Бургазлия отвлечен в Сливен: Завързан, пребит и насилен

Подмамила го жена, с която се запознал онлайн
14 сеп 2017 12:30,
85
Бургазлия отвлечен в Сливен: Завързан, пребит и насилен
Снимка: Flickr

30-годишен бургазлия е бил държан в плен близо 32 часа в къща в Сливен, след като е бил подмамен там от своя приятелка, с която се запознал във Facebook, съобщи на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Той уточни, че престъплението е станало на 8-ми септември, когато 30-годишният бургазлия, който бил международен шофьор, отишъл на гости на Диана Куртова в Сливен. Двамата обаче бързо се скарали за нещо и в този момент в къщата нахлули двама мъже с маски на главите. Те завързали тираджията със свински опашки и облепили устата му с тиксо, след което започнали да го бият.

"Не е останало здраво място по тялото му, имало е и сексуални извращения с мъжа" каза прокурор Петров. Похитеният е заплашван със зверски изтезания като набиване на кол и рязане на нокти с лозарска ножица. Нападателите са взели две дебитни карти на тираджията и са го принудили  да им каже кода си. Те опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лева, които били в него. После му поставили маска на главата, качили го в автомобила, с който бил дошъл в Сливен и го зарязали в местност на Карандила, пише "24 часа".

Едва след като похитеният сам успял да се прибере в Бургас, сигнализирал в полицията, но първоначално твърдял, че е отвлечен в Бургас от непознати лица.

"Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Любомир Петров.

Директорът на МВР- Бургас Калоян Калоянов допълни, че пострадалият и 30-годишната Диана Куртева са общували близо 8 месеца само във Facebook, преди да се видят на живо.

Когато се срещнали в Бургас през август, тираджията демонстрирал завидно благосъстояние, харчейки хилядарки за Диана по магазини и ресторанти. Разследващи са убедени, че престъплението е било предварително добре подготвено.

Директорът на полицията във Сливен Димитър Величков уточни, че задържаната Диана е добре позната на МВР, наркозависима. Арестуваният Станислав Стоянов на 32 години също е стар познайник на полицията, лежал е в затвора за кражби, грабежи и наркотици. Има задържано и трето лице - мъж на 24 години, но за сега полицията отказва информация за него.

Очаква се днес в съда в Сливен да бъде внесено искане за постоянен арест за Диана Куртева и Станислав Стоянов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
89
 
! Отговори
Валентин Радев МВР преди 6 години
Не живеем в мутренски времена. Престъпността намалява.
8
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това сметище Бургас все по-зле и по-зле става.Скоро ще заприлича на южноафриканско гето.
7
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обади на Б.Б. Ще направят щаб в Банкя. Само полвин-един милион да намери преди това.
6
10
 
67
 
! Отговори
:) преди 6 години
Отишъл е да ползва "дамата", нещо не са се разбрали за парите или програмата. Идват сутеньорите и го пердашат и .... Бедняшко-селска БГ драма.
5
1
 
76
 
! Отговори
художника преди 6 години
Тоя пич ако има ИСТИНСКИ приятели, да ги намери и да ги закопат тия ***. Щото има една поговорка, че "Бой и е..не не се връща".
4
3
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този 24 годишния що го крият? Баща му да не хленчи за пари и двеста заплати при пенсиониране на младини. Или самият той е шкембелив рушветчия?
3
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гнусна, но в никакъв случай не и гениална престъпна схема. Много лесни за разкриване. Единственото на което са разчитали, че поради срама жертвата няма да ги издаде.
2
3
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За лицето на 24 се отказва информация. Да не е партиен член при Боце? Иначе - някои жени са способни да те качат на въжето, без да им мигне окото.
1
1
 
104
 
! Отговори
Съдия Дред преди 6 години
Тия са Наглите 3! С кеф бих им дал 20 годишни присъди, при първоначално строг режим. *** таквизе