За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05,
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
ПЕСЕН на ЩАБНИЯ МИШОКБоже Бойко ни пази,дай му дълги светли дни.Всемогъщи прави Боже,дай му сили за да може,милиарди да изхарчи,конкуренти да срази.
102
1
 
27
 
! Отговори
до 107 преди 6 години
Какво да ти кажа? От 10 години родната ни полиция търси открадната ми кола. Десет години. Ама ако Боко пусне газ ще пишат новина, че е изобретил нов парфюм. Бойко с г ъ з яйца троши, бе. Той няма нужда от коса - има си цял парламент, дето му я отглежда. Викат, че зяпал две седмици едно яйце, после то се предала и казало "добре, де ще стана политик". И станало, че се насадихме на пачи яйца.
101
3
 
34
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Тиквата е направо жалък в опитите си да си прави реклама. След някой ден ще се окаже, че благодарение на него са освободили заложника.
100
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюем Жълтуркото Ким Чен Ир, че там е отврстителен култ лъм личността, а у нас крият става? Защо му е тогава министър на МВР? Да го разкара със замовете и така ще се спестят много пари за болни деца. А и Батко Буби никога не е бил оперативен работник, бил си е работник при Маджо и Маргините. Може би с Маджо и Пашата са обсъждали варианти, но какви, не знаем. Щом Буби решава всичко, да разпусне МС. Той става безмислен. Нема такъв самозабравил се *** и толкова оФчи народ!
99
31
 
5
 
! Отговори
Колев преди 6 години
ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ГО ОБИЧА И ЩЕ ГО ИЗБИРА ДОКАТО Е ЖИВ. НЕКА ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ. ВЕЛИК ПРЕМИЕР,ПОЛИТИК И ЧОВЕК....ТОВА Е БОРИСОВ.
98
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убедихте ли се колко е важно премиера да е бивш Сикаджия. Опита му е голям от миналото, нали ги е правил тези работи още през 90те. Ряпа да ядат другите премиери. Наш Боцко всичко сам решава, а бандитските дела са му пределно ясни. Опита му говори. Боцко му грабнал синчето, обрулик бащата с много кинти и когато ги взел, пуснал го.
97
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за държава имаме щом премиерът ни се среща с някакъв си *** и да обсъжда дейността на полицията с него? Премиерът! Това някакъв клоун ли е? Какво е тоя? Как ще обсъждаш дейността на държавно учреждение с цивилен, бе?
96
1
 
29
 
! Отговори
Льольо преди 6 години
групите за отвличане не са паднали от небето. Трябва си организация, чадър в МВР, обучения и прочие. Малка страна сме, хората се знаят и премиера е жив свидетел от кухнята как се случват процесите. Хич да не ми се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. По принцип когато народонаселението живее в страх по-лесно е Падишаха да консолидира властта си, той е сравнително неук така че друга невидима ръка го крепи и учи на мурафети
95
0
 
10
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 6 години
До МанолскиКолега, нали знаеш закона Омерта ?Който не мълчи....
94
2
 
28
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Ако можеше къщата в Банкя да говори..... що съдийки, прокурори и бизнесмени на прехода са привиквани там, що пъклени планове са изковани, що оргии са правени, накрая благодарности, цветя и рози за Царя Слънце :D
93
3
 
17
 
! Отговори
много ясно преди 6 години
Колко много хора е разплакал бащата, докато натрупа милионите кървави пари ?!А ?
92
2
 
21
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Всичко в държавата се знае и ако са искали да са го открили за часове. Другото е евтин PR.
91
1
 
18
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
До Анонимен -93Взимането на решения в една правова държава обаче не става така- в случая в къщи с едни бивши полицаи. А примера с наспиването и замъкването в МС е несъстоятелен
90
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е отвлякъл сина му, а тоя му благодари...
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това "мирише" на "пералня за пари" - подставено и то много просто!Около 1 млн. са 1 млн.! От къде толково "мигновено" е получена сумата? Къде са данъчните в ситуацията?1 млн. лева не могат да се "изпарят"!Тъмното минало на ВИС, СИК, албанската мафия, руската мафия, ромските кланове и "македонците" се завръща, а нашите спец-служби са като слепи котета!
88
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е затънала в проблеми той с това се занимава.
87
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До Браво на Бойко"Така и така му взеха джипа на горското стопанство, който ползваше безвъзмездно....."------------------------------------------------------------------------------------------------------------Бойко иска руска джипка ЛАДА,за проверка на граничната ограда.Със бронировка Лада Нива,на цар Тиква най ще му отива!!
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставам с впечатлението че БХ е прибрал парата ))))))))))))00
85
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно е министър-председател на европейска държава да се занимава с криминални престъпления. Но още по-смешно е това да се афишира в медиите. А направо за лягане на пода е, че има хора, които мислят че това му е работата на човека.
84
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АтанасНяма такаво нещо, премиера може да сформира такива щабове навсякъде и по всяко време. Все едно да избухне война и премиера да каже, първо да се наспим и после като се замъкнем в МС ще решим какво да правим - търсиш под вола теле.