1100 лв. и 300 долара... на входната врата за ало апаши

Баба от Петрич "участвала" в полицейска операция
21 авг 2017 13:00, Анисия Иванова
11
1100 лв. и 300 долара... на входната врата за ало апаши
Архив: Булфото

79-годишна жена от Петрич е станала жертва на телефонни измамници, дала им е 1100 лева и 300 долара, съобщиха от полицията в Благоевград.

На 19 август жената получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и съобщил, че е необходимо нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници. 

За целта петричанката оставила около 1100 лева и 300 долара на външната страна на входната врата на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

Областната дирекция на МВР отново призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане настояват да получат парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Положението е отчайващо! Не съветвайте в статията какво трябва да правят възрастните, защото си нямат и представа от компютри и интернет. Национална кампания е нужна! Ама нещо нямат желание властите, защото май нямат интерес от това. Беден бил народът ли? То виждаме колко е "беден". Умен бил народът ли? То виждаме колко е " умен". Егаti prosтотияta i neveжестvoto! Радой Ралин: "... Вади, turi, vadi, turi - народили чukunduri"... Има го в Гугъл цялото стихче.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата и в частност полицията умишлено бездействат,за да си напълнят гушите *** и да отделят съответната лепта за когото трябва.Иначе е много просто.Всяко кметство,заедно с полицията организират събрания по места и обясняват на възрастните хора каква е измамата и от кого най-често се практикува.Защото тези наивници са живели във време,когато имаше респект от властта и затова са толкова лековерни.Но днешната власт си прави пас.Ако не е умишлено,тогава какво е?
6
2
 
7
 
! Отговори
бивш милиционер преди 6 години
До ГражданинНеразкритото престъпление се картотекираше и зачисляваше на милиционер през соца.До разкриването му нямаше повишение в длъжности заплата.
5
1
 
12
 
! Отговори
МВР-боклуци преди 6 години
До Нинованямат ли край измамите? Полицията бездейства! Името и замесено навсякъде!
4
6
 
9
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Електората на БйеСеПе в действие
3
1
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Е па добре си е бабето.Щом не е извадила ченето.
2
0
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Не можаха ли най сетне да проумеят тези възрасти ,че полицията не е стигнала дотам ,че те да помагат за разкриване на престъпници.Ей намерете си занимавка...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умната нация пак се доказа!