За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05,
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
42
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 6 години
Сигурно на срещата са били и Маджо и Маргини Брадърс. Домашното МВР на пожарникаря, така да се каже.
62
2
 
30
 
! Отговори
Службите къде са? преди 6 години
Щом министър председател на една "Европейска" държава трябва лично да се намеси в разследването на тежко криминално престъпление, каквото е в този случай отвличането - всички можем да си представим докъде са я докарали службите. Или иначе казано - останали са малко качествени хора в системата, които ги занимават с кокошкарски истории и са им вързали ръцете, а всичко останало отива да се оплаква я на вътрешния министър, я на премиера... ехххх този PR!!!
61
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мислех,че прокъсаните дънки на татко тони са от мо'да,а то било от бедност. купил човека яхта за 3 млн. и после едва събрал 600 000 от приятели.
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това "Кръстникът"на Пузо ли е?Същата история.Отива при шефа и го моли за услуга. за"Не ме вземат във филма.Режат главата на любимия кон на режисьора и готово".Ако беше чел Винету,щеше да яха кон с Нинова.Чел е само"Кръстникът"
59
1
 
27
 
! Отговори
Deborah преди 6 години
Държавата принадлежи на олигарси, милионери и мафиоти. Защо Боже е толкова заспал този български народ ?
58
1
 
21
 
! Отговори
Deborah преди 6 години
Държавата принадлежи на олигарси, милионери и мафиоти. Защо Боже е толкова заспал този български народ ?
57
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирише-направо смърди-Боко.луци !
56
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При радев е така - отвличания, рекет, побоища, убийства, самоубийства, палежи, грабежи, изнасилвания, беззаконие, безхаберие, анархия, смутни мутренски времена настанаха, инфлация, страх, несигурност, бедност, безпътица, студ, мрак, влага и мухъл! Това е част от програмата на пенсионирания *** - самальотчик!Сега ще си подели плячката с госпожа Лъжа със счупения врат!Оставка!
55
3
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Бойко деликатно го е разпитал колко левчета може да задели....
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поканил го в къщата си за да се увери че не е у тях.Продали са на някой мафиот скъпа кола с фалшив километраж.
53
1
 
29
 
! Отговори
Дааа преди 6 години
А може и този инсцениран "нескопосан опит за отвличане" да е просто продължение на сагата със суджуците??? Ние ти казваме каква е сумата, а парите ще бъдат дадени уж за откуп. Така ли е??? Така е! :) Затова и наший банкяский владетел прави щаба у дома си...така де ,да не вземе някой от неговите случайно да се изкуши!
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много присърце е приел проблема на милионера бащицата - отвратен съм от хората които ни управляват и на които сме поверили нашето бъдеще
51
0
 
23
 
! Отговори
Украинеца преди 6 години
Нали сформираха щаб? Какво помогнаха? Помогнаха на човечеца да олекне? Хи! Че те не могат да издирят открадната кокошка?!И тоя пък събирал парите няколко дни?! И оня го поканил вкъщи?! Хи?!
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а организиран щаб за изчезналата перничанка...или за останалите изчезнали напоследък? или там пари не се въртят, и няма защо да ги търсим?
49
0
 
28
 
! Отговори
Широк Хълм преди 6 години
Бойко го е отвлякъл - случаят приключен!
48
0
 
37
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Чета,чета и не вярвам на очите си...!!! Днес бг вие точно сте описали кой е поръчителя на отвличането! Вижте си заглавието, Сформирал свой "щаб" в дома си. А случайно сака с парите намерихте ли го там долу? Я вижте в мазето на къщата да не изскочат и самите извършители? А? Истината е пред очите ни, благодарим!!!!
47
0
 
29
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Не знам как го правят в белите държави, но със сигурност не е така. Какви са тия частни детективи без лиценз. И ако Тони е целувал ръка на ББ, това е едно към едно филма "Кръстникът".
46
0
 
28
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Защо още от самото начало ми се струва, че има огромна мътилка в това отвличане ? Дали пък това не е инсценировка на тати или на момчето! Знае ли някой, пари дадени за откуп дали се приспадат при подаване на годишните данъчни декларации????Може би щаба знае......!!!!
45
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега става ясно, къде и на кого е даден откупа! Гарантирана от ГЕРБ !
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината идва да покаже, че Боко няма доверие на собствения си министър, който той е назначил. Ама по-простите ще приемат пак, че бащицата е номер едно. Абе каква е тази държава? Закривай!