При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един мъж,три жени и две деца- в битка срещу славната българска полиция,"която ни пази"-съгласно любимата песничка на още по-любимият ни доблестен политик ,специалист и възпитаник на школо за бавноразвиващи се ! И в резултат-ошамарени от жена и със счупени крака верни стражи на Република България!А тия специалисти са в подразделения на НАТО, пазят БГ и ЕС ! Не САЩ,не Русия, ами и БОГ не може да опази БГ от некадърниците,управляващи ни след 1989г ! От тия дървета и *** не става!
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще ударят полицай, защо не са ги отстреляли?
104
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЛИ СМЕ ГИ ВИЖДАЛИ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ КАТО СЕ ПРИБИРАТ ЕДИН БУС С НЯКОЛКО ЖЕНИ И ДЕСЕТИНА ЧАВЕТА, НАКОЛКО БУСА В КОЛОНА, КЪПЯТ СЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ, ПОСЛЕ СЯДАТ ОТСТРАНИ- МЪЖЕ И ЖЕНИ ОТДЕЛНО, ВАДЯТ ГАЗОВИТЕ КОТЛОНИ , ЧЕРГИТЕ И ОВЧОТО И ПОЧВАТ ДА МААТ, ЖЕНИТЕ ЗАБРАДЕНИ И ЗАБУЛЕНИ, СЪС ШАРЕНИ ШАЛВАРИ, ОТВРАТТИЯ САМО ОТ БОЙ РАЗБИРАТ, ДИВАЦИ ГНУСНИ
103
4
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Dai na prostija vlast i mu gledai seira.Takiva prostotij stavat samo po nashite granici.Pri nas vsichko e sazdadeno samo da trovi zivota na grazdanite,a ne za udobstvo i komfort pri patuvane.Krajno vreme e da ima cameri navsiakade i da e jasno koi kriv,koi prav.Ama,ne go pravim ,za da prodalzava korupcijata po granicite.
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако турските джжагали и читаци можеха да се видят през очите на белия човек, щяха незабавно да се самоубият, осъзнавайки гнусността си!
101
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверките по границите да стават пред камери.В извънредна ситеация,извънредни закони.
100
2
 
13
 
! Отговори
Го це преди 6 години
Решението е лесно - по една камера на врата на всеки граничен копой и митничарин и да се записва дейността му дори и в ***.
99
12
 
8
 
! Отговори
До Е преди 6 години
Тези, които цапят са кюрдите...
98
7
 
57
 
! Отговори
E преди 6 години
Никаква милост за подобни деяния. Тази *** освинва всичко по пътя. Къпят се по бензиностанциите, спят по отбивките, цапат нявсякъде. По - гнусни са и от ромите. Да посегнеш на граничен полицай и да не се подчиниш на разпореждане е безумна наглост. Дано ги осъдят.
97
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Койтопосегне на служител на работното му място,трябва веднага да бъде пратен в затвора,по съкратената процедура.Да се научат да уважават българите.
96
29
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
БИЛ СЪМ НА ГРАНИЦАТА ,БЕ.....ЗНАМ КАК СЕ ТЪРСИ РУШВЕТ ОТ КОМШИЯТА !!!Точно на това КПП съм бил!ЗАТОВА СА ГИ ДРАЛИ , ТИЯ НАШИТЕ ......ВСЕКА КРУШКА СИ ИМА ОПАШКА!НИЩО НОВО ПОД БЪЛГАРСКОТО НЕБЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък?Нашите им поискали 10 евро?Глупости-от 50 еврака нагоре
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 часа изтекоха! На бас, че вече са на път или на хотел до приключване на делото където ще заплатят 200 лева глоба и 1 г. условно!
93
2
 
21
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
Нали трябва да се изтъпанчат в тяхното село в Анадола с нова германска кола! Затова! Иначе с аероплана е много по лесно, но и те са като българите!
92
8
 
7
 
! Отговори
за 91.... преди 6 години
ЩОМ НЕ СА ГИ ИЗПЕРВАЗИЛИ ТИЯ НАШИ РУШВЕТЧИЙ....ПАК СА НА КЯР!!!!!
91
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че минавайте през Черно море и Украйна или през Средиземно море и Франция за към Германия бе, читача, като не ви се чака на опашки. Може и през Гърция / Македония / Сърбия и т.н. също. Не стига, че всяко лато задръствате границите ни и ние не можем да пътуваме като хората, че по европейските магистрали карате като диви и човек трябва да внимава за живота си...Какъв ЕС за вас, вие още сте си в каменния век, само дето сте вече моторизирани.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не са евакуиращи се за Мутер Дойчланд гюленисти, че тъй се изнервили от чакането и проверката
89
4
 
18
 
! Отговори
old smuggler преди 6 години
....в панделата и толкоз........
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината смяна бита и контузена. Кой е работил до приключване на работното време в тези усилни дни. След 2 седмици ще кротнат.
87
15
 
6
 
! Отговори
81 преди 6 години
Хубаво сте наплескали минуси, но влзиането и пребиваването на герамските граждани тук е не по ЗЧРБ, а по Закона за влизане и пребиваване на граждани на ЕС в РБ. Има разлика и ще си изпатите.