Протест в защита на сина на убития във Виноградец

Според близки той е несправедливо обвинен в наркоразпространение
25 сеп 2017 12:15,
13

Близки и приятели на арестувания по обвинение в наркоразпространение Димитър Тонкев от Виноградец излизат на протест срещу несправедливото му задържане.

Още по темата

Демонстрацията ще се проведе пред Съдебната палата в Пазарджик. Организаторите са съставили подписка в подкрепа на обвиняемия, в която са се разписали над 300 души от Виноградец и близките селища.

Димитър Тонкев е син на нелепо убития на 31 август ресторантьор Наско Тонкев, който бе прострелян в заведението си с личния пистолет "Глок" на Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в Септември.

"Не е справедливо Димитър да бъде третиран като престъпник и убиец. Искаме той да излезе на свобода", каза пред Bulgaria ON AIR негова близка.

Утре предстои Апелативният съд в Пловдив да реши за мярката на Тонкев.

Още от самото му арестуване на 15 септември има съмнения, че обвиненията срещу него са неправомерни. А напрежението се покачи, когато състав на Окръжния съд му определи постоянна мярка "задържане под стража".

Часове преди заседанието се разбра, че му се търси отговорност за минимални количества наркотици – 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамин на стойност 10-20 лева. А малко по-късно стана ясно, че те дори не са намерени у него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва, че на всеки от нас може да му се случи! Очебийно изфабрикувано обвинение. Някои са недосегаеми.
12
0
 
6
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Всъщност това май няма да е първия случай, на приписване на престъпление за притежание се цел проажба на наркотици, а поредния, с цел изкупителна жертва и за назидание на някои "неизвестни, такива които се занимават точно с това/. Постановка!
11
0
 
7
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Така е, когато съдебната власт е "независима" и прокурорите и следователите се ползват с пожизнен имунитет. Никой не може да им търси сметка за поразийте които причиняват и вредите от неправомерното използване на предоставената им власт.
10
1
 
9
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Има вече нови организации в България.Първа Частна Прокуратура.Първи Частен Съд.Първа Частна Община и тн.Тези организации са много ефективни и работят само по поръчка на клиента.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е за назидание.
8
0
 
8
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Баси кочиината. ..;(
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нареждане от централата на ГЕРБ да се отклони вниманието от виновника за убийството, към потърпевшите. Виж ли, те са престъпници наркопласьори и общественото мнение да е в полза на "бившия"гербер
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестите вече са бизнес, като фирмено организиране на парти. Кръчмарят поръчва музиката.
5
3
 
19
 
! Отговори
модерно преди 6 години
правораздаване в съвременната европейска Тикволандия. Кой не скача е червен.
4
1
 
16
 
! Отговори
БГ полиция преди 6 години
Работипо поръчка. Иначе за качествата им много не може да се каже.
3
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като натопиха за убийство 6 годишно дете, изфабрикуваха и "наркотици" на синът на убития, за да го елиминират като свидетел. Гербавите няма да се спрат пред нищо.
2
1
 
16
 
! Отговори
българин-юнак преди 6 години
Димитър да си носи последствията за наркотиците, които не са били открити в него. За такова престъпление трябва да го задържат под стража, а не да го пускат домашен арест. За него няма добри данни, като за г-н Влайков, защото Димитър не е член на ГЕРБ, отделно не е бил под риск от компанията на деца убиийци.
1
33
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да кажем не на протеста. След като човекът е хванат с подозрения за наркотици, дори и да не са намерени в него, следва да си понесе наказанието. Отделно, нека да не правим връзка с нелепия инцидент с детето убиец във Виноградец. Децата наше време са нахални, а някои дори стават деца-убийци.