За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05,
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е Тони Златков, че Бойко го покани вкъщи! Как и защо Бойко е сформирал свой ЩАБ от бивши полицаи?! Нали има МВР! В чии интереси е действал този ЩАБ?! За кого са предназначени парите от откупа?!
122
1
 
23
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Е как ще иска да дава информация къде е станало. Изпрали са 1 млн. лева и това е.....Пък хайде сега Бойкоти няма да се хване така случайно да го кани у дома си!!!! Всичко е далавери............
121
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До арсений,ти ***,случайно да не си бил,съдебния лекар,вадил куршумите от главата на бай Миле.
120
2
 
6
 
! Отговори
арсений преди 6 години
Какво ли е казал бай Миле с 21 куршума 6 от които в главата...:)))
119
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато един народ е *** следват две неща.Първо, този народ си избира *** водач.Второ, този народ не може да живее в демокрация. Той "плаче" за диктатура.П.П. А българите не са прости, те са ХИПЕР-прости.
118
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
Някой,да си спомня,думите на бай Миле,преди да издъхне,след разстрела му ,пред хотел 'Славия'',защото аз ги забравих,да бъде така добър,да ми ги напише.
117
0
 
8
 
! Отговори
Спиртов преди 6 години
До 125Да ти пратя кака Джина за компания.По името и ще познаеш, какъв алкохол обича да пие.
116
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема такива ***.И.!!!Представям си как Макрон, Меркрл, Обама и т.н сформират щаб в домовете си за да издирват отвлечен богаташки син.Нема такава държава.
115
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи.Днес ще свормирам много сериозен щаб от бивши алкохолици, ще съзерцаваме бутилката с ракия, пък накрая ще я гаврътнем
114
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,и за Баце трябва част от откупа.
113
1
 
35
 
! Отговори
И какво излиза? преди 6 години
Щабът на Боцо е в Банкя и всички пъклени планове се раждат и тръгват от там . Нашият премиер е пенкелер. Всичко минава през него. Той е събирателен образ на всичко управляващо тази нещастна държавица.
112
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НАБЛЮДАТЕЛ какъв щаб какви мутри е събрал в къщата си? били средни хора казал бащата , не не сте средни хора ,средна съм аз със 700 лева заплата защо не вземат мен да отвлекат, знаели са че имате пари затова са отвлекли Адриан, стига лизахте мазахте че ми писна от лицемерия!
111
0
 
40
 
! Отговори
Tangra преди 6 години
Средните хора на 25 години карат S класи за по 100 000?.
110
0
 
34
 
! Отговори
тт преди 6 години
Човек като прочете заглавието, веднага разбира кой е похитителя !
109
1
 
43
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 6 години
"Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си".. и какво.. следяха развитието на случая с пуканки и бира и накрая се поздравиха за добре свършената работа, щом тези го пуснаха (след откупа ест). После пак ще зареват за заплати, че видиш ли чудна работа вършат.. мани.. най-жалката история сме..
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахални се облекли в полицейски униформи за проверка,наверно с документи за такова право на представяне,че ако не им вярва и се стигне до раняване на набелязания от тях за отвличане и измама насила или представили се за цивилни полицаи от някакво звено,че бившите полицаи даже се събрали в щаба по този случай не са облекли официално служебното облекло,но имат оправдание,че разнищват случай заради действащите бързо след 20-50мин. от даден сигнал,нахалните на съд за грабеж с измама с държ.дейности
107
1
 
27
 
! Отговори
Маджо преди 6 години
Браво Бойко, научи се най-после. Чиста работа, момчето върнато здраво, парите....усвоени.
106
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български цирк за плебса!! Бащицата на българите, Защитника на слабите, болните и отвлечените, Човека - справедливост и честност, обичаният от цял един народ, Бългврския Крали Марко вдигнал десницата корава и бандитите пуснали момчета. Е, парите взели, дали нагоре за да да спокойни и събират сили за следващ ход. Народеца не верва, богаташите които не плащат треперят и си взимат охрана, а по-умните търсят Цецо за да питат, на кого да плащат.
105
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето,че отново за кой ли път пак Бойко Борисов оправя работите. Българите можем само да се гордеем,че го имаме. Няма значение колко платени драскачи ще пишат глупости срещу него...България вижда и знае за какво става въпрос---ГЕРБ работи,а БСП пречи.
104
2
 
27
 
! Отговори
МММ..... преди 6 години
КАКВО Е ТОВА ОТВЛЕЧЕНО МОМЧЕ И ВЪРНАТО С МНОГО ПАРИ ?????? ГОЛЯМО ПИСАНЕ ТЕЛЕВИЗИИ И Т.Н. А КОЛКО МНОГО ИЗЧЕЗНАЛИ И НЕ СЕ ЗНАЕ ОТВЛЕЧЕНИ ЛИ СА А И ЗАЩО ДА ГИ ТЪРСЯТ ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ - ВЪЗМУТЕНИ СМЕ А ВИЕ СИ ОТГОВОРЕТЕ ЗАЩО???????