Почти 3 млн. заработили ало апашите за 2017-а

Министър Радев: Разкрити са 61 измами, 47 са задържаните
19 сеп 2017 21:12, Анисия Иванова
6
Почти 3 млн. заработили ало апашите за 2017-а
Снимка: Reuters, архив

Около 3 млн. лева са имуществените вреди от телефонните измами за 2017 г., заяви вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарен контрол.

По изнесените от Радев данни, телефонните измами са около 30% от общорегистрираните измами. За първите шест месеца на годината този тип престъпления са 406 спрямо 380 за същия период през 2016 г.

Разкриваемостта по думите му се е повишила със седем процента. Разкрити са 61 престъпления спрямо 27 за миналата година. 47 души са задържани за телефонни измами.

Основната тенденция при тези престъпления е миграцията на извършителите на територията на Румъния и Сърбия, където има случаи с измами, направени с български сим карти, каза още Радев, цитиран от БТА.

Той призова възрастните хора да не помагат на мними полицаи с пари, тъй като МВР работи със собствени средства, с белязани пари. Радев обясни, че полицията не иска пари от гражданите за разкриването на случаи, а ако има подобно изключение, то на място ще дойдат поне двама служителите на реда.

"Обстановката в Асеновград е нормализирана. Продължава профилактиката", отговори Радев на въпрос какво се случва с етническото напрежение в града. Той допълни, че ежедневно се правят проверки в ромския кв. "Лозница".

Също така служителите на реда упражняват контрол по спазване на забраната за къпане в язовира и оказват съдействие при описването и премахването на незаконни постройки в квартала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Цацо ди цуци Цаци преди 6 години
А колко са осъдените,Радеееееев ?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е така, защото... няма наказания.Един да хванат " да опере пешкира" , после друг Ама ще се разпищят от бхк и край
3
0
 
4
 
! Отговори
смърт преди 6 години
за ало измамниците, това е решението.
2
0
 
3
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
А, какъв бе дефицита годишно на НОИ? И от пострадалите колко получават социални помощи? При все, че това са официални данни.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щото милиционеритя спят и бачкат за рушвет