете да спасите любимия ни премиер от нашата любов и признателност!... Помните ли един любим лозунг от близкото минало: "Бойко Борисов - ***....ст, пед...ст!"... Само ми е чудно, как точно ще успеете да арестувате над 5 милиона българи?... Смешници!
58
2
 
15
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Режимът ви предупреждава. Съмнявам се това да е солова акция на някакъв бопаджия. Просто да си знаете, че ако критикувате Рапона от СИК, ще ви дойдат за справка. При протест ще има арести, това е контекстът. На НСО им увеличиха правомощията, да ви разстрелят директно, ако разваляте комфорта на управлаващата мафия. А утре - прегръдки с Меркел и изявления за европейските ценности.
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие полудяхте ли?Че то всеки в България си псува,а всеки втори кълне,вие целия народ ли ще арестувате,хахаха! Това ли ви е най-важното в държавата?Оставете хората на мира!
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пита се, докато изрита народа обичаният от 98.99% от населението Вожд, известен с много партизански имена, колко ли простотии и гадости ще извърши? Но винаги има едно после, след това, винаги има умни и решителни които знаят как да потърсят отговорност.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се плаши Бай, значи има причина. Да беше вкарал по затворите тези които преди него рушаха, крадоха и предаваха България, а не да празнува с Цветелинка, че са най-богатите в България, хората щяха да изразяват уважение и респект. Агресията която е навсякъде е резултат от огромната несправедливост която души хората, от корупцията която е пропила цялата държава. И за всичко това трябва задължително да обичаме това подобие на човек, който се гаври с българина? Как да стане бопаджии?
54
3
 
17
 
! Отговори
До шефа на ГДБОП преди 6 години
Колко от Суджука щеше да получиш шефе, 100, 200 кила? Ще ядете и пиете, че сте спасили Любимец 13 на народа. Смешковци, не сте ли разбрали, че и в концлагери да изпращате ще направите само едно, да засилите омразата и подигравките които са съвсем заслужени. Никой не му е виновен на Суджук паша, че е полуграмотен, смешен и обект за подигравки. Има късмет, че сме толкова мирни и отчаяни, защото ако сърби, поляци, албанци или гърци го подкарат, и в САЩ няма да се спаси този ментарджия и циркаджия!
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се плаши Батката, нали "одобрението" му скочило на 42%? Един от милионите които ненавиждат простотията и наглостта Му казал какво мисли, и глутницата ГДБОП скочила да го души. Питам Умника дал заповедта, как ще привикат около 5.5 милиона които не само го псуват, мразят и ненавиждат това *** което обезлюди България, остави я най-бедната в ЕС, най-нещастна и загиваща?Насила ли да обичаме полуграмотния Сикаджия, а бопаджии? Вие ще последвате пътя на бившето 6 управление, защото сте ***
52
2
 
25
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Аз ли съм виновен, че не харесвам заптието на правешкия овчар и извратената му шайка!?!?Правете като вятъра ГДБОП... и ти Бойко!
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват,че според Жириновски във властта са само наркомани,*** и шпиони- т.е. все хора с "правилни" компромати срещу тях.САЩ са идеал за демокрация,не могат да лъжат и посланик Баерли още преди 10-тина години успокои БГ и света,че знаят що за "специалист" е баш-охранителя на двете ни национални величия-Негово Царско и Негово Самунистическо и е ясно защо са го сложили премиер.Въпросът е за кого и за какво има компромати в Москва...Скоро ще замирише на изгоряла гума...
50
2
 
15
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
То не трябва се мисли за ликвидиране на Батбойко, природата и без това го е създала Австралопитек- това му е най-голямото наказание.
49
1
 
26
 
! Отговори
Шок преди 6 години
"Фейсбук"??? Където недотаковани съпруги си намират за дотаковане.И държавните мъже се координират от там?!Боже, пази България и дъщеря ми!
48
1
 
25
 
! Отговори
Cool преди 6 години
Ама това сериозно ли е? Да взимат мерки, което значи разходи, заради брътвежи във"Фейсбук". Май човека е прав:нещо в тази държава не е у ред.