Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав

Казвали, че са полицаи и питали хората колко пари имат вкъщи
17 авг 2017 19:28,
3
Ало измамници атакуват и жителите на Велики Преслав
Снимка: pixabay.com

Телефонни измамници се опитват да атакуват жители на Велики Преслав, съобщиха от МВР.

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи.

От полицията сигнализират, че мнимите полицаи питали хората дали имат пари в дома си и каква е сумата с която разполагат. Обяснявали им, че в града се провежда акция за залавяне на измамници.

За целта хората трябвало да оставят пари пред домовете си, а "полицаи" щели да минат и да ги опишат. След това те щели да заловят измамниците, след като се обадят отново и отидат на съответния адрес.

От полицията отправят призив към гражданите да не предоставят лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си или да ги хвърлят през терасите си.

От ОД на МВР в Шумен за пореден път информират, че няма практика полицейски служител да искат съдействие от гражданин по подобен начин; полицаите имат обозначителни знаци - карти или значки, и винаги се представят с тях.

Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници, искайки по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заловени ли са?Или са дремали полицаите?Нищо не пише!