За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05,
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
40
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да беха турили 1 маяче на чантата...Само на мен ли ми омръзна да чета за предварително състареното 25 годишно разплуто кИфте
2
0
 
45
 
! Отговори
**** преди 6 години
Леле , каква истина сте написали в заглавието - Баце е отвлекъл малкия плондер , поне така се разбира ....
1
0
 
55
 
! Отговори
L. преди 6 години
Остава да си направи свой съд и затвор и да си ги приложи.