За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05,
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
10
 
! Отговори
М СЕСТРА преди 6 години
ПОКАНИЛ БАЩАТА В КЪЩИ, БРАВО НЯМА ЛОШО ,АМА ДА ВЗЕМЕ ДА ПОКАНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С ПРОБЛЕМИ! ВСЕКИ ИЗЖИВЯВА НЯКАКВА ТРАГЕДИЯ.АЗ СЪМ МЕД РАБОТНИК И ВИЖДАМ КАК НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ДЕЦАТА ТЕЖКИТЕ ОПЕРАЦИИ И ПЛАЧАТ МАЙКИТЕ! ТАКА ЧЕ ПРЕМИЕРЕ ИМА МНОГО ТРАГЕДИИ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ САМО С БИЗНЕСМЕНИТЕ!ДЪРЖИТЕ СЕ КАТО СЕЛСКИ ШЕРИФ! НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ........
162
2
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Али Реза от Банкя не може и не трябва да е нещо повече от старшина на рота.
161
2
 
3
 
! Отговори
Bingo Bongo преди 6 години
До 1, две хубави Български имена
160
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как бате Бойко да не помогне на мутра като Тони, те са си от едно котило
159
4
 
20
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Обществена тайна е , че полицията контролира наркопазара и се облагодетелства от това и на този фон искат увеличение на заплатите...А ми като не ви харесват заплатите -хванете се да бачкате някъде другаде за по-големи пари! ,но не ви стиска , защото сте некадърни за друго!
158
1
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 163 Ми прав е човека. Я му виж скъсаните дънки на снимката.Дайте банкова сметка да помогнем.
157
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ФАКТДруг факт, който засегнаха в официален документален филм, за зверствата веднага след 9 септември 1944.та и до народния съд, согато са избивани без съд и присъда хиляди, е че преди 9-ти, всичкто полиция, от чистачката, до министъра, в цялото Царство България, са наброявали 2000 човека. Да, правилно прочетохте-две хиляди човека. Които доста успешно се справяли и с криминалната престъпност, и агентура имали, и разкрития срещу комунистите.....
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, Суджука, Суджука, колко ли процента е гушнал и той от откупа!
155
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До 1,допълнение,за откриване на убиеца.
154
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Меркел,и тя сформирала свой щаб,за откриването на Хатидже и малкия Ахмед,убити от германеца.
153
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой обслужва с информация този"щаб" ?!Не е ли това незаконно?! Подозрителна работа...
152
1
 
16
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Тази показност след хепи енда на мен ми говори едно: разиграват ни поредното театро пред очите :D Световната конспирация в действие
151
7
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
След 09-09-1944 т.н. народен съд изби всички полицаи. # Спрете да лъжите, че това са полицаи. # НЕ това са МИ-ЛИ-ЦИО-НЕ-РИ.
150
12
 
7
 
! Отговори
историк преди 6 години
Такива отвличания, побойща ставаха масово по времето на Живков. Който не искаше да се раздели с частната си практика и да влиза в колектините. Първата половина на педесетте години. Затова в кв. Красно село няма гробища. Масово умираха от бой в затвора и ги отвличаха. Това е началото на комунизма. После по културно им намираха нещо зада влезат в концлагери. По метода и съветите от Кремъл .
149
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това разказа самият Златков, който е "Безкрайно съм му благодарен, защото а той обърна внимание на това нещо."Абе, нещо не ми се връзва: -- "собственик на автокъща за луксозни автомобили"-- "ние сме едни средни хора."
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е че министър-председателят ни няма общо, конспирацията можем да я разритваме до утре, но.., при такива щабове, лесно и бързо може да се стигне до похитителите, а ние искаме резултати. Дайте ни адекватна светлина, кой, кога, защо.
147
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивши полицаи... настоящи мутри.
146
3
 
19
 
! Отговори
психиатър преди 6 години
Щабове му е майката!
145
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивши полицаи... това може да е бил щабът на тези които са го отвлекли...
144
3
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
"За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си" ААААААААААААААААА, той ли отвлякъл Адриан? И щаб даже сформирал? Направо не мога да повярвам! А си мислех, че вече не се занимава с мафиотско-мутренски истории!Браво, бързо разкриха мутрата! П.П.Наред е ЧЕСТНОТО и НЕЗАВИСИМО правосъдие!