Разбиха нарколаборатория в Хасково

За случая е задържан 38-годишен руски гражданин
21 сеп 2017 13:23, Красимир Ангелов
2
Разбиха нарколаборатория в Хасково
Снимка: Булфото, архив

Служители на полицията в Хасково откриха лаборатория за производство на синтетични наркотици, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Случаят се е разплел след рутинна проверка на автомобил. В сряда патрулен автомобил е спрял за инспекция лека кола, управлявана от 38-годишен руски гражданин.

Служителите на реда първо установили, че водачът е без книжка след влязло в сила наказателно постановление. При проверката на автомобила е открита пластмасова кутийка с две топчета бяло кристално вещество. Лицето е заявило, че това е метамфетамин за лична употреба.

При последвалите действия на служителите в наетата от мъжа квартира на ул. "Оборище" е извършено претърсване и изземване в жилището. То е било оборудвано като лаборатория за производство на наркотични вещества.

Установени и иззети са 36 литра толуен, 2 противогаза, 5 кутии натриева основа на перли, 25 литра дестилирана вода, 3 везни, 2 котлона, фосфор, стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин и 20 стъклени епруветки с различна вместимост.

По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано до 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският съд е неспособен да се справи с нищо цялата система е прогнила и неадекватна трябват спешни реформи но ако ги правят тез в момента нищо няма да стане просто държавата си загива,ДА ЖИВЕЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ и боко.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие съда питали ли сте? Всеки грамотен съдия /срещу съответно стимулиране/ ще ви каже, че хората са правили химически опити.А вие нахалници им прекъсвате научната дейност.