Близките на убития във Виноградец: Вярваме в Цацаров!

Благодарят за подкрепата, но очакват действия от институциите
8 сеп 2017 10:00,
10

Надяваме се, че държавата ще си свърши работата. С такъв апел се обърнаха към институциите дъщерята и съпругата на 47-годишния Атанас Тонкев, който бе застрелян в ресторант в село Виноградец.

Оръжието, с което бе отнет животът на Тонкев е на бившия вече председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Първоначалната версия бе, че 6-годишно дете е натиснало спусъка. Следствието обаче все още е в ход и тепърва ще се изяснява какво точно се е случило.

Още по темата

Близките на Тонкев са лаконични за тяхната версия - така били посъветвани от адвокатите си.

Пред Bulgaria ON AIR те благодариха на обществеността и на медиите за вниманието, както и за подкрепата, която срещнали у хората. Голямата им надежда обаче е насочена към държавата:

"Нашият главен прокурор Сотир Цацаров - вярвам в него, че нещата ще стигнат до края по справедливия начин и по законите на нашата държава", каза през сълзи опечалената съпруга на Тонкев.

Междувременно стана ясно, че Влайков може да получи до 10 години затвор заради това, че е нарушил правилата за носене на оръжие, които гарантират живота на гражданите.

Предстои да бъде извършена и служебна проверка на досъдебните производства срещу Влайков, водени досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
до вярващите преди 6 години
То вие и на Лазар Влайков вярвахте нали ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Този *** е нагъл безсрамен убиец.Без никакви угризения бих му ритнал столчето и ще ударя едно шкембе с бира след това. Светът тряа се чисти от отпадъци.
7
0
 
10
 
! Отговори
Горките, преди 6 години
Вярвали в Цацаров. Там ви е грешката. Вярвате в грешния човек. Надайте се!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с натривките за барут по ръцете на детето? Или това не се брои. И свидетелите съвест нямат ли?
5
1
 
11
 
! Отговори
M8 преди 6 години
Абе айде бе, изстрелват 120 куршума в заведението му, пред очите и на деца, той седи и гледа. Много ясно, че където има пияни хора и оръжие, рано или късно ще стане инцидент. Да е взел някакви мерки, едва ли е било за първи път.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯЧл. 60. (1) Забраняват се:1. откритото носене на оръжие на обществени места, освен при осъществяване на охранителна дейност;2. съхранението и носенето на оръжия за спортни и за културни цели с патрон в цевта или в барабана;3. носенето и употребата на оръжие и боеприпаси:в) в обществени заведения за хранене и увеселение;г) в молитвени домове, храмове и манастири;д) в здравни и лечебни заведения, в учебни заведени
3
29
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Чак 10г. затвор е малко пресилено. Нищо толкова не е станало, инциденти са се случвали и пак ще се случват. Ако всеки път започне да се раздава така по 10г., ами че ние нямаме толкова затвори, а и не е редно да поставяме всички под един знаменател. Нека да не сме коне с капаци и да гледаме само на кого било оръжието, ами да помислим и за другите неща.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано семейството за не остане само с вярата си,дано компетентните институции си свършат работата,защото в тиражираната версия вярват само наивници.
1
1
 
23
 
! Отговори
ха преди 6 години
Намерили в кого да вярват