Откупът за Адриан: Събота вечер, 600 бона в черен сак, метнат на "Тракия"

Похитителите пращали на бащата SMS-и от различни номера на различни оператори
12 сеп 2017 07:00,
67
Откупът за Адриан: Събота вечер, 600 бона в черен сак, метнат на "Тракия"
Адриан след освобождаването. Снимка: "24 часа".

Откупът за Адриан Златков е бил 600 000 лева. Това е сумата, който бащата на отвлечения младеж платил след едноседмични преговори с похитителите. 

В събота вечерта Тони Златков се качил на една от колите си и хвърлил парите в черен сак на магистрала "Тракия". Полицията не присъствала на предаването на откупа.

През целия път Златков-старши бил напътстван с sms-и, а на няколко пъти похитителите сменяли посоката на движение, пише "24 часа".

Адриан бе освободен в неделя вечерта, когато случайни хора го откриха в района на Горубляне. Те го завели в близката бензиностанция, откъдето той се обадил на родителите си, за да ги успокои, че е жив и здрав.

Младият мъж бе отвлечен на 30 август на метри от дома си. Похитителите инсценирали полицейска проверка, за да убедят Адриан да слезе от колата и да ги последва.

Още по темата

Златков-старши е водил повече от седмица преговори с похитителите за сумата за откупа на сина си. Те се свързали с него чрез sms на втория ден от отвличането и поискали 3 млн. лв. След преговори бащата се разбрал да плати 600 000 лв. за свободата на сина си, макар по-рано да бе съобщено, че сумата е 1 млн. лв. Уведомил полицията, но изрично настоял тя да не се намесва при предаването на парите.

През цялото време похитителите държали в напрежение родителите на Адриан и не дали нито едно доказателство, че той е жив. Тони Златков няколко пъти поискал това, но получавал отказ с мотива, че това може да издаде местоположението на похитения. Всеки sms мъжът получавал от различен телефон с предплатена карта.

Похитителите ползвали номера на трите мобилни оператора. Те били регистрирани на роми от цялата страна. Предполага се, че картите са закупени от столичния битак, където се продават за по 10 лв.

Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани.

Адриан бе разпитан вчера от разследващи в дома си - за да не бъде натоварван психически.

Младежът обяснил, че не е видял лицата на похитителите си, които през цялото време били с маски. Не успял да каже и детайли за мястото, в което бил държан в плен. Посочил обаче, че нито веднъж не е бил тормозен, нито дори заплашван.

При освобождаването му Адриан бил с маска на главата, не могъл да види дори колата, с която го закарали похитителите му. Младежът се лутал няколко минути в различни посоки, тъй като го оставили в гора близо до Горубляне.

След като стигнал пеша до пътя, случайни хора го качили в опела си и го закарали до бензиностанцията, където Златков-младши се свързал с родителите си.

Целия понеделник младежът разговарял с полицаите. Прекъсвал разпита само за да се чуе с някои от най-близките си приятели и да ги увери, че е добре. На един от тях дори казал: "Трябва да наваксаме в дискотеките."

Младежът е прекарал в плен 10 дни и половина. Това е най-краткото отвличане. Той все още не е посетил психолог, но вече има охрана. Такава ще ползва цялото семейство.

Засега полицията не е открила колата, с която бандитите са оставили Адриан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
39
 
! Отговори
С преди 6 години
Сега 600000 за откуп в данъчната декларация под други разходи.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по всички медии обилно обливане с подробности по сапунката. Досадно стана! Издевателствата над обикновените хора си върви без край, а сега пострадал и някакъв сенчест!
17
4
 
26
 
! Отговори
трът преди 6 години
Последно 1 илион, 700 хиляди или 600 хил. Накрая да не излезне че е платил 1000 кинта и черпил по едно кафе, а синчето се надрусало нейде и от срам не се е показало 10 дена?!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ники"Полицията не присъствала на предаването на откупа."Чети ...
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ...тази безполезна орда *** , създадена по съветски тертип,струва над 2,5 милиарда лева годишно...И в миналото при соца бяха такива, а и много брутални. Димитър Инкьов (Велко Верин0, Бог да го прости, много сполучливо беше нарекъл състоянието в НРБ тогава, милиционеро-социализъм, с началник Ботуш Каишев!
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Похитителите инсценирали полицейска проверка"...Инсценирали ?! Дали ?
13
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е голям стрес за шкембетата. Затова по петстотин заплати накуп и пенсия на двадесет и четири години. За да имат време, спокойно да се занимават с престъпления. Между другото, тази безполезна орда *** , създадена по съветски тертип,струва над 2,5 милиарда лева годишно, само преки разходи.
12
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига с тоз Адриан бре....цяла седмица за него слушаме все едно е син на Президента.
11
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези не могат си покри разходите с тия 600 бона. А и се предполага, че са група. Никой не би се хванал с това за 300 евра! На тези после няма да им стигнат дори за един приличен автомобил Софавто!Не вярвааам .. изръсил се е повече!Иначе, помолил куките дс не се месят и те се съгласили. Че те и това чакат, що да се пънат?!?! Отделно от това, може и те да са от другата страна на сделката. Това с отвличанията си е полицейска работа!
10
1
 
39
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Куките също са замесени. Щом са били с него при 'предаването' и не са ги хванали?В днешно време да проследиш каквото и да било е тривиална задача дори за 15 годишните.
9
2
 
24
 
! Отговори
РАБОТОДАТЕЛ преди 6 години
За този толуп и 600 лева са много.....................колкото една месечна заплата в София!
8
2
 
35
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 6 години
Няма завръщане на "Наглите", тъй да знаете.
7
0
 
31
 
! Отговори
Радев Вальо преди 6 години
Престъпност нема,преборихме я.................ама друг път.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубав бизнес план. Ще кандидатствам за отпускане на европейско финансинране. За 10 дни - 600 бона. Като си платя данъците и другите разходи ми остават 500. Е па далавера си е. Ако работя 2 месеца в годината и мога да се пенсионирам. А има и по-богати мутри. Вече знам и как действат полиция и роднини на заложниците. Отивам да внасям проекта в ЕК.
5
1
 
35
 
! Отговори
ами преди 6 години
Бащата каза,че платил над 1 милион,кой лъже сега и защо........
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ebati dirjavata......!!!!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***=к.е.л.е.ш
2
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе на малкия *** са му требвали пари за нещо си и баща му не му ги е давал и с аверчетата от чалгатеките са спретнали тоя сценарийтва е ясно като бял деннали като са го спрели за инсценираната полицейска проверка трябва да е видял лица или може би са го спрели барети с качулки и автомати
1
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха живяли по-нормално, по-скромно и без да раздуват, щеше да си живее спокойно. На бедна България да раздуваш с парите и луксозните си коли, да демонстрираш власт и богатство дразни. От тук нататък ще мисли.